reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Esti- ja tez kaszle jak gruzlik. W pracy sie smieja ze jak kaszlne to caly brzuch mi faluje;-)Lecze sie domowymi sposobami- rosołkiem, czosnkiem, cebula ale nic...a nie chce brac lekow
Nie przesadzaj z tymi oknami!!!!Jak nie umyjesz to sie nie obraza do porodu. Trudno sie mowi. Moje okna nie byly myte chyba z pół roku....

reklama
Esti no chyba zwariowałaś:szok:, miałam cię za rozsądną dziewczynę,:tak::tak:
bez głupich pomysłów, jak nikt ich nie umyje to też się nic nie stanie:szok::wściekła/y:

ja też się zastanawiam, bo dopiero mój mężulo wyzdrowiał i nie wiem czy jest sens znowu go narażać:confused:

ja się czuję tak samo jak ty:-(, ale dzisiaj poczułam się lepiej niż wczoraj i od razu umówiłam sie z fryzjerem na piątek:shocked2: zobaczymy może coś się poprawi:sorry2:

mnie sie wydaje, ze Agnie ma sporo zajęć na uczelni no i te nasze dolegliwości. tak po prawdzie to i mnie nie chce się czasem do kompa usiąść, zresztą po południu to ja już ledwo dycham.:dry:

przez te nasze choroby to jeszcze nie obczęstowałam chrześniaków na mikołaja, trochę głupio:zawstydzona/y: , ale zadzwonię i zapowiem sie moze na koniec tygodnia

17:40 mam gina a zeby sie dostac z Centruma na Ursynow to musze wyjsc ok 16:30 - nie ma jak stolica. Po tem musze wrócic do centrum bo o 19 mam szkołe rodzenia, ktora sie konczy po 21 a potem do kolezanki podrzucic jej moją legitymacje, zeby mi podsteplowała i do domciu.

No to rzeczywiscie.........jak ja sie ciesze ze nie mieszkam w takim duzym miescie:-)Uważaj na siebie Albi :tak:

A ja może jutro pójdę na ćwiczenia, bo w czwarte i i piątek szkola rodzenia nieczynna..........już wykłady i kąpiele, spotkanie z męzami zakończone, teraz tylko ćwiczenia są
A ja w czwartek idę do fryzjera podciąć włosy i zmienic kolor i na pazurki, jkąś fajną końcówkę chyba sobie zrobię, może coś powtapiam w akryl........

No to za tydzien powinnismy byc juz w komplecie!:-D Brzuszek mi zjechal na poczatku zeszlego tygodnia.A ponoc od opuszczenia brzuszka zostaja jakies 2 tygodnie.Wiec gdzies za tydzien powinnam zaczac rodzic :-D Albo w kazdej chwili.Z tym,ze nadal brak skurczow bolesnych,czopa sluzowego czy jakichkolwiek innych zapowiedzi.No i ja sie czuje swietnie po prostu.Normalne juz dolegliwosci jak sennosc(ktora dzisiaj to akurat absolutnie wszystkich dotyka) czy odrobina niewygody zupelnie mnie nie wzruszaja.Dziwne,naprawde dziwne uczucie!Mowie Wam!Swiadomosc,ze moze sie zaczac doslownie w kazdej chwili jest przedziwnym uczuciem!

Ja myłam okna na raty przez kilka dni w październiku - nawet nie będę opisywać tych smug, które przy słońcu widać;-), ale teraz??!! esti - daj na luz!
Ciągle jak bumerang wraca temat nawilżacza - chcemy kupić, bo moja mama nam dała kasę (do 150zł) i ma być jako prezent pod choinkę, tylko ona się nie zna i mamy sami kupić. Ja też się nie znam. Najlepiej jakby był ultradźwiękowy z jonizacją i oczyszczaniem powietrza, z regulacją natężenia i czytnikiem poziomu nawilżenia a najlepiej też z funkcją aromaterapii. I cichy. I enegrooszczędny. Tylko to chyba niemożliwe jednocześnie za tą cenę.:no: Co jest najważniejsze?

Ja sobie oduściłam jedanak nawilżacz powietrza, położne w szkole rodzenia mówily że to nie jest coś bardzo potrzebnego, można się bez tego obejść.Tym bardziej, że my praktycznie nie grzejemy w domu, bo i tak jest cieoło, a sezon grzewczy trwa tylko 3, 4 miesiace więc bez sensu.
Ale to moje zdanie, a każdy wdele swoich potrzeb postęuje:tak:

reklama
Twój brzuch może się "obniżyć". Dziecko wstawia się powoli w kanał rodny, a to znaczy, że w nadbrzuszu robi się więcej miejsca. Nareszcie łatwiej odetchnąć! Może się też skończyć zgaga. - to jest z kalendzarza ciaży, pod koniec 36 tyg. Wiec po obniżeniu brzuszka mamy jeszcze 4 tyg. do narodzin

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry