reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Pewnie że Cię poprzemy:-)wstawiaj fotki co tam nakupiłaś.Ja niestety nie mogę wstawić fotek i się niczym pochwalic:-(, bo nie mamy aparatu cyfrowego.Mężuś ma analogowy profesjonalny i marzy o cyfrowym ale takim za 10tysięcy!!!!!!!!!!!!!!!:szok:.W dodatku ze Stanów trzeba ściągać, bo u na kosztuje o wiele drożej
Przepis zaraz podam

Dziewczyny- wlasnie rozmawiałam z Dzidzią- prosiła Wam przekazać, ze u niej wszystko oki:-) Tez sie zdziwiła rozdwojeniem przedwczesnym Paulinek
A ja sie kurcze zastanawiam co na obiad mam zrobic- bo jestesmy sami z Boryskiem ale jemu to chyba obojetne co mu podam do brzuszka

A więc tak:
Babka ziemniaczana
3kg ziemniaków należy obrać i potarkować,(ja to robię w maszynie)
2 duże cebule też wrzucamy do maszyny
35 dag boczku kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni
150 ml śmietany,
3 jaja
sól, pieprz czarny, majeranek
3 łyżki kaszy manny
12, szk oleju
Śmietanę, jaja roztrzepujemy razem i dodajemy do masy ziemniaczanej plus boczek z patelni z tłuszczykiem który się utworzył plus pozostałe składniki.Wszystko mieszamy
Następnie na posmarowaną tłuszczem blaszkę wlewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego.Pieczemy w temp. 180, 190 stopni ok 2 godz
Smacznego:-p
Jeśli chcemy zrobić z większej ilości ziemniaków to na każdy kg ziemniaków dajemy jedno jajko i jedną łyżkę kaszy manny.Czyli na 5kg ziemniaków 5 jaj i 5 łyżek kaszy manny

nie moze mi Paulinek wyjsc z glowy. Miala termin 2 tyg wczesniej niz ja. Chyba za 2 tyg zaczne panikowac jak bede miec najmniejsze uklucie w brzusiu-pamietajac ze Paulinek sie rozdwoil wedlug moich obliczen w 31 tc.
Sylka a patrzylas jaki sklad maja te ciuszki tzn czy to jest 100 % cotton?

niech ta dzidzia szybko sobie u męża neta zakłada:dry:

a dla Boryska na pewno zdrowo:tak::tak::tak:

tak Pumi czysta bawełanka, 100%, tez byłam w :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
gdybym miała dzisiaj samochód to bym jeszcze pojechała, ale złapaliśmy wczoraj gumę. a diliżansem w taka pogode mi sie nie chce

Esti- no przepis wyglada imponujaco. Zrobier babke ziemniaczana ale nie dzis- nie che mi sie czekac 2 godzin na jedzienie;-)
Pumi- te ukłucia w brzuszku beda u nas coraz czestsze i wydaje mi sie ez nie ma co panikowac, bo w koncu kazda z nas sie zeschizuje. Nie mowie ze mamy lekcewazyc bole ale podchodzic do tego troszke zdystansem. Poza tym nie wiemy co tak naprawde wydarzylo sie Paulinek,że tak szybko urodziła:-)

Pumi tak samo jak ja , bo termin mamy ten sam hihi.
zresztą Pailinek miała termin na połowę stycznia, to i te z początku i te z końca mogą panikować także, ale po co.
trzeba jedynie jak najbardziej dbać o siebie i dzidzię

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry