reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Nutka wiem, że napewno lepiej Ci się mieszka samej. Mieszkałam rok w akademiku to był luz, ale byłam zależna od rodziców. Chciała bym tak sama z mężęm i małą, ale to dopiero za 2-3 lata, jak chatka stanie.
Brata to masz udanego nie ma co, a drugiemu współczuje.

jagna to mi Ewusia nasza kochana podala na stronce :-)

Chamomilla vulgaris.

Pytanie:Lekarz przy ostatniej wizycie polecił mi lek homeopatyczny na ząbkowanie Chamomilla vulgaris 15CH. Mój syn jest w trakcie bolesnego ząbkowania, wychodzą mu górne 3. Proszę mi powiedzieć, w jaki sposób podawać ten lek?Odpowiedź:Zaleca się podawać dziecku w wieku 0-6 lat jednorazowo 3 granulki rozcieńczone nieco wodą.
W ostrych przypadkach można podawać lek co 2 godziny. Niestety czasami trzeba go podawać co 1/2 godziny, a nawet co 15 minut. W ten sposób lek możemy podać najwyżej dobę. Potem trzeba zwiększyć odstępy pomiędzy dawkami leku i podawać go standardowo 3 razy dziennie.
Jeżeli Twoje dziecko nie potrzebuje tak intensywnego dawkowania to proszę podawać granulki :
- od początku 3 razy dziennie
- na początku co 2 godziny i w miarę poprawy wydłużać odstępy pomiędzy kolejnymi dawkami np. co 4 godziny...

jagna to mi Ewusia nasza kochana podala na stronce :-)

Chamomilla vulgaris.

Pytanie:Lekarz przy ostatniej wizycie polecił mi lek homeopatyczny na ząbkowanie Chamomilla vulgaris 15CH. Mój syn jest w trakcie bolesnego ząbkowania, wychodzą mu górne 3. Proszę mi powiedzieć, w jaki sposób podawać ten lek?Odpowiedź:Zaleca się podawać dziecku w wieku 0-6 lat jednorazowo 3 granulki rozcieńczone nieco wodą.
W ostrych przypadkach można podawać lek co 2 godziny. Niestety czasami trzeba go podawać co 1/2 godziny, a nawet co 15 minut. W ten sposób lek możemy podać najwyżej dobę. Potem trzeba zwiększyć odstępy pomiędzy dawkami leku i podawać go standardowo 3 razy dziennie.
Jeżeli Twoje dziecko nie potrzebuje tak intensywnego dawkowania to proszę podawać granulki :
- od początku 3 razy dziennie
- na początku co 2 godziny i w miarę poprawy wydłużać odstępy pomiędzy kolejnymi dawkami np. co 4 godziny...
Wiem bo pytałam w aptece. Tylko że my w dzień jakoś małą zajmujemy i tak jej ząbki nie doskwierają, ale na noc daje wtedy ładnie śpi, nie tak jak w dzień(chociaż nie marudzi po dzemkach), ma problemy z uśnieńciem na noc. Daje 5 granulek tak farmaceutka mówiła. Zaczne dawać po 3 skoro lekarz tak mówił. Dzisiaj chyba nawet nie dostanie, bo A.. nie wie jak dawać, a jak wróce to będzie spać.

ja malemu rozpuscilam w 40 ml herbatki jak by sie tak w nocy przebudzil to mu dam sie napic :-) i tak daje bo wtedy zasypia jak sie czegos na pije ja go poprawie, i tak jest co godzine czesem poltorej... jestem padnieta. wczoraj jzu mu w nocy zelem smarowalam i bylo lepiej ... oj niech juz mu wyjada te zeby bo padne na twarz....

reklama
Do góry