reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

qrcze pierwszy raz słyszę, żeby jajkami obrzucać samochody:szok::szok::szok::szok:
jak zaparkowałaś na jego miejscu, mówi się trudno. powinien do ciebie przyjść i wyjaśnić całą sprawę, cham i prostak!!!!!!!

Anja może jakiś polityk tamtędy przejeżdżał hihihi a z trójmiasta to chyba jest nasz nowy premier hihihi

u nas jajkami sie obrzuca domy ładnych dziewcząt, mających powodzenie na śdrodopoście, albo maluje sie okna

reklama
a co do odwiedzin w szpitalu, to pewnie chciałabym ich uniknąć, ale pewnie się nie da. kto będzie chciał to przyjdzie, ale nie spodziewam się tłumów.:tak:
ja sama odwiedziłam koleżankę, co wam opowiadałam, sama chciała, bo męża akurat nie było w mieście i leżała sam w szpitalu.

ale po porodzie to też tak z miesiąc chyba si wstrzymamy, zresztą niechaj ja się przyzwyczaję do nowej sytuacji:happy2::baffled:

To są akryle, zrobiłam sobie z 2 miesiace temu, mam swoje ładne, ale dużo roboty było nad nimi, zastanawiam sie czy zdjejmowac jak dziecko sie urodzi, bo juz sie przyzwyczaiłam do nich .
Esti- nie poodklejały mi sie bo mam wtopione, ale jestem ciekawa jakie Ty masz, moze jak nastepnym razem pojde do koleżanki to zrobie sobie takie jak Twoje:p
Jak kobieta ma ładne paznokcie to odrazu czuje sie ładniejsza- bynjmniej ja tak mam:p

Ja wszystkim grzecznie podziekowalam,ze chca w ogole mnie odwiedzic...I zapowiedzialam,ze trudno mi przewidziec czy bede miala na to ochote.Musza to zrozumiec.Dziecka nie rodzi sie codziennie!Nie wiadomo w jakiej bede kondycji.

Juz mezusiowi zapowiedzialam,ze jak mi skurcze nie przejda to on nad zadne morze jutro nie pojedzie( nie bedzie go mniej wiecej od 5:00 do 23:00) bo 2 razy jednego dziecka urodzic sie nie da!A on ma przy tym byc bo taka chwila juz sie nigdy nie powtorzy!Wlasnie dzwonil niedawno,ze wraca juz z tego Krakowa.Zazyczylam sobie te nalesniki z powidlami sliwkowymi na kolacje :-D I biore no-spe.Albo przyspieszy albo sie uspokoi.Mala nadal spokojna bardzo_Odliczamy...Ale to odliczanie moze trwac przeciez nawet pare dni!

A co do paznokci-przy dziecku MUSZA byc krociutkie!Zwlaszcza na poczatku.Bo bardzo latwo zadrapac delikatna skorke.I zaklada sie maluszkom rekawiczki-niedrapki zeby sobie same tez krzywdy nie zrobily.Dlatego bezpieczniej jesli mamusia tez zatroszczy sie o to zeby maluszkowi nie zaszkodzic. :-D Ja mam od paru juz tygodni krociutkie paznokcie.Przyzwyczailam sie :tak:

To Sylka pytała sie czy się nie odkleją............;-)Obiecuję ze wstawię zdjęcie:tak:
Joooaaa nie ma potrzeby zdejmować, naturalnym paznokciem jaks ą długie szybciej zadrapiesz niż akrylem, bo akryl jest tępy.Tylko oczywiście krótsze powinny być,

Anja- udany dzien masz za soba. Nam raz przebili kolo w toyocie jak zaparkowalismy przed domem jakiegos chama a jak mielismy takie stare BMW to rozbili nam oba lusterka. Dodam ze z parkingiem w okolicach domu jest ciezko.
Co do paznokci- mam krociutkie i tez sie juz zdazylam przyzwyczaic- mam zamiar miec jeszcze krotsze jak sie mala pojawi.
Szczypawka informuj na bierzaco poki jestes w domu bo siedze jak na szpilkach jak sie dalej sytuacja rozwinie...
Moja kotka od wczorajszych zabaw z pradem i kablami od lampek doznala metamorfozy. Od rana poczula chyba instynkt wicia gniazda i wydrapywala fredzle z dywanika pod komputerem i odprawiala jakies dziwne orgie na rogu dywanika a teraz przeniosla sie do drugiego pokoju i zrobila sobie kino domowe- same zobaczcie.....
zaczynam sie obawaic o stan zdrowia psychicznego mojego siersciucha:-D

Załączniki

• Picture 760.jpg
    Picture 760.jpg
    59,9 KB · Wyświetleń: 42
Sylka- moglabys mi na priva napisac twoj numer na komore bo ja nie wiem dokladnie ile zer i jedynek ci podyktowac przed moim numerem. Jak dostane twoj to ci wtedy odpisze smsa i sobie zakodujesz moj numerek

reklama
Kicia też ma ochotę na trochę rozrywki, a co................nie można:-D:-D:-D:-D:-D
Ja uważam że już nie można popadać w przesadę z paznokciami, jeśli są dłuższe i zadbane, (nie szpony) to na pewno dzidzi nie zaszkodzimy.Ja tyle lat pracowałam z dziećmi mając akryle i nigdy w życiu nie zadrapałam żadnego bobasa :-)Prędzej Ania-mama Oli- ją zdrapała naturalnym, a miała krótkie bardzo.

Do góry