reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

No pewnie dobrze waży,ale wszyscy gadają ale on drobniutki...
I moja "miła " koleżanka..no patrz mój się mniejszy urodził a już go przegonił wagą. Kur**....:crazy::crazy:
A Kuba chce co chwilę cycka. Mówię Wam dosłownie co godzinę on je. Martwię się o jego żołądeczek, że nie ma odpoczynku. Ale z drugiej strony Kuba dużo kupek też robi czyli chyba ma taką przemianę materii i potrzebuje często. Albo dlatego że ciepło i chce piciu ?
Ewa ale moj jak sie urodził to wazył tyle co Kubuś i teraz wazą tyle samo, wiec chyba nie jest z nimi źle. Zresztą ci mowiłam jak byłam u pediatry w MSWiA to powiedziała, ze waży extra i wygląda na 5 miesięczne dziecko. Moje dziecko do 5 miesiąca powinien wazyć 7 kg bo liczac od wagi najniższej po urodzeniu musi ja podwoic, wiec sie uda i tak samo z Kubą.

reklama
No nie dokonca tak jest. Dzieci ze standardową wagą urodzeniową 3500 kg mają podwoic wage czyli ok 5 miesiaca dzieci w sumie powinny ważyc ok 7 kg. Tylko sobie wyobraź jak moja szwagierka urodziła 1900 g w 39 tyg a jeszcze spadł do 1800g to jakby podoił wage do 5 miesiaca to ważyłby za mało. Piotr wyrobił sie na 7 kg.

ja tez nie:szok::rofl2: ADHD chyba mam, ja przestalam juz karmic cycem bo juz mleka nie mam a@ ani widu ani slychu jeszcze, pigulki lykam, ale niby do 6msc po proodzie oze @sie nie pojawic, i dobrze!:tak:
Anja moja kumpela brała prochy, nie karmiła piersią juz od kilku miesięcy a @ dostała dopiero 7 miesiecy po porodzie.

Duśka dziś cały dzień płacze :/ Wsadziłam jej czopka kawałek i nic. :/ Tak się wymęczyła, że śpi już 2 godziny... Mąż masował jej brzuszek i przyginał nóżki do niego, pomagało jedynie kładzenie jej na brzuchu... I co tu robić? :/

a dajesz jej moze ciepłe mleczko do picia?? Jak dajesz swoje to moze sie wydoi podgrzej i daj do picia. Albo do wanienki namydlij sobie rece i otworek w dupeczce opłucz.

A my znowu po długaśnym spacerku.dzisiaj chłodno.ale ubrała w body z długim i sweterek i spodenki , sakrpetki i było małemu jak raz......straszne wiatrzycho dzisiaj i zimne
Byłam w Rekids i znowu kupiłam 2 koszulki z krótkim, bo były takie fajniusie, że nie mogłam się oprzeć:sorry2:

reklama
Do góry