reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

napisałam pięknego posta i go wcieło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a pisałam go z godzinę temu.

A udało mi się w końcu najeść bez sensacji, leki działają:tak: chociaż jedno mnie wkurza, bo zaczęły mi ręce drzeć, zadzwoniłam do lekarza i ponoć normalne przy tego typu lekarstwach no i za jakiś czas powinno się unormować, znaczy się organizm ma się przystosować.
Dobranoc
Zmykam jeszcze na mały spacerek z psem i spać:tak:

reklama
czesc
z Piotrusiem widziałam że to chłopiec Nawet imienia dla dziewczynki nie było A teraz coś czuję że dziewczynka ale boje sie zapeszyć i za bardzo nastawić więc staram sie o tym nie mysleć Jak dobrze pójdzie to ok 22tc bede wiedziałam jak z Piotrusiem :tak:

Witam. ja bardzo chcialabym miec dziewczynke ale napewno bedzie to chlopiec bo zawsze jest na odwrot. Ale jak bedzie chlopiec to tez sie bede bardzo cieszyc. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe:-)

cosik mało nas tu dzisiaj.
Pogoda zrabana dzisiaj wogole zle sie czuje co chwilke czuje takie ukłucia w dole brzucha ale to chyba nic powaznego co ?

dzień dobry.
Wróciłam właśnie z przychodni, ciśnienie zmierzone, ja zbadana. W miare dobrze.Tylko stopy mi troche spóchły. Nie zauważyłam tego bo cały czas chodze w japonkach, dopiero lekarka w przychodni zauważyła:baffled:
Najlepsze bo wyczytałam, że zatrucie ciązowe wysępuje przeważnie po 20tyg. ciąży. Więc pytałam gina jak to jest, a on powiedział, że "przeważnie, są wyjątki".
Choć za bardzo mnie nie pocieszył, bo jeśli obrzęki będą się powiększać, to pewnie "poleżakuje w szpitalu". :wściekła/y: ale jak trzeba będzie to trudno, w końcu muszę dbać o nas.

Śmiać mi się chce, bo w poczekalni, kobieta z dużym już brzuszkiem pyta się mi gdzie mam zamiar rodzić no to jej mówie, że w szpitalu raszeja, a ona na to, że "tam są paskudne warunki" zdziwiłam się bo w zeszłym roku rodziła tam moja siostra i była zachwycona szpitalem. A kobieta mi na to, "że tam nie ma ladnych kafelków, a szpital stary" fajnie oceniać porodówkę po kafelkach. Pytam się gdzie ona zamierza rodzić oczywiście na Polnej, a ja jej na to, że tam może i wyremontowany i kafelki są wszędzie, ale za to położne nie wyremontowane;-) Wole być w szpitalu, w którym jest dobra atmosfera, niż mieć super łóżko pikne sale, ale bać się odezwać.

Masz racje! , w Gdansku jest prywatny szpital ale od tego roku porod bedzie kosztowal 4500,a nie 3000! to troche przegiecie na 3000 moglabym sie zgodzic ale te 4500 moge zainwestowac w dziecko w inny sposob, takze dobry szpital to profesjonalni lekarze i mile polozne, mozna zawsze przywiesc ze soba kawe i czekoladki w ramach podzieki za opieke i bedzie sie traktowanym juz troszke milej;-)
Najwazniejsze aby dzidzia byla zdrowa, a czy sie bedzie rodzilo w szpitalu jak w Ameryce-rozowy pokoj w kwiatki czy zwyczjnym panstwowym -szare sciany to nie jest NAJISTOTNIEJSZE! to tylko kilka dni:-):-)
i tak sie ne widzi koloru scian przy porodzie:szok: a potem jak dzidzia na swiecie to sie JUZ na nic innego nie patrzy.

Anja słyszałam ze w gdańsku najlepiej rodzic na zaspie moja kolezanka tam rodziła i bardzo sobie chwali ze opieka super ja tez sie zastanawiam nad zaspą chociaz to daleko troche jeszcze troszke czasu

moim zdaniem najważniejsze żeby szpital był sterylny a co do wyglądu...........I tak ważniejsze żeby była miła i fachowa pomoc

reklama
Czesc Mamusie! jak dzis wasze i waszych fasolinek samopoczucie?
ja jak zwykle otworzylam oczy z potwornymi mdlosciami.polecialam sciskac toalete ale nic z tego:baffled:
na sniedanie juz nie dam rady zjesc nawet pieczywa chrupkiego-jedynie jakis lekki jogurt.
co do szpitala to ja wybralam taki, w ktorym wiekszosc kolezanek rodzila i byla zachwycona.dla mnie to w sumie najbardziej sie liczy zeby personel nie skladal sie z samych zarozumialych murzynek bo one traktuja pacjentow jak sicierwa i zeby sie dobrze dogadac po angilesku.
ide dzis na egzamin z prawka-staram sie nie denerwowac bo nie chce narazac mojej kruszynki na stresy. ale cala noc mi sie snilo ze znalazlam na ulicy pozucone niemowle w wozku.ciekawe czy to po prostu instynkt macierzynski i pragnienie posiadania potomstwa czy jakies klopoty sie zblizaja?

Do góry