reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

no i wyje:wściekła/y:bede ja obserwowac a w poniedzialek ide na szczepienia wiec sie jeszze dopytam. ale mysle,ze polaczenie wersji dziuby i esti ma jakis sens:blink:sama nie wiem, najgorszy stres jak nie wiadomo co z dzieckiem......

Esti przemywaj oczko zwykla czarna hermatka od zewnatrz do wewnatrz i sola fizjologiczna to nic groznego, tez tak moja miala i przeszlo po herbatce i soli:happy2:

reklama
Albi Anja dzięki za rady:tak:
Anja moja koleżanka też oszukiwała smoczkiem....bo mała się przejadała i miała straszne kolki.Ciężko było z oszukiwaniem.Może mleczko powinnaś zmienić na jakieś lżejsze?A jakie jej dajesz?
A co alergii...............alergolog nam mówił jak byliśmy na wizycie- w dodatku pan docent alergologii

Z alergią jest jak z nie dokręconym kranem i szklanką.Woda kapie przez cały czas powoli do tej szklanki.......ale po jakimś czasie i w pewnym momencie zaczyna się z tej szklanki wylewać.Tak samo jest z alergią.....przez jakiś czas dziecko dostaje produkt alergizujący i dopiero po pewnym czasie widać tego skutki

Witam z rana!U nas piękna pogoda, słonko świeci, +6 stopni...długi spacerek nas dzisiaj czeka :-)...............aż chce się żyć:cool2:
Z oczkiem Olisia już trochę lepiej:-)
Mały nie śpi o 6:30 więc ja też.Ale leżał grzecznie ze mną w łóżku a potem w swoim łóżeczku.Ja już najedzona, wymalowana i w domu porządek!;-)

Witam,witam:-)
Gdzie takie slonce?Jak patrze za okno to za mi slabo...No nic-trzeba bedzie sie zebrac i ruszyc.Chyba,ze zacznie lac-wtedy mala na balkon tylko bo ja sie cos nie bardzo czuje.Gardlo mnie pobolewa,glowa...zobaczymy-moze przejdzie samo?Do lozka wieczorkiem mleko z maslem i miodem.Powinno pomoc.

Moja mala ma alergie tylko na czekolade.Krostki jej powyskakiwaly.Nie tknelam wiecej wiec juz po problemie.Wczoraj mialam ostatnia wizyte poloznej.Fajna babka ale nic mi nie pomogla bo nie bylo takiej potrzeby ;-) Dajemy sobie rade!

W niedziele bylysmy z wizyta u "kolezanek" :-D Lenka,ktora ma 8 miesiecy tak sie na Zuzke patrzyla z niedowierzaniem,ze mozna byc takim malenkim.A jej starsza siostrzyczka Nadia(3 latka) opowiadala nam,ze ma 2 siostrzyczki.Tylko jedna przyszywana :-D Jak slodko...

Czesc kobitki!!!!
Sorki ze tak dlugo sie nie odzywam,ale jakos nie moge znalezc czasu. Niby Maksik jest grzeczny,ciagle spi,ale ja nie potrafie sobie czasu zorganizowac. Ciagle tylko siedze i wpatruje sie w ten moj maly cud!!! Porod wspominam bardzo dobrze pomimo ze trwal 22 godziny,ale tak jak pisalam wczesniej rodzilam z zzo. Maly dostal 10 punktow,od razu przyssal sie do cyca. W szpitalu bylam tylko 2 dni. Niestety jestem troche oslabiona bo stracilam duzo krwi,ale widok maluszka pozwala zapomniec o wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak: Obiecuje ze zaczne sie czesciej odzywac:tak:

Agnie to pewnie zasługa rożka:tak:.jak wróciliśmy z Olim do domu ze szpitala to go nie zwijaliśmy i spal tak sobie potem zaczęliśmy zwijać w kocyk i spał super....:tak:
Teraz go nie zawijamy bo nie lubi ale opatulam go kołderką dobrze.Pewnie Ada poczuła się bezpiecznie i dobrze się spało.Jak u mamy w brzuszku.:-)

A u nas pogoda zaczyna się psuć......:baffled:chmurzy się.Mam zaproszenie na kawkę do koleżanki...chciałam iść piechotą.....spacerkiem to z pół godzinki ale jak będzie padać to nici z wyjścia.:baffled::baffled::baffled:.A autobusem nie chcę z małym jeździć bo to skupisko bakterii i zarazków.A i ciepło w autobusie i mały zaraz sie zgrzeje.

W kwietniu idziemy na wesele więc trzeba się wziąć za siebie.Mam świetną sukienkę ale............ w cyckach za ciasna..........i w biodrach opięta.:baffled::baffled::baffled:Chyba zapiszę sie z koleżanka na aerobik jakiś.Już od 1,5 tygodni nie karmię i nie ściągam to może ten biust trochę sie zmniejszy?Teraz ma D i muszę nosić staniki dla mam karmiących bo wszystkie sprzed ciązy6 są za małe.A nosiłam C i to w zupełności mi wystarczał, .mężusiowi też:rofl2:

Dla mnie to bardzo ważne, wiec jakbyscie mogły odp na moje pytania.
1 Czy waszym dzieciom smierdzą kupy i bąki
2. Jezeli sie stosuje tylko laktator to zanika laktacja

Jezeli bym karmiła młodego z cyca to nie musiałabym dokarmiac, mysle, ze wowczas lepiej by mleko mi leciało.

reklama
Ja jadę na samym cycu i mała chyba się najada. W nocy, po kąpieli jak się naje to śpi ok 5,5 godz. a potem co 2,5-3 więc chyba nie jest źle:tak:
Każdy tydzień z nią jest inny. Teraz mało śpi w ciągu dnia -co mnie strasznie męczy- ale za to super w nocy. Wkurza mnie trochę to że jak nie śpi to nie poleży sama ani 5 min:no: - trzeba ją na rękach nosić, jak coś jem to na szybko w biegu bo zaraz się drze. No ale co zrobić takie są uroki macierzyństwa:-D.
Mojej małej też pojawiły się krosteczki na buzi, ale to chyba są potówki. Przemywam rumiankiem i jest trochę lepiej.

Do góry