reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Albi to czekamy na rozwoj wypadkow :tak: Ja tez dzisiaj tak dzien zaczelam.Tylko ja jak dotad raz a porzadnie...Czuje jednak,ze na jednym pawiku sie nie skonczy...Zaczekaj na skurcze.I trzymamy kciuki!JA TEZ CHCE DZISIAJ :sad::oo: Wyliczylam,ze jesli by sie cos wydarzylo dzisiaj...No ewentualnie jutro to w poniedzialek mnie wypuszcza.A tak to nie ma szans.Jak sie nie uda to od soboty z koleji nogami do gory na plasko :-D Zeby te swieta jednak w domku,z rodzina.Ale my mamy juz prezent dla corci!I babcie tez maja dla malej prezenty!A ona co?Ja Wam mowie,ze to takie zlosliwe po tatusiu jest :-D Bo przeciez nie po mnie :-D

ojojoj:szok::szok::szok::szok:

Esti co się dzieje, czy ona ma czyjś numer telefonu, już się martwię:tak::tak::tak:

Pandi gratulki wiedziałam, ze sobie poradzisz, zdolna bestia to ty jesteś:tak::tak:

Albi mnie się wydaje , ze u ciebie coś zaczyna się dziać. Tak nam położna mówiła, ze ja jakieś rozstroje pokarmowe się dzieją to może być to, a tobie już czop zszedł, więc może też na dyżur:confused:
świetne te elfiki,:-):-):-):-) rozwaliły mnie na łopatki, hihihi

Szczypi jakby co, to masz mój numer:tak::tak::tak: czekam z niecierpliwością.:sorry2:

Mili ty się nie przejmuj, 11 HGB to jest rewelacyjny wynika ja miałam 9,6:szok::szok::szok: potem zwiększyłao się na ponad 11 i gin powiedział, ze jest git.
wczoraj robiłam badania ale jeszce ich dzisiaj mąż nie odebrał i nie wiem jak jest teraz

Pumi te przesądy z cerą się nie sprawdzają, ty masz cerę jak fotomodelka , ślicznie wyglądasz w ciąży a ma być dziewczynka, chyba, ze jeszcze coś się zmieni:happy2:
ja się jeszcze nie spodziewam porodu, chyba? ostro trzymam się końcówki stycznia i zaciskam nogi hihihih
według kalkulatora co wczoraj Albi podesłała na bb to wyszło mi nawet 5 luty:tak::tak:

chociaż wczoraj w nocy to miałam takie skurcze macicy, ze aż się przestraszyłam:baffled:. oczywiście nie bolesne, więc to te braxtona, ale zawsze.
wiem po czym, bo dzień wcześniej miałam górę poprasowania i chciałam to zrobić za jednym zamachem ale trochę się przeliczyłam.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2:

wczoraj natomiast jak wyjechaliśmy z mężulem z domu przed 11 to wróciliśmy dopiero o 18 do domu. cały dzień zakupy w przerwach badania i fryzjer:sorry2: oczywiście + korki masakryczne. pojechaliśmy obwodnicą a tu jak się okazało ciężarówka się zepsuła i tamowała jeden pas. no jak rany:dry::dry::baffled:
cały dzień na nogach, ale zakupy nie były jeszcze świąteczne, tylko dla dzidzi:tak::tak::tak::tak:
zamówiłam łóżeczko na połowę stycznia, zakupiłam torbę, żeby się spakować w jedną a nie 10 małych, zakupiłam pościel.:-D:-D:-D
i jak rany będziecie się pewnie śmiać:sorry2:
obdzwoniłam wszystkie sklepy internetowe, nigdzie, ale to nigdzie nie mieli przybornika feretti model sun flower:szok::szok::szok: już myślałam, ze przyjdzie mi kupić inną pościel, tylko, ze do takiej ostateczności nie chciałam sie posuwać:no::no::no:
a tu babeczka mówi ze sklepu, że właśnie doszła dostawa z feretti, ale jeszcze nie wie co w niej jest. i okazało się , ze jest ten przybornik hihih i to tylko sztuk 1:szok::szok::szok:. mężulo jak w domu zobaczył co to jest i ile kosztowało, to powiedział, ze specjalnie by na to nie czekał, żeby wprowadzili do systemu, a na pewno by tego nie kupił. a my ślęczeliśmy w sklepie dodatkowe 40 minut, żeby mi nikt tego sprzed nosa nie świsnął:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
oczywiście dodatkowo mnóstwo pierdół w sumie tysial wydany :szok::szok::szok:gdzie tu jeszcze łóżeczko, fotelik, poród rodzinny i wózek to takie grubsze rzeczy, bo mam jeszcze trochę ubranek do dokupienia, koszule do karmienia i apteczne sprawy.
no i się tak załatwiłam, ze przed światami jeszcze będę wszystko prała i prasowała, ale się zastanawiam, czy jest sens, bo pakować się w grudniu jak mam termin na koniec stycznia:confused::confused::confused:

Napiłam sie herbatki imbirowej i mi nieco przeszły wymioty. Wczoraj czop to mi w szalonych ilosciach zlazł a dzisiaj rano jak wstałam to miałam brązową wydzieline, tylko nie wiem czy to był czop czy te cholerne globule na Steptoccocusa co teraz mam.
Miałam skurcze ale juz przeszło jak sobie polezałam wciepełku. Zobaczymy co sie dalej rowinie. Kurcze chciałam, zeby przynajmniej 3 -4 dni zaczekał, zeby te globule co nieco zaczeły działac.:hmm::hmm::hmm:

Albi to Ty lez dziewczyno i spij.Sil nabierzesz jakby co...No i wieksze prawdopodobienstwo,ze przeczekasz jednak jeszcze pare dni.;-)

Sylka ja tez czekam z niecierpliwoscia :tak: I juz doslownie robie wszystko zeby pospieszyc ta mala...Ale to i tak tylko od niej zalezy kiedy raczy nam sie pokazac :-D To bedzie wejscie smoka :-D Juz jest tak wyczekiwana,ze bardziej byc nie moze!Wiec moze jednak laskawie opuscilaby cieplutki brzuszek mamusi i zechciala dac sie przytulic obojgu rodzicom :-D

Mili ja całą ciaże miałam 11 a teraz na ost badaniach juz miałam powyżej 12. Pod koniec ciąży zaczyna sie morfologia poprawiac. To mogło być jakies małe zamieszanie w organiźmie a powiedz ile miałam białych krwinek (leukocyty) i ilosć płytek.

To teraz Albi I szczypawka czekaja jak na zbawienie. Kurcze dziewczyny juz Wam zazdroszcze chciaz sama nie chciałabym jeszcze rodzic.
Podobnie jak Pumi i Sylka szykuje sie na koniec stycznia, a wg niektorych pomiarow nawet na luty.
Ja juz co prawda szykuje torbe z wyprawka. Teraz na swieta wyjezdzam do rodzicow wiec musze miec przy sobie gadzety do szpitala....Poza tym od stycznia i tak zamierzam juz tam siedziec bo porod wlasnie w tej miejscowosci zaplanowałam....

reklama
Dziewczyny dostałam smsa od Esti!!!!!!!
Urodziłs synka o 12:51 rodziła 12 godzin. Maly ma 49 cm i wazy 2225kg. Czuja sie dobrze i w sobote wychodza:-):-):-):-)

Do góry