reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a my umówiliśmy sie dzisiaj na 7.30 do znajomego pediatry, i o mało sie nie spóźniliśmy bo mały mi spał do 7.00! szok
A więc możemy już pić soczki marchwiowe ,jeść zupki jarzynowe:) i deserki i od 5 miesiaca kleik ryżowy do mleczka, małemu coś wysusza się skura więc mamy myć go w balneun "F" i nacierac kremem emoilium a nie oliwką bo oliwka [podobno u niektórych dzieci wysusza skórę..tak jak u mojego Kacperka.
Jutro na basen ...porobie zdjęcia to Wam w poniedziałek pokaże... buziole

reklama
Salik kochana jak mały ma poniżej 38 st. to jest wszystko dobrze.
Sylwia wyglądałaś cudownie i miałas prześliczną sukienke. Napisz prosze, gdzie ją kupiłas, bo normalnie sie zakochałam ;-).

DLA CUDOWNEGO, KOCHANEGO, ŚLICZNEGO PULPECIKA Z WIELKIMI BŁĘKITNYMI OCZKAMI, NASZEJ UKOCHANEJ NADUSI Z OKAZJI 4 MIESIACA ŻYCZENIA SKŁADAJĄ DAWIŚ I CIOCIA ALBINA.

a tak sobie siedzi czasem:)

Załączniki

• majowy weekend 018.JPG
    majowy weekend 018.JPG
    78,9 KB · Wyświetleń: 22
  • majowy weekend 068.JPG
    majowy weekend 068.JPG
    66,6 KB · Wyświetleń: 24
  • majowy weekend 059.JPG
    majowy weekend 059.JPG
    79,3 KB · Wyświetleń: 26
  • majowy weekend 042.JPG
    majowy weekend 042.JPG
    79,9 KB · Wyświetleń: 26
czesc, ehh noc okropna jestem padnieta w nocy bylo ok ale nad ranem tak jak Esti pisala tem wzrosla do 39 (po odjeciu juz 5 kresek) przed 7:00 pojechalismy na oddzial ratunkowy (jeszcze ochrzan dostalam ze nie mamy skierowania) , tam lekarka go osłuchała obejrzała, pobrali mu krew i mocz (do smiesznego woreczka) a skubany za chiny nie chial tam nasikac, czykalismy godzine na wyniki. Pani doktor stwierdzila ze to zapalenie wirusowe (jakis wirusek) mam mu dawac leki przeciwgoraczkowe, cebion 2 x dziennie po 15 kropelek i calcium 3 x dziennie do herbatki no i musi duzo pic, i dzisiaj w domku posiedziec. Teraz spi o strasznie padniety byl, w nocy albo ja go budziłam na picie i temp. albo on sie budził -koszmar.

przed 19:00 jest czas na zabawe i wyglupy potem to juz dziecko sie wycisza, o 19:00 szykujemy małego do spania (co drugi dzień kąpiel) po całej pielęgnacji gasze swiatlo, zasłaniam zasłony, dostaje swoja sufer hiper mieszanke (po ktorej spi całą noc)po jedzeniu biore go na chwile na siebie zeby odbił (żadko to robi) i ze by jeszcze chwile czuł mamusie, potem odkładam go do łożeczka (na brzuszek) dostaje smoka i czasem zasypia odrazu a czasem chodze prze 10 minut i podaje smoka, ale nie odzywam sie nic nie robie oprocz wkladania smoka do buzi. Aha i jesli spi popoludniu to staram sie zeby tak godzinke, półtorej przed kąpielą (czyli przed 19:00) juz nie spał, wtedy jeszcze sie pobawi , przemeczy potem kąpiel i ja mam czas dla siebie.

reklama
Do góry