reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dzidzia jesli chodzi o ginekologów to oni nie zrezygnuja ze szpitali bo wtedy będą mieli mniej pacjentek w prywatnych gabinetach Ja do swojego chodzę prywatnie bo przyjmuje w szpitalu a tak bym chodziła do innego

reklama
ja mam troche inne zdanie, niestety sa dowody,ze autyzm jest spowodowany szczepieniami u niemowlat:no:nie przeci pneumo ale ta potrojna szczepionka, jest niestety zwiazek miedzy jednym a drugim. ja nie bede szczepic bo to bzdura i marketing;-)tak samo jak szczepionka przeciw grypie, nigdy sie nie szczepilam i nie choruje a ci co wydaja kase na szczepienia musza sie liczyc z ryzykiem, paraliz, slepota etc:baffled::no::no::no:
koniunktura farmaceutyczna jest napedzana przez chroby ale wiekszosc z przypadkow sa koloryzowane, o oczywiscie zdrowie jest bezcenne. ja sie sklaniam w tym wypadku ku zahartowaniu bo choroby sa tworzone przez cywilizacje i wymyslane przez ludzi a ci robia na tum kase i tak w kolko:no::angry::angry::angry:

sorki ale jestem dzisiaj doliniarsko wściekła
na meza tez do 18 przymuje jest 19-04 a on mi dzwoni że jeszcze troche pacjentów, recepty no i oczywiście wizyty domowe!!!!!:wściekła/y:
nie mój mąż nie jest internistą robi specjalizacje medycyny pracy a narazie póki co jest lekarzem nikim!!!!!!!

kurcze jakos taka jestem wściekła że nawet koko dzis wyzywam o byle co i wszystko mi przeszkadza wrrrrrrrrrrrrrr chyba kogos pogryze albo jak zwykle taki dzien skończy sie płaczem lub awanturką

co do poronień to wokół mnie dość dużo właśnie w sobote kolezanka 8 tydz. ciąża pozamaciczna umiejscowiona w kanale jajnika a przed 2 tyg kolezanka dostała takich skurczy ze nie mogli powstrzymać dziecko w kanale rodnym MUSIAŁA URODZIĆ 24 tydz !!!!! :szok:dziecko skazane na śmierć żył chłopiec 7 godzin juz mialismy nadzieje ze bedzie dobrze jaka to niesprawiedliwosć na tym świecie

a co do rządów to na Kaczyńskich nie moge patrzeć mordy zafajdane:angry::eek::angry::szok::angry:

Masz rację Anja, dziecko od niemowlaka trzeba hartować. Ja jeszcze nie zdecydowałam, czy i na co dokładnie będę szczepić, ale te pneumokoki wyglądają groźniej niż grypa czy jakieś inne standardowe choroby... Też się nigdy na grypę nie szczepiłam i jakoś żyję :)))))
myszorka, nie przepraszaj, każda z nas ma czasem taki zły nastrój :) Połóż się, napij się meliski, weź coś lekkiego do czytania, albo porób coś co bardzo lubisz, na pewno pomoże zwalczyć wściekłość :D A poronienia są zawsze przykre... :(

myszorka wyluzuj, na polityke szkoda nerwow;-)po prosty trza isc glosowac.
to cekolowanie i szlifowanie dobija nas, Luki sobie nie radzi a ja jeste wsciekla ,ze po 10godz pracy przychodzi i robi remont:angry:ja coraz bardziej rozlazla - nic mi sie nie chce, a on nic nigdy nie narzeka ,ze zmeczony:zawstydzona/y:ja leze jak ta gruba foka na sofie.masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Też mi się nic nie chce i codziennie o tym mężowi przypominam, ale i tak tu coś ogarnę, załaduję zmywarę, zrobię jedzonko... :) Więc jeszcze nie jest tak źle, skoro jestem jeszcze w stanie się zmobilizować :D
Jak następnym razem przyjdzie po pracy i będzie chciał robić remont, to zabierz mu wszystkie sprzęty z ręki i powiedz, że dzisiaj jest dzień bez remontowania ;) Jak tak będzie zapierniczał, to będą dwie foki w domu, a nie jedna :pPP

heloł
wróciłam od ginia. Niby wszystko oki ale mnie troche wku..wił. Robił mi usg i pytam sie go ile dziecko wazy a on mi na to,że mozna tylko przypuszczalnie powiedziec bo przeciez nie da sie wyciagnac dziecka. A jak zapytałam sie czy potwierdza plec to mi powiedzial ze potwierdzic to bedzie mozna podczas porodu..byl opryskliwy:-:)wściekła/y:Na poprawe humorku- zrobiłam sobie pomidorówke:-)
Pumi- pytałam sie o szczepione i powiedział mi,że wykluczone. W ciazy trzeba darowac sobie wszystkie szczepienia.
Dzidzia- dobrze zrobiłas ze kupiłas sobie bluzeczke..Masz racje ze w sklepie ciazowym sie przepłaca
Myszorka- nie martw sie, a mozesz sie powyzywac na nas jesli chcesz. Tylko wiesz....spoko:-p

Czesc dziewczynki
witam nowe mamusie :-):-):-):-) gratulacje dla wszystkich ktore ogladaly swoje malenstwa na 4d i maja sliczne zdrowe malenstwa
sledze was caly czas ale nie mam sily zeby pisac kiepsko sie czuje w niedziele i sobote mialam gosci i oczywiscie stalam przy garach zamiast lezec :no: dzisiaj boli mnie znowu brzuch wogule jestem padnieta i juz bym chciala urodzic tzn zeby byl juz 9 miesiac z mezem nadal wojna wiec stad moje zle samopoczucie zreszta szkoda gadac na ten temat
W moim brzuchu mieszka maly szaleniec ktory bez przerwy skacze chyba cwiczy pajacyka na wf az czasem boli wczoraj to az mi brzuch falowal :szok::tak::-D jeszcze moja Wiki jest przeziebiona i plakala dzis przez sen w nocy mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej Wpiatek wybieram sie na zakupy dla malenstwa oczywiscie jeszcze niewiem kto mieszka u mnie w brzuchu moze 24 pazdziernika ie dowiem
co do lekazy popieram ich w 100% trzeba miec inteligencje i intuicje zeby leczyc innych ludzi wkoncu nie raz odpowiadaja za dalsze zycie czlowieka a to nie lada wyczyn nie mowiac o latach nauki i pieniadze w to wlozone bo takie studia sa drogie co do prywatnych gabinetow to jezeli jest popyt to jest podaz wiele z was chodzi prywatnie choc placicie ubezpieczenie gdyby ludzie nie chodzili prywatnie to gabinety by splajtowaly ale to moje zdanie nikt nie musi sie z nim zgadzac Co do rzadu to lepiej nie poruszac tu takich tematow w trosce o zdrowie psychiczne naszych pociech

reklama
witajcie. ja już po wizycie u gina.
Mój w przeciwieństwie do twojego Asia był wyjątkowo miły i komunikatywny hihihi
nie zrobił mi usg, bo nie trzeba, ale mam anemię:szok::szok::szok:
i zapisał mi żelazo, no szok, jem jak jadłam, może dzidzia zemnie wszystko wysysa.HGB miałam 9,6
A jak zapytałam o to jakie jest prawdopodobieństwo pomyłki pryz stwierdzeniu chłopca to powiedział, ze nie może być pomyłki, Bo chłopca można najłatwiej stwierdzić, no zobaczymy, bo ja już kupuje ciuszki.:sorry2::baffled::baffled:
Pumi dziewczyny maja racje nie wolno sie szczepić w ciąży:no::no:

Do góry