reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Anja kup Epumisan i podawaj 5 kropelek 4 razy dziennie przed jedzonkiem, nawet profilaktycznie. Mojego o dziwo uspokaja odkurzacz ale ja mam Elektroluxa ultrasilensera, wiec nie chodzi tak głośno i nie drażni sąsiadów.
Jeszcze jedno kup Linomag i smaruj jej dupsko przy zmianie pieluski i kawałek odbuciku, tam jest wazelina i dzieki temu i kupa leci jak nie moze zrobić i bąka spokojnie pusci. Tylko pamietaj kawałeczek do odbytu a nie jakąś ogrąmną ilość, w sumie tak jakbyś palusckiem pomasowa dziurke i wystarczy,

reklama
Mam TEN SAM dkurzach, ale bardziej gustuje w suszarce phillipsa:-D
moja lekarka kazala jej kupic Esputicon, czy to ro samo????

www.dzieci.lunar.pl - o sposobach na kolkę

"Jeśli zauważysz, że kolce towarzyszy wysypka, zielone kupki, częste odparzenia pupy, przyczyna może być alergia pokarmowa. Jeśli karmisz piersią ,należy się bardzo uważnie przyjrzeć się swojej diecie. Najczęściej uczulają mleko krowie i jego przetwory, pszenica, cytrusy, truskawki, czekolada, ryby, jajka i cielęcina. Jednak maleństwu mogą zaszkodzić także niewinne jabłka, czy rzekomo hyperalergiczny ryż. Tu nie ma żadnych reguł. Podstawą jest obserwacja dziecka, ponieważ być może przed atakiem kolki do swojej diety wprowadziłaś cos nowego. Jeśli tak, to od razu masz winowjacę. Jeśli karmisz butelką, zmień mieszankę na hipoalergiczną. Gdyby to nie odniosło skutku, koniecznie skontaktuj się z pediatrą. Możliwe, że trzeba będzie przestawić malucha na specjalne preparaty zastępujące mleko. "

Oj Anja wspolczuje.... ja kupuje wode Gripe Water- i do tej pory nie mial odpukac kolek- polecam bo sa super, a ostatanio mi pani w aptece polecila- bo jej powiedziala pediatra, ktora sprawdzila na swoim wnuczku- zeby kupic trilac jak dziecko ma kolke i wysypac z amupulki i dodac mleka- ponoc kolki przechodza i nie jest szkodliwe dla dziecka....
ja jak widzicie nie mialam nawet u rodzicow czassu- studia i formalnosci.... odezwe sie znowu
i sciskam Was i Wasze pociechy mocno

Załączniki

• IMG_1643.jpg
    IMG_1643.jpg
    283,3 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG_1748.jpg
    IMG_1748.jpg
    460,1 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_1705.jpg
    IMG_1705.jpg
    546,4 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_1736.jpg
    IMG_1736.jpg
    281,6 KB · Wyświetleń: 46
to moj Skarb, zdjecie ze spacerku i sama buzka z dzis, a to gdzie jestem ja z tamtego tyg, a golasek 3 tyg temu
sciskam i uciekam d o domku

reklama
Ewus ja kupilam taki sam lezaczek i moj szkrab jest w nim przeszczesliwy. Moglby w nim lezec 24 h na dobe!!!!!!!!
Dzidzia Julus jest przesliczny,zreszta jak wszystkie nasze dzieciaczki!!!!!!!!!!!!!:tak:

Do góry