reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Agnie obie jestescie urocze ;-). Dziuba tak tez robię po kazej zmianie pieluszki smaruje oliwką i jest juz poprawa. Najbardziej mnie dobija ten kikut pępowinowy co nie chce mu odpaść. Juz nawet spirytem 95% smaruje i cholernik nic go nie rusza.

reklama
o jejku dobrze, ze Asia przypomniaala- musze opisac porod....
bylismy z Julkiem na polku- pierwszy spacerek- troche pozno, bo juz skonczyl 3 tyg, ale pogoda nam nie pozwalala... Mały grzeczniutki.... troche mnie ponioslo bo bylam prawie godzinke- dostala mi sie ochrzan od rodzicow:angry:, ale bylotak fajnie i wozeczek si etak fajnie wozi:)
a cod o oxy- na mnie koplowa nie dzialala- wszyscy byli w szoku... ale to opisze pozniej.....
Agnie Ada slodziutka......

Tak ogolnie to czasem mnie brzuch pobolewa jak do okresu ale domyslam sie, ze do raczej normalne. nie boli bardzo i nie boli długo ale pobolewa. dzisiaj mi sie zrobiło strasznie niedobrze aż miałam ochote wymiotować :-(.

Co do oxy............ja dostałam o 9 rano a o 12:51 Olisiek był na świecie.........i to nie cala butlę tylko 3|4 zdążyło zejść.a czy bardziej boli?nie wiem, bo nie ma porównania.w końcu pierwszy raz rodziłam.............bez znieczulenia............ale nie bolało aż tak bardzo.ja mam wysoki próg bólu
Agnie Ada jest prześliczna:-)
Masiek Leonek świetny;-)
Asia ale fajnie ze już w domku jesteście.......czekamy an zdjątka
Ja byłam dzisiaj godzinkę na spacerze z mężusiem i Olisiem, ale my już wychodzimy od 4 dnia, a wcześniej sie wietrzyliśmy przez 3 tygodnie nawet po 50 minut.
Na pierwszy raz wychodzi się na 15 minut.........dziecko musi sie powoli przyzwyczaić do zimnego powietrza, tzn jego płuca i oskrzela muszą się przyzwyczaić..........to nie to samo co w domu werandowanie

Witam sie wieczorkiem!
Dalej nie rozdwojona. Ale jak wczoraj o 20 zlapaly mnie skurcze to trzymaly do 12 w poludnie. Byly juz co 10 minut a teraz tak mnie zlapie raz na godzinke. Ale bolaly okropnie. Boze chcialabym jednak wytrzymac do srody az Krzysiek wroci. Boje sie ze sama nie dam sobie rady!!!!
Asia witaj!!!!!

Dzis zrobilam sobie godzinny spacer po promenadzie wzdluz oceanu i nic- ani pol skurczybyka nawet. Pawel zdesperowany stwierdzil ze jak mnie zaczna jakies skurcze lapac to nie bedzie czekal az sie zrobia regularne tylko od razu mnie zawiezie i jak na porodowce mi mina to im kaze wywolywac.

mielismy teraz wizyte znajomych i ta kobieta mowi ze miala tak samo. Ze ja lapalo a jak dojechala do szpitala to minelo. Ale jak zobaczyla lekarzy to akcja sie wreszcie rozkrecila. Doradza mi rowniez nie czekac na regularne tylko jechac ....hmmm tylko teraz pytanie- kiedy beda nastepne skurcze?

Agne sliczne foteczki!!!:-)
Albi ponoc te bole brzucha to normalne bo macica sie kurczy tak czytalam wiec sie nie przejmuj!;-)
Kama mnie tez jak nie wymeczy i nagle spokoj.....:confused::baffled:
Pumi widze ze zaczynasz znow szalec hehe moze cos w tym jest ze skurcze sie pojawiaja na tzw. "efekt bialego fartucha" :-)
Esti pozazdroscic.............ah az milo sie czyta!!!:tak::-D

przez te ostatnie dni to maluszek tak czasami szaleje chyba urosl a wczoraj to z tatusiem w lapki gral hehehe :-D:-D:-Dszkoda ze przez brzuszek ale juz niedlugo........:-):-):-)

reklama
witam:)
Kama, Basia i Pumi z Juleczkiem jestesmy z Wami:)
ja tez mialam tak przez chwile jak pojechalam do szpitala, ze skurcze mi przeszly- albo bylam tak zdenerwowana, z ich nie czulam....:)
zabieram sie do opisania porodu....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry