reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

No witam witam :-)
u nas dzisiaj cieplo jest w porownaniu do wczoraj :-) ja musze na zakupy sie wybrac takie wieksze ehhh ... mam nadzieje ze babcia podjedzie autem i razem pojedziemy.
Posciel wystawilam na balkon bedzie sie wietrzyc dzisiaj, moj J pojechal do dentysty, my zjedlismy sniadanko i maly szaleje ....

Pawimi nie martw sie tata nie wyjedzie tak na zawsze predzej czy pozniej wroci do was nie martw sie.

reklama
A dziś pochwalę Mikusia-przespał całą noc od 20.40-6.50 i od wczoraj zaraz po obudzeniu jak wyszedł z łóżeczka sam chciał siadać na nocniczku.

cześć wam wczoraj byłam z Kamilkiem na szczepieniu (odra świnka ,różyczka) i kamil byl bardzo dzielny .gorzej bylo ze zwazeniem go wtedy strasznie płakał. waży 13 kilo i mierzy 88cm . Jagna ja mam fotelik firmy wloskiej jest bardzo dobrze zabezpieczony ma oslony od wewnatrz zeby dziecko niewlozylo nozek między szprychy i dodatkowo sa pasy na nozki .pasy sa trzy punktowe z regulacja do wysokosci dziecka mocuje sie go zarowno na rowery z bagaznikiem jak i bez

A ma na nogach od 6:no:! o 8 bylismy juz w szpitalu, małemu pobierali krew i mocz do badań a potem do 11 czekalismy na usg brzucha. Przed samym usg oli zasnął u taty na rękach ale obudził sie podczas badania i bardzo płakał biedactwo moje! jak krew mu pobierali to tez płakał ale tylko chwilkę.
usg wyszło ok, a wyniki badań w poniedziałek.
Oli waży 10 kg, przytył trochę:tak: bardzo się ciesze!
jak widziałam te wszystkie dzieci na oddziale to będę się mocno modliła zeby tam nigdy z małym nie trafić:no:
jutro rano jedziemy z moim tatą na lotnisko do poznania po siostre ale się cieszę!!!:-)

Wiki spi wkoncu hehe po poludniu uciol sobie 2,5 godzinna drzemke :szok::szok::szok: :surprised: :surprised: :surprised: pierwszy raz tyle spal i wstal dopiero przed 18, ale na spacerze sie wyszalal i padl o 21 :biggrin2:

Jutro na urodzinki do szwagierki idziemy na ogrodek to maly sie wyszaleje mam nadzieje :biggrin2: a ja sie troche odchamie miedzy ludzmi znowu :tak:

Nina wszystko bedzie dobrze nic sie nie martw, maly zabkuje caly czas to moze zalapal jakas wewnetrzna infekcje bedzie dobrze.

Witam dziewczyny jeny co za siszszszsza........Amelka już usneła troche spokoju i czasu dla siebie.Wczoraj bylismy nakomuni było fajnie.W tym miesiącu to mam same imprezy jak ja z kasą wydołam to niewiem.31 Maja jeszcze jedna komunia i 4 imprezki imieninowe i dzien mamusi oczywiscie.Nic tylko trzymac sie za portwel,ale co sie ubawie to sie ubawie.

Nutka ja tez mam ten miesiąc bardzo "owocny" w imprezy.Wczoraj byliśmy na Komunii, za 2 tyg. idziemy na wesele i jeszcze rodzice maja 30 rocznicę Ślubu, siostra urodziny no i Dzień Matki jeszcze.:szok::szok::szok:Moje dziecko tak się wczoraj wyszalało na tej Komunii że myślałam że padnie po powrocie do domu jak nic a on szalał do 22.Ja za to byłam tak wykończona tym bieganiem za nim że zasnęłam w 5 minut.Fajnie to wyglądało grupka dzieci 6-7 letnich biegająca po sali i mój łobuz z nimi.:-D:-D:-D

oj dawno mnie tu niebylo ale jakos nie mam weny zeby pisac,,,,
mam nadzieje ze u wwas i waszych pociech wszystko ok!!!!
mam prosbe jak znajdziecie chwile czasu zaglosujcie na bloga kolezanki!!! polecam do czytania jak ktos ma zly humor i nie tylko ...dzieki!!!

http://bobbyy.pl/blog.php?id=199

Hej.
Ja podczytywałam ale czasu brakło na pisanie:zawstydzona/y:.
W środę byliśmy w nowej galerii, największej w kraju, ceny takie se, ale wkońcu jest miejsce gdzie są fajne sklepy, można iść do kina i coś zjeść, bo Lubin pod tym względem był beznadziejny. Kupiłam sobie kieskę z bolerkiem na lato za 30 zł i małej bluzkę i śliczny komplecik na niedzielę do kościoła, albo na extra wyjście:-D.
A wczoraj byłam z małą u pediatry, bo od kilku dni w nocy nam dyszy jak "piesek", trwa to od 30 minut do godziny. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa, udało nam się to wczoraj załatwić i to na kasę chorych, CUD się zdarzył;-). Laryngolog stwierdził, że mała jest pod tym względem zdrowa:-D.
Mamy jeszcze skierowanie do kardiologa dziecięcego, miałam opcje iść na kasę chorych, albo prywatnie. Na kasę oczywiście termin na październik:wściekła/y:, prywatnie mamy umówioną wizytę na 30 maja, ale będzie kosztować 300zł:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Jak i tu lekarz stwierdzi, że wszystko ok to zostaje pulmonolog. Zaczeło się latanie po lekarzach, ale pediatra mówi że dziecko z takim obciążeniem w wywiadzie powinno już dawno być przebadane u kardiologa i pumonologa, bo od pokoleń w rodzinie jest astma i wady serca. Chyba trafiłam na dobrego pediatre;-):-D, bo mała się jej nie boi i ma do niej podejście:-)
Dziewczyny piszcie co u Was!!!! Czy nie macie czasu przez imprezy;-):-p:-p

reklama
HEJ!!!
ja tez podczytywałam ale nie miałam czasu żeby pisać siostra jest jeszcze jutro rano odlatuje:no::-:)-:)-( niestety!
cały czas z nią biegaliśmy i załatwialismy wszystko co jeszcze pozostało nie załatwione do ślubu..
Mały jakis marudny teraz ma katarek, na szczęście wyniki wszystkie ok, a ten węzeł po woli schodzi juz jest mniejszy. dziąsła za to na dole jak balony spuchnięte ale zeby jakieś ząbki szły to nie wiedzę.
juz niedługo dzień matki nasz 2 już! i moje imieninki jakąś małą rodzinna imprezke trzeba zrobić, moze grilla?
żadnych komunii ani innych tego rodzaju imprez u nas nie ma dopiero ślub siostry 25 lipca nadal nie mam nic kupione do ubrania dla siebie i małego, mojemu P garnitur kupić mozna bez problemu ale dla siebie nic nie mogę znależć.
umówiłam sie na założenie tipsów i pedicure, funduje sobie prezent na 26 maja!
pozdrawiam wszystkie mamusie i ich maleństwa:tak::tak::tak:

Do góry