reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Agnie a dlaczego masz nie robic badan przesiewowych...?
A Twoja mała to super sie rozwija:-)
Własnie robie zupe ziemniaczano- grzybową....Nie chce mi sie robic nic innego

te badania przesiewowe, to te o których pisała Albi?
paciorkowiec z grupy B?
bo już coś mi się miesza...........:confused::dry:

a ja zakończyłam właśnie zarzucajkę-moja ulubioną. jakby to dzidzia powiedziała- kwaśnicę, ale coś mało miałam kapustki:-(
i tylko czekam na mężusia bo już mnie w żołądku ściska hihihihhihi

kiedyś jadłam zajebistą kwaśnicę na Gubałówce:tak::tak::tak:

Ja sama jestem ciekawa, o ktore badania przesiewowe chodzi. Wiesz bo WR tez jest przesiewowy, HBs i HCV i na grzybice w pochwie i w szyjce i na Streptoccocus. Ciekawa, wiec jestem o ktore chodzi. Bo domyslam sie, ze nie o te wszystkie, ktore wymieniłam.

W wawie jest tak samo, ze przy przyjęciu ci zrobią to badanie ale jak nie masz swojego. Natomiast raczej żadaja, żeby przyjsc ze swoim bo jeżeli cos sie dzieje to ważna jest każda chwila.

ale nie ma co zaraz zakładac, ze kazna z nas moze miec coś w szyjce czy w pochwie. Ja mam tylko steptoccocus a pochwa jest czysta, bo nie mam ani grzybicy (zadnego rodzaju) ani T. vaginalis czyli gut.

to chodzi chyba o streptococus - to ona wywoluje sepse. Powinno sie zrobic badania zanim peknie pecherz z wodami plodowymi zeby bakteria nie dosiegla dzieciatka. Ale macie racje- tylko 10 % kobiet na to cierpi wiec nie ma co panikowac.
Ktora dzis robi zwariowane porzadki- Szczypi? jesli masz malo pracy to zapraszam do mnie bo od 2 tyg nosze sie z zamiarem umycia okien.
Sylka zaraz zrobie zdj falbany pod materac i wkleje.
Ide za 15 minut do fryzjera ( a propos Sylka- zdjecia koniecznie wklej!). Albo wyjde zrozpaczona albo zadowolona bo dzis ide wyprobowac nowy salon otwarty kolo domu.

reklama
Sylka - falbana wyglada tak. teraz jest lekko przykrotkawa dlatego ze materac jest podniesiony do gory. Jak mala podrosnie i materac bedzie we wlasciwej pozycji, falbana siega do podlogi i zaslania wszystko co jest pod lozeczkiem. Instaluje sie ja pod materac a na materac przychodzi przesieradlo. Pod materacem jest bialy material a do niego jest doszyta wlasnie wystajaca czesc - czyli ozdobna falbana. Mam nadzieje ze w miare czytelnie to pisalam?
Spadam do fryzjerni

Załączniki

• Picture 821.jpg
    Picture 821.jpg
    59,6 KB · Wyświetleń: 41
  • Picture 823.jpg
    Picture 823.jpg
    42,8 KB · Wyświetleń: 37
Do góry