reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Nadii drga nozka od 2ch dni - takie dziwne spazmatyczne ruchy, wlasnie jedziey do lekarza. strasznie sie boje, przez telefon powiedziala, ze to moze byc kilka rzeczy:no::no::no::no::no::no::no:wyc mi sie chce!!!!!!!

Ania, najbardziej prawdopodobna wersja-niedobór witaminy którejś (chyba A ale nie jestem pewna)... nie bój się, na pewno się okaże że to nic groxnego!! trzymam kciuki! daj znać jak sie dowiesz od czego Malutka ma to...

a mojej Martynie wyskoczyły takie dziwne krostki na twarzy i na główce też ma takie zaczerwienione plamki ale to myślę że może być uczulenie na Jhnsona, wiem że dużo dzieci uczula a my mamy szampon do włosków tej firmy... no i się przy uszku jej coś wylało, chyba sie podrapała i jakby ropą zaszło :baffled: już posmarowałam maścią i troszkę zeszło, a zaraz bedziemy się kąpać to też ją całą nasmaruję porządnie... a takie krostki to możliwe że od nabiału? powinnam odstawić moze na parę dni i poobserwować...

Może być od nabiału........alergolog mi mówił że u dzieci najczęściej uczulenie wyskakuje albo na twarzy albo właśnie na główce
Anja będzie dobrze, może właśnie tak jak dziuba mówi brakuje jej jakiejś witaminki

Jakaś pogoda dzisiaj śpiąca.spałam dzisiaj w dzień z malym

Ja mam 29 badania USG bioderek i szczepienia, to też sie dowiem czemu małemu tez drga nózka ale jak go kłade na przewijak i zaczyna płakac ale to zaczeło sie po tym jak mu z tej nożki pobierali krew.
Dziuba a moze to tylko potówki.

A wiecie co?Jak zaczęłyście pisać, ze nóżki drgają Waszym dzieciaczkom, to uświadomiłam sobie że Oliś też tak ma.Ale nie zwracałam na to nigdy większej uwagi.
Chyba wynika to z niedojrzałego układu nerwowego
Martwi mnie inna rzecz.Olisiowi zaczęło łzawić mocno oczko lewe i delikatna ropa się pojawia, ale nie jest czerwone i po obudzeniu się nie jest sklejone.Tylko takie jakby płakał i miał łzy w oczach:-(
No i ta jego buźka.wygląda okropnie

Esti kup sol fizjologiczną i wlej na wacika lub gazik i przecieraj oczko w strone noska, mozesz delikatnie przycisnąc. Ze szkoły wiem, ze kanaliki łzowe dziecku sie zatykają i czesto to sie zdarza. Jeszcze im strumieniami łezki nie lecą jak płaczą jak zaczną to nie będzie takich "problemów" z oczkami.

reklama
nic konkretnego sie nie dowiedzialam:wściekła/y:, neurologicznie chyba OK, musze obserwowac!
dostalam ochszan ,ze mala jest za gruba i kazala zmienic na bebilon peptis bo prawdpodobnie maskaze a ja juz nie jem nabialu od tygodnia:baffled::baffled::baffled::baffled:
dziuba skad masz takie info ,ze to niedorb witaminy? oczywiscie juz myslalam, o najgorszych chorobach grrr jaki stress, kazala dawac mniej mleczka...ALE ONA WYJE jak daje jej mniej, kazala oszukiwac smoczkiem i nosic na rekach takie tam:nerd:
dziwne troche, oszukiwac smoczkiem dobre sobie!!!!!!!!:sorry2:

Do góry