reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Czesc dziewczyny
Ja 1 ruchy poczyłam około 23 sierpnia czyli w 18 tygodniu...
Pandorax- mogę Ci powiedzieć- nie martw sie tym, to ile zostaniesz na macieżyńskim i tak wyjaśni sie w "praniu". Wiesz..ja tez sie tym przejmuje jak to bedzie z pracą- z jednej strony chciałabym wróćic do pracy jak najszybciej a z drugiej nie bede chciała zostawic dziecka- tym bardziej,że mam beznadziejną systucję jesli chodzi o zatrudnienie i na pewno nic nie dostanę od państwa:-(
Pumi- fajny ten aparat do słuchania ruchów dziecka ale szkoda 200 zł:-(
Helenko- nie mam wielkiego doświadczenia z dziećmi ale mam brata 6 letniego i widzę jak moja mama wyrywa sobie głowy włosy bo to jest urwis niesamowity. Co chwilę w zerówce stoi w kącie a moja mama jest wzywana do wychowawcy...

reklama
Hej mamuśki:) Dziś znów ponury ,niemiły dzień, a ja chora, katar osłabia mnie najbardziej, nie jestem pewna czy dziś sie juz ruszyc z domu, choc juz nie moge w domu wytrzymac, ale wole wykórować sie niż pozniej pluć sobie w brodę.
Pumi- 20 h to troche za dużo, dziewczyny mają racje ze powinnaś to odłożyć na kiedy indziej- moze jak juz dziecko sie urodzi to z Nią się wybieżecie? Twoja córcia teraz by popatrzyłam na Ciebie (gdyby mogła) i popukała by Cie w czułko ! :)

pandorax: To oni maja problem, że nie mają dla Ciebie godzin, a nie Ty. I nikt Cie nie moze zmusić do pójścia na l4, jak nie ma do tego wskazań medycznych :angry: Niech się fakają, jak jeszcze umowy nie chcą Ci dać do końca macierzyńskiego chociaż :wściekła/y:

Cześć dziewczyny,
nie śpię dzisiaj od 6 ale dopiero teraz jestem ba bb bo sie jeszcze łudziłam , ze usnę.:tak: ale nic z tego. tłukłam się na łóżku do tej pory i Sr...m w gacie .:szok::szok:
jak boga kocham . Idę dzisiaj na 4d, tak sie szybko zapisałam przed wizytą u gina bo to podobno ostatni dzwonek i boje się jak nie wiem co:no:.
A śniło mi sie , ze cały dzień chodziłam od gina do gina , żeby mi powiedział płeć i chyba wyszło 4 dziewczynki i 2 chłopców. Już nie pamiętam. Ale ja sie boje o te wady w serduszku.
Mój mąż na mnie krzyczy,( że wymyślam, bo nudzi mi się w domu) bo mówi, ze lekarz pewnie będzie się czegoś doszukiwał, aż nie znajdzie. Mojej koleżance już tak powiedzieli, ze dziecko ma wady serduszka, skierowali ją do porodu w wawie a jak sie okazało to zdrowy chłopak sie urodził, ale ile oni przeszli to ich.:szok::szok:

sorki, ze tak egoistycznie ale juz odchodzę od zmysłów.:eek::eek::szok:

Myszorka ja pierwsze ruchy poczułam w 15 tc i 5 dniu, czyli był to 17 sierpień.:tak::tak:

agnie małe gondolki to xlander miał ale w modelach z 2006 teraz są trochę większe i da się przeżyć. A ja rozmawiałam z kilkoma użytkowniczkami i były bardzo zadaowolone.
ja wybrałam kolor zielony, tak jak dzidzia hihihih

Helenko ty się tym, tak bardzo nie przejmuj. Po prostu dziecko się trochę nudzi i to pani nauczyciel powinna jakoś dziecko zając, zainteresować lekcją, a nie przyszła bąki zbijać.

czesc Ciezarowy... dzis stracilam glos.... dzwonilam do lekarza a ten sie zaczal smiac, jak dowiedzial sie, ze zazywam homeopatie... powiedzial, ze to bezsensu bo za jakis czas zacznie dzialac, podal co moge zazywac- to co juz pisalyscie i rutinoscorbin tez mozna.... powiedzial ze jakbym mialam temp.38 to wtedy do lekarza.....
ide do wyrka....
przepraszam, ze sie tak malo udzielam....
Sylka 3mam mocno kciuczki
pozdrawiam

Momi wózeczek fajny ale trochę drogawy:tak::tak:
najlepiej to jakbyś obydwa przemacała od góry do dołu:-):-D:-D

Dzidzia kuruj się i wygrzewaj, bo smutno tu bez ciebie:tak:
Pandorax Asia ma rację , wszystko sie wyjaśni jak urodzisz. ja sama się zastanawiam czy wrócić do pracy. A ty jeśli będziesz chciała pracować i to po podniesieniu kwalifikacji to na pewno coś znajdziesz:tak::tak:

hihihi chyba jesień da się nam we znaki, bo co druga mamusia chora , musimy leżec i wypoczywac ja pije jak narazie sok z cytryny i miód i zaraz tez kłade sie do łózka, byśmy szybko wrocily do zdrowia!!!!

reklama
Do góry