reklama
Frodo- powiem Ci ze sama nie wiem. Najblizsza rodzina to spoko ale nie wiem jak sie bede czuła...Na szczescie w szpitalu, w ktorym ja bede rodzic nie wpuszczaja na sale, w ktorej lezy mam z dzidzia tylko sa pokoje odwiedzin ze stoliczkiem.
sylka_k
mama styczniowa 2008
Pumi choinka prześliczna, a jaki to gatunek? bo jest piękna i gęsta.:-):-):-)
my za pierwszym razem kupiliśmy świerka i potem stał nam taki ozóg w domu,
ze nie miło było patrzeć,
za to w tamtym roku pokosiliśmy się na jodłę, ale nie pamiętam jaką, ale była piękna, ze hoho tak gęsta i symetryczna.
a na szwagra mam patent.

otóż nasi znajomi jak im sie pierwsze dziecko urodziło, to nie pozwolili się odwiedzić przez 3 miesiące, uważając , ze można dziecko czymś zarazić, zwłaszcza jeśli to zima, każdy coś ze sobą przynosi, mówię o bakteriach i wirusach.

otóż jest to nie prawdą, bo podobno przez 6 tygodni po porodzie dziecko ma tak silne przeciwciała od matki, że niczym się nie zarazi.
czy tak jest może Albi prędzej się wypowie.
Ale postawę spokojnie możesz Pumi taką przyjąć i nikt ci się nie sprzeciwi, bo przecież dbasz o dzidzię , a nie własne wygody.
bo rzeczywiście jak powiesz , ze to będzie mało komfortowa sytuacja, to może ktoś się obrazić
my za pierwszym razem kupiliśmy świerka i potem stał nam taki ozóg w domu,
ze nie miło było patrzeć,
za to w tamtym roku pokosiliśmy się na jodłę, ale nie pamiętam jaką, ale była piękna, ze hoho tak gęsta i symetryczna.
a na szwagra mam patent.

otóż nasi znajomi jak im sie pierwsze dziecko urodziło, to nie pozwolili się odwiedzić przez 3 miesiące, uważając , ze można dziecko czymś zarazić, zwłaszcza jeśli to zima, każdy coś ze sobą przynosi, mówię o bakteriach i wirusach.

otóż jest to nie prawdą, bo podobno przez 6 tygodni po porodzie dziecko ma tak silne przeciwciała od matki, że niczym się nie zarazi.
czy tak jest może Albi prędzej się wypowie.
Ale postawę spokojnie możesz Pumi taką przyjąć i nikt ci się nie sprzeciwi, bo przecież dbasz o dzidzię , a nie własne wygody.
bo rzeczywiście jak powiesz , ze to będzie mało komfortowa sytuacja, to może ktoś się obrazić

Szczypawka - trzymaj się. Wymioty są czasem podobno związane z rozwieraniem się szyjki.
Co do skurczów to nie sugerujcie się, że nie są bolące. Nie wszystkie takie są. Ja na przykład w pierwszej ciąży czułam tylko napinanie się brzucha a na KTG wychodziły 60-70%. I tak było prawie do końca. Boleć zaczęło dopiero 1,5 godziny przed pojawieniem się maleństwa.
Coś dziwnie się czuje dziś - mam jakieś uderzenia gorąca, chyba ciśnienie mi szaleje, i zawroty głowy, W ogóle jakoś mi słabo dzisiaj
Co do skurczów to nie sugerujcie się, że nie są bolące. Nie wszystkie takie są. Ja na przykład w pierwszej ciąży czułam tylko napinanie się brzucha a na KTG wychodziły 60-70%. I tak było prawie do końca. Boleć zaczęło dopiero 1,5 godziny przed pojawieniem się maleństwa.
Coś dziwnie się czuje dziś - mam jakieś uderzenia gorąca, chyba ciśnienie mi szaleje, i zawroty głowy, W ogóle jakoś mi słabo dzisiaj
sylka_k
mama styczniowa 2008
właśnie w punkcie obsługi już byłam, dostałam druk do wypełnienie i wysłania.
tak tez uczyniłam.
ale masz rację Frodo zadzwonię i prześle im mailem , ze rezygnuję z ich usług, i huj
tak tez uczyniłam.

ale masz rację Frodo zadzwonię i prześle im mailem , ze rezygnuję z ich usług, i huj

G
goscinnie
Gość
Byłam na USG dzisiaj rano. Młody mnie tak mocno kopał ost dwa dni bo sie do porodu ostro szykuje. Wg dzisiajeszego lekarza urodze do 4 dni.
Zobaczymy jak to bedzie. Chłopak waży juz 3144 kg. ale brzuszek, główka i nozka wskazuje na 35 tydz a Dawidek jest juz w 36 tyg. Ost. był nawet o tydzien wiekszy ale nie ma co sie sugerowac USG, bo te różnice czasem są spore a czasem wystarczy róznica 2-3 mm i już spada kilka dni.
Mam jednak nadzieje, ze dotrwam do 19 grudnia bo to wazne dla mnie spotkanie bedzie z dr ze szpitala,w którym chce rodzić.
Zobaczymy jak to bedzie. Chłopak waży juz 3144 kg. ale brzuszek, główka i nozka wskazuje na 35 tydz a Dawidek jest juz w 36 tyg. Ost. był nawet o tydzien wiekszy ale nie ma co sie sugerowac USG, bo te różnice czasem są spore a czasem wystarczy róznica 2-3 mm i już spada kilka dni.Mam jednak nadzieje, ze dotrwam do 19 grudnia bo to wazne dla mnie spotkanie bedzie z dr ze szpitala,w którym chce rodzić.
Sylka- nie mam pojecia co to za gatunek drzewka. Po prostu mi sie spodobal przez te geste i delikatne igielki.
Ogladam dzien dobry tvn i mowia o karpiach. Ja zmowilam wczoraj w sklepie zeby nie bylo znowu sytuacji jak z indykiem. Chcialam zamowic 2 a P. kazal mi kupic 6 karpi!!!! Chyba bedziemy to jesc przez caly rok.
Do fryzjerki tez sobie umowilam wizyte na 20 grudnia.Ide do nowo otwartego salonu kolo domu i ciekawa jestem czy bede zrozpaczona czy zadowolona bo na pierwszy raz nigdy nie wiadomo czego sie spodziewac hihihi.
Postanowilam sie szawgrem nie przejmowac- kiedys z P. ustalilismy ze chocby nie wiem co sie dzialo to tuz przed porodem i zaraz po porodzie nie przyjmujemy gosci. Mam nadzieje ze P. wytrwa w postanowieniui nie zmieni zdania
Ogladam dzien dobry tvn i mowia o karpiach. Ja zmowilam wczoraj w sklepie zeby nie bylo znowu sytuacji jak z indykiem. Chcialam zamowic 2 a P. kazal mi kupic 6 karpi!!!! Chyba bedziemy to jesc przez caly rok.
Do fryzjerki tez sobie umowilam wizyte na 20 grudnia.Ide do nowo otwartego salonu kolo domu i ciekawa jestem czy bede zrozpaczona czy zadowolona bo na pierwszy raz nigdy nie wiadomo czego sie spodziewac hihihi.
Postanowilam sie szawgrem nie przejmowac- kiedys z P. ustalilismy ze chocby nie wiem co sie dzialo to tuz przed porodem i zaraz po porodzie nie przyjmujemy gosci. Mam nadzieje ze P. wytrwa w postanowieniui nie zmieni zdania
reklama