reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Paluszki są solone to nie wiem czy można dawać dziecku... :-) Ale myślę ze jeden paluszek nie zaszkodzi, a co do owsianki takiej robionej to nie wiem.
Ja daje owsiankę z proszku z tego Bobovita "pyszne śniadanko" Bardzo to lubi ... a jak bedzie można taka robioną owsianke podawac dziecku to też jej bede robic :-)

reklama
Aga ja bym się wstrzymala jeszcze z paluszkami... Wiktorek ładnie przybiera na wadze, duży jest, i ma urozmaicone menu, więc może na razie poczekaj... no nie wiem... ja bym jeszcze nie dawała

A u nas milusi dzień był.Byliśmyna spacerku i Kubasek zaczyna się przepraszać z zupką-zjadł dziś porcyjkę za 1 podejściem:)Dałam mu też dziś deserek Hipp jagody i jabłka z jogurtem.Opędzlował słoik 19 gram niemalże w 5 minut.Nie nadążałam z machaniem łyżką :)Teraz szaleje razem z tatą.

my przeszłyśmy na piechotę pół wybrzeża trójmiejskiego, mala miała spac, ale niestety, morze ja zainteresowalo do tego stopnia że non stop się rozglądała, a jak ją wziełam na ręce na molo to se ściągnęła kapelusz taki wełniany miała robiony na szydełku i wrzuciła do morza :wściekła/y: przepadł...
kurcze wiecie co, tak sobie przeglądam rzeczy dla maluszków na Allegro i znowu mam ochotę być w ciąży... teraz już bym zupełnie inaczej wyprawkę kompletowała dla dziecka i zupełnie inaczej podeszla do tego tematu... wiadomo... doświadczenie!! i na pewno nie dałabym se zagracić pół mieszkania jakimiś matami, lezaczkami, wózkami trzech rodzaju itp... hmm..... no w tym miesiacu to raczej nie da rady bo dziś własnie okres dostałam, a za miesiąc to chyba jeszcze jednak za wcześnie będzie... jednak trzeba poczekać, rok, moze dwa...

Martynia z dziś, jak obraca marchewką... pewnie niektóre powiedzą że niemądra jestem ze jej daję marchewkę surową, otóż to jest dla mojego dziecka najlepszy gryzaczek bo przynajmniej ma jakiś smak, a ja przyzwyczajam małą do durowizny powoli... a zresztą to pierwszy raz, bardzo udany :laugh2:

Dziuba ja tez bylam dzis na bulwarze, siedzialysmy na plazy (brzezno) i chodzilysmy do jelitkowa i spowrotem ( 2razy:tak:) Piekna pogoda byla:-)

Mysle,ze odczekanie 1.5-2 lat z drugim dzieckiem jest dobre;-)

a pomysl z marchewka swietny, bardzo zdrowo!

Witam a ja dzis na grzybach byłam z dziecmi i o dziwo nazbierałam cały koszyczek.Amelka i Wiki mi wystarczą wiec dziewczyny zycze powodzenia z zajsciem w ciąże.A ja nigdy niebyłam nad morzem zazdroszcze wam,może za rok pojade z dziewczynami,bo tam podobno dużo jodu jest a Amelka go potrzebuje.

reklama
Do góry