reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Pandi to zdecydowanie ze względu na ciebie powinnaś kupić ten nawilżacz.
ja kupiłam i nie żałuję, tylko, ze nie ma higrometru, ale zakupiłam osobno z termometrem pokojowym i jak jest za niska wilgotność w domu to od razu włączam nawilżacz.

pamiętam , ze Agnie całkiem niezły nawilżacz zaproponowała, ale , żeby miał funkcję aromaterapii to chyba w tej cenie sie nie zmieścisz, bo energooszczędne to chyba wszystkie są, maxymalnie ciągną do 35 wat i ciche też

sprawdź an allegro bo tam widziałam całkiem niezłe za 150 zeta:tak::tak:

reklama
A ja się zebrałam na zakupy dzieciowe i po wydaniu 600 zł mam wszystko poza kosmetykami, łóżeczkiem, wanienką, wózkiem. Fotelik mam pożyczony. Jak wkładałam te ciuszki do komody czułam się jak mała dziewczybka, która będzie bawić się lalką :) Bardzo kocham moje dziecko !!!! Wieczorkiem ma odwiedzić mnie siostra, mamy obejrzeć film - niespodziankę, mówi, że mi się spodoba. Kocham swoje rodzeństwo !!! Mam dzień na kochanie, fajnie jakby mi przeszło też na męża, ale jeszcze w domu "wisi" to jego sobotnie głupie wyjście do miasta. Dziś mi brzuszek nie dokucza, tak jak wczoraj, to dobrze. Ciekawe co u Albi, rzeczywiście czop? Czekamy z niecierpliwością na wieczorne wieści.

Sylka, no wiem że marudzę, ale może tak się u mnie objawiają skoki hormonów?:cool2: w każdym razie dzięki za przypomnienie.
Joasia, a czego ty nakupowałaś za 600zł skoro tylu rzeczy jeszcze nie masz?;-)

dziewczyny ja wiem co jest napisane w kalendazu ciazy!Dlatego niespecjalnie sie przejelam kiedy mi sie obnizyl!Ale zarowno doktorek podczas wizyty jak i polozne dzis mowily,ze regula jest porod 2 tygodnie po obnizeniu sie brzuszka.Zreszta czytajac z kalendarza mozna by pomyslec,ze nagle sie rzeczywiscie latwiej oddycha i w ogole czuje sie jakas ulge....a to g...no prawda!Za to kazdy ruch glowa dzidzi w kanale rodnym sprawia potworny bol,do toalety chodzi sie jeszcze czesciej...:baffled: Takze bardziej wierze jednak zywym lekarzom niz kalendarzowi ciazy!Chociaz nie ukrywam,ze ten tez podczytuje sobie i to juz od dawna :-)

teraz mi sie przypomniało
Pumi jak ci tak puchną nogi to jest zalecenie leżenia i nie ma to tam to:no:, tak mi lekarz powiedział:tak:
jeszcze mi nie puchną ale to na wszelki wypadek:nerd:

a ile to cudo ma cali? tak z ciekawości:confused:

kilka dni temu mój szwagier wrócił ze stanów i przywiózł sobie jakiś wypas laptop. dał za niego półtora tysiala:szok::szok::szok: u nas trzeba za taki dać co najmniej 3. strasznie ta elektronika tania u was, tylko pozazdrościć:tak::tak::tak:

Popołudniowe spanie zaliczyłam - zaczynam robić obiadokolację. :happy2:
Brzuszek mi się ostatnio coraz częściej napina i boli albo na dole albo na czubku - to chyba zmęczenie, co?:confused: Postanowiłam dziś odmówić kategorycznie robienia zakupów od jutra, nie chce mi się lecieć z każdą drobną rzeczą do domu i z powrotem po następna, a jak wezmę kilka produktów (w tym jakieś mleko, sok albo owoce) to ledwie się toczę. Nie wiem jak Mążuś będzie robił zakupy jak pracuje czasem od 9 do 21:baffled:, no ale trudno - musi jakoś na zapas w wolny dzień. Ja mogę ewentualnie pójść po chleb codziennie.:cool2:

Ja tez juz od jakiegos czasu zakupow nie robie.Chyba ze cos w miare lekkiego to do plecaka i do domu.
Na opuchniete nogi to lezec z nigami wyzej niz pupa!Koniecznie!I dieta bezsolna jak zaczynaja sie pojawiac obrzeki.Ja bylam dumna,ze cala ciaze ich nie bylo a tu prosze!Od jakiegos czasu widze wyraznie,ze nabieram wody :szok: Robie sie jakas taka pulchna straszliwie...I jak sobie pomysle,ze 2 doby po porodzie ta woda bedzie wychodzic ze mnie to jestem przerazona!Jeszcze nam polozna dzisiaj na szkole rodzenia mowila,ze akurat u nich w szpitalu w niektorych salach jest ponad 33C i NIC sie nie da z tym zrobic!A jeszcze jak sie trafi na wspollokatorke,ktora nie chce zeby ja "zawialo" to nawet sie okna nie otworzy :szok: :confused: :baffled: Dobrze,ze ja winnym szpitalu ale chyba wszedzie mozna tak trafic?Juz dopakowalam letnia koszulke na ramiaczkach do torby :-D

kurcze Wy juz spakowane jestesie. Ja dzis mialam zaczac prac ubranka dla malego a tu klops. wrocilam do domu po 20. Dzis we Wrocławiu jakies niemilosierne korki. Dziewczyny z Wrocka beda wiedzialy- z Kromera do Bema jechałam 2,5 godz.
Do lekarza sie spozniłam.
No wiec u gina wszystko niby w porzadku- maly usadowil lepek w kanale rodnym. szyjka sie skrocila ale jest zamknieta-31 mm.
Kazal mi duzo odpoczywac. Jakies dziwne pomiary tego mojego malucha wyszly. Glowka niby wskazuje na 33 tydzien ale kosc udowa na 29 tydzien. Bez sensu. Nie wiem czy nie pojsc na konsultacje do innego lekarza.

reklama
Na opuchnięte nogi polecam jeszcze moczenie stópek w wodzie letniej z dodatkiem soli kuchennej lub herbatki miętowej lub 2,3 kropli olejku mentolowego.W dobrych drogeriach są też specjalne sole do kąpieli stóp.
A ja jutro do lekarza, kiepsko ze mną. Jak kaszlę to strasznie mnie boli klatka piersiowa i brzuch, podejrzewam zapalenie oskrzeli:-(:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry