reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Cześć dziewczynki :)
Zuza: Witaj w naszym gronie :-D Mam nadzieję, że Ci się u nas spodoba... :)
Paulinek: Mi się jeszcze nie zdarzył krwotok z noska, za to mam prawie non stop którąś dziurkę zatkaną :\
Donia: Trzymajcie się, na pewno wszystko jest w porządku, nie ma co się denerwować... :-)
Dzidzia: Cieszę się, że poszłaś do tego psychoterapeuty, to naprawdę dobrze robi dla duszy... :) No i uczy dystansu do wszystkiego ^^ A co do zajęć, to po prostu porozmawiaj z prowadzącymi, wyjaśnij swoją sytuację, to też są ludzie i na pewno utrudniać nie będą... :)

reklama
Sylka-k dzieki za informacje:-) Dzidzia tak znajomo pisze o krakowie studiach itp. A ja pochodze z Tarnowa. Troche z drugiejstrony ale tez blisko do Krakowa!!

Z tymi krwotokami to moze przesadzilam. Poprostu leje sie i juz; Tyle ze ostatnio prawie codziennie. Moze mi czegos brakuje?? Jakiejs witaminki czy mineralka?? A do lekarza ide dopiero za 3 tygodnie:-(

Agnie- nie mam jeszcze wypchnietego pepka, na razie to on jeszcze płaski nie jest ale chyba wkrotce sie zrobi bo czuje jak mi sie skora napina.
Kurcze ciagle mam ochote na marchewki:-)Normalnie szok

Witam nową mamę - Zuzę:-):-D
Ja właśnie wróciłam ze spotkania z radcą, a po drodze dzwoniła do mnie szefowa i znów namawiała na zwolnienie. A ja nie potrzebuję!:no: do tego doczytałam się w necie że na zwolnieniu nie można podejmować pracy na umowę zlecenie. Ciągle czekam, że może zaproponują mi jakieś godziny na innej uczelni, a jak wezmę to zwolnienie to nie będę mogła. Pieniążki się przydadzą zwłaszcza że dzidzia w drodze a moja pensja wcale nie jest wysoka. Tymczasem prawo (nie wiem czy zawsze czy tylko na uczleni gdzie jestem zatrudniona) nie pozwala podjąć nadgodzin innym pracowanikom jeśli ktokolwiek z katedry nie ma całego pensum. No a ja właśnie nie mam. Chyba że dadzą mi ich godziny, ale to nie moje przedmioty:baffled:.
Nie wiem czy cokolwiek zrozumiałyście, ale czuję się naciskana (mimo że szefowa mówi że nie chce mnie naciskać). I dlaczego to ma być mój problem? to sprawa pracodawcy ze wstrzymał nabór i nie ma godzin które miałam prowadzić.A ja się nie powinnam teraz denerwować!:eek:

pandorax: Powiedz szefowej bardzo uprzejmie, że nie weźmiesz L4, bo nie ma do tego wskazań, czujesz się dobrze i możesz spokojnie coś porobić w pracy. Sama przecież tego naboru nie wstrzymałaś, to niech się teraz martwią, co z Tobą zrobić. A co do tego prawa - mąż mówi, że tak wszędzie jest. Jak przedmioty nie bardzo odbiegają od tych co prowadziłaś, to może warto się zastanowić nad przejęciem jakichś?...

Pandorax- Agnie ma rację, powiedz szefowej, że nie ma takiej potrzeby zeby isc na L4. Ty masz umowę i już. Bedziesz pracowac tyle ile bedziesz mogła i chciała. Zadna baba nie bedzie Ci dyktowac warunków!!!

reklama
Paulinek moze jestes osłabiona albo masz katar??
Asia pepkiem to sie nie ma co przejmowac w ciazy robi sie wypukły.
Ja kubusiow nie pije codziennie kupuje jedniodniowy soczek z marchewki pycha
Teraz ide sie przygotowoc bo zaraz wychodze na USG , ale mam stresa
Jutro moja corcia ma slubowanie na ucznia i sie martwie zeby guła niczego nie zapomniała i wszysko dobrze powiedziała dobrze jesoo

Do góry