reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Wózki rzeczywiście drogie, ale mam nadzieję że posłużą więcej niż jednemu mojemu dzidziusiowi:-) Poza tym moi rodzice zaproponowali że kupią wózek dla wnuczki - i na moje propozycje cenowe powiedzieli ok...

reklama
Namierzyłam radcę prawnego z naszej uczelni i podobno ma jutro być, więc może się wybiorę wypytać o wszystko. Bo na przykład jeśli w międzyczasie zdobędę wyższy stopień to czy podniosą mi pensję mimo że umowę mam podpisaną jako asystent a przedłużona ze względu na ciążę? bo podobno z ZUSu potem płacą na macieżyńskim tyle ile się miało ostatnio w pracy. No zobaczymy. Chcę się tym zainteresować juz teraz bo kiedy?

To jest chore że wszyscy narzekają na ujemy przyrost naturalny, a kobietom które decydują się na macierzyństwo rzucane są kłody pod nogi na każdym kroku... Kto i za co ma wychowywać dzieci - jeśli młoda matka musi szybko wrócić do pracy i nie może liczyć na pomoc w opiece kogoś z rodziny - za co ma zatrudnić opiekunkę - całą swoją pensję ma przeznaczyć na ten cel - przecież to paranoja!

Momi masz zupelna racje... ale z drugiej strony w Polsce jeszcze nie jest tak najgorzej. Moja kolezanka w Anglii jest w 6 tyg ciazy i albo zie zwalnia lbo pracuje...
po 12 h jakies fabryce... musze ja namowic, zeby sobie dala siana, bo ona akurat musi uwazac w ciazy!!!;-) ale mnie chyrla....
Pandorax jezlei zaklad pracy zatrudnia wiecje niz 20 pracownikow to Zus wyplaca pracodawcy a On nam- jakos tak.... a wiecie,ze mnie cos w pracy oszukali??!! bo mamy miec na L4wyplacane 100% tak jak bym pracowala normalnie, a za pierwsze L4 jeszcze placi pracodawca i wobrazcie sobie, ze na kwitku mam zaznaczone ze chorobowe za 33 dni... poczekam do pon na kolejna ywplate i zobacze co tam ciekawego pisze...
postaram sie jeszcze siasc wieczorem.... uciekam
buziaki

Dzidzia- do lozka maszeruj!!!!!!!
zobaczylam przypadkiem suwaczek Maska! pamietacie ja? czy wiedzialyscie ze w kwietniu spodziewa sie dziecka? kurcze ja nic nie wiedzialam- gratulki dla niej za odwage i zafasolkowanie!

dzidzia kuruj sie mowicie ze rutinoscorbin mozna brac ? mnie na razie ratuje wit C ktora biore 2 razy dziennie lekaz kazal na te nerki zreszta teraz biore jeszcze inne leki bo cos mam z szyjka macicy jakas infekcja i wlazi mi to na macice dlatego boli mnie brzuch pewnie to samo mialam z Wiki tylko lekaz osiol nie zauwazyl dobrze ze teraz ten gin wybadal wszystko wkladal mi do pochwy jakis miernik i sprawdzal na komp moze jakies bakterie czy co
Ateraz sie zdenerwowalam ta szkola i znowu boli mnie brzuch musze sie polozyc bo nie wytrzymam

mi lekarz pozwoli, jak podalam tydzien ciazy i jak uslyszal moj glos....
nie pamietam- bo jestem rozkojarzona, czy pisalam Wam, ze smial sie z homeopatii, ktora w aptece mi dali.... ona nic nie pomoze....
a teraz juz naprawde uciekam...
JULEK strasznie jest dzis nisko.... wierci sie.... pewnie dlatego, ze nia mam apetytu i slodyczy nie jem... co za nie dobra matka!!

reklama
Ja dzis padam z nmóg a o kregosłupie moim to juz nie wspomne.
Byłam z moja córka na kursie tanca towarzyskiego 1 raz dzis mam nadzieje ze odziedzyczy dryg po tatusiu :-)
A tak wogole to strasznie boli mnie głowa myslicie ze moge wziac panadol

Do góry