reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
no wlasnie- najgorsze wyczekiwanie.
Szczypawka a jak twoj maz? tez wyluzowany i spokojny?
Moj bedzie roztrzesiony jak galareta hahah juz ja go dobrze znam. Zamiast mnie uspokajac to bedzie bardziej panikowal

No zostawić Was na jedno małe popołudnie i już masa czytania:-D - a potem nie pamiętam o czym miałam napisać.:sorry2:
Już nie wspominam o tych, które mają się za chwilę rozdwoić (Myszorka, jakby co to pisz, masz mój nr:tak:) ale cieszę się że nie jestem sama ze swoimi dolegliwościami. Nie to, żebym Wam źle życzyła;-), ale jak wiem że Wy czujecie się podobnie - to jestem spokojniejsza. A tak to bym pewnie dzwoniła do gina albo kogoś, z obawy czy to, co czuję to normalny objaw:confused:.
Dzidzia, pisz, kochana jeśli tylko masz chwilkę - pamiętamy o Tobie:tak:
Pumi, zazdroszczę śniegu - to pisałam, ale teraz jeszcze dochodzi choinka;-):-D.

Pandi- dzis wyjatkowo duzo nadrukowalysmy.
Dzidzia- pisz czesciej- masz przeciez blisko do rodzicow a my sie tu martwimy.
Pandi- po prostu ubierz choinke. A ja mam teraz tak przyjemnie i nastrojow. Szaro na zewnatrz a w domku pachnie lasem i tak slicznie swieci..... Choinke musze wyniesc na zewnatrz kolo 4 stycznia- wy za to bedziecie sie dluzej cieszyc drzewkiem

Pumi moj mezus nie wiem jak sie czuje!Dzwoni do mnie raz na pol godziny i sie pyta jak sie czuje.i to wszystko...Jak dojedzie to go sobie obejrze.W kazdym razie zgodzil sie z moim planem na wieczor wiec chyba stara sie byc wyluzowany.Ja dlatego chce KONIECZNIE zeby byl przy mnie.Wiem,ze bede miala przy nim ogromne wsparcie a jak mi bedzie zle to sie bedzie awanturowal-ale bez przesady.Tak zeby go nie wywalili :-D On w trudnych sytuacjach jest zrownowazony wiec mam nadzieje,ze i tym razem tak bedzie :-D

tak
mój to jest blady jak mu obwieszczam, ze dzidzia coś się juz długo nie rusza, to nie wiem jak będzie sie zachowywać jak dojdzie do niego, ze to już:happy2:

Pumi a dlaczego 4 stycznia:confused:

a ja was nie mam jak powiadomic o porodzie bo nie mam do żadnej z was nr tel. Kurcze żebym tylko wytrzymała do 19 grudnia. Młody napina tyłek. Chyna nagram te jego ruchy bo dosłownie wygląda to jak w obcym:baffled:.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sylka dzieki wielkie.;-)[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Jak dziecko przygotowuje się do narodzin[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]PRZYGOTOWANIE [FONT=arial,helvetica]Wszystkie narządy dziecka są już rozwinięte i gotowe do funkcjonowania. Pod koniec ostatniego miesiąca ciąży, większość dzieci waży pomiędzy 2,7 a 3,2 kg i mierzy do 55 cm. W 37 tygodniu ciąży Twoje maleństwo posiada już wszystkie odruchy noworodka. Ciągle rośnie, zbierając siły i energię potrzebne do przyjścia na świat. Meszek, który pokrywał jego ciałko przez ostatnie miesiące teraz znika. Smółka, czyli pierwsza kupka, zbiera się w jelitach. Dziecko jest już prawie gotowe na spotkanie z Tobą i nowym światem.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]UWAGA. [FONT=arial,helvetica]Przygotowując się do porodu dziecko ustawia się trochę niżej w Twoim brzuchu, zajmując pozycję w niższej części miednicy. Stopniowo główka zaczyna napierać, co odczuwasz jako większe napięcie w dole brzucha. Dziecko mniej się teraz rusza, ponieważ ma coraz mniej miejsca. W ostatnich tygodniach przyrost wagi dziecka będzie wolniejszy. łożysko stara się nadążyć za stale rosnącymi potrzebami dziecka. To oznaki, że maluszek jest prawie gotowy do opuszczenia dotychczasowego świata. [/FONT][/FONT]

reklama
Do góry