reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Hej, my juz po zdjęciu stripów:tak:Wygląda to tak:
DSC05102.jpg
Blizny nie będzie a gdyby nawet to co.........dla mnie żadna tragedia

Aga Tortilla.mmmmniam...wygląda apetycznie.........:-p
Ja mam Lazanie-tyle narobiłam że jeszcze dzisiaj będziemy jeść

Uwielbiam gotować................
Mam fajny przepis n Tortillę hiszpańską-coś ala omlet

Hejka.
Jagna zdrówka dla Celinki.:-):-):-)
Aga nie wstawiaj takich fotek bo mi ślinka na klawiaturę cieknie.:tak::tak:
Esti dawaj przepis.Mi też się kończą pomysły na obiady zwłaszcza że u nas obiad musi być szybki do zrobienia i jeszcze odp.dla małego.;-);-)
U nas pogoda do bani leje i wieje.Ale wczoraj oglądałam prognozę na 16 dni i w wekend ma być już cieplej a w przyszłym tyg.nawet 23 stopnie:szok::szok:.Oby się spawdziło.
Nockę mieliśmy dziś koszmarną.Mały zasnął wieczorem po 20 a o 22.30 obudził się z takim krzykiem że nie szło go uspokoić.Wył tak prawie godzinę,nic nie pomagało ani noszenie ani lulanie.Maść na dziąsła poszła w ruch i skończyło się na czopku Viburcol.Dziąsła ma takie napuchnięte ze szok.Niech mu już wyjdą te zęby bo oszaleje.:tak::tak:
A i witam nową mamusię.Pisz jak najczęściej i gratuluje fasolki.:-):-)

Trotilla hiszpańska

50dag ziemniaków
1 duża cebula
4-6 jaj
oliwa z oliwek, sól, pieprz
To jest podstawa każdej torilli
Resztę składników wedle uznania
Ja robię z piersią z kurczaka, papryką, brokułami jeszcze:-p
Pyszna jest też z salami paprykowym

Ziemniaki kroimy w drobną cieńką kostkę, cebulę w kostke, piers w kostkę którą uprzednio podsmazamy, brokuły dzielimy na rozyczki.Parykę w kostkę

Wszystkiw warzywa na patelni podsmazamy n wolnym ognoiu az trochę zmekną........zlewamy o to robeltanymi jajmi wymiesznymi z sola i pieprzem i jakimi tam chce ktos przyprawami.
Samzymy na wolnym ogniupo przykryciem az sie zarumieni od spodu i zetnie i bedzie stalej konsystencji, przewaracamy na druga strone i tez smazymy.
Wyjmujemy an atlerz i kroimy jak otrt w trojakty
Do tego sos czosnkowy albo tysiaca wysp
Śmacznego

esti taka blizna to nie blizna prawie nie widac tego, ale jego oczeta se przepiekne !!! :-* :-)
u mnie tez leje i leje , bylam na zakupach to myslalam ze mi leb urwie masakra, wiki lazi podomu i caly czas pokazuje na okna i drzwi jejku ... niech juz ta cholerna wiosna przyjdzie !!!

jagna nie umiem znalzezc na nk tego ...
Aga szukaj w moich znajomych, na końcu. Tortilla smacznie wygląda. Celinka też cały czas woła dada i dziadzia, chce iść do dziadka bo daje jej zawsze coś dobrego. Pozwalam mu na to bo dziadek po udarze a mała to jego oczko w głowie.
Blizny prawie nie widać u Olisia.
Dzięki za życzonka dla Celinki, dziś już czuje się dobrze antybiotyk działają jak należy:-D

witam sie i ja.....kurcze akurat glodna jestem bo godzina lunchowa sie zbliza a tu takie smakowitosci na zdjeciach przez age wklejone...w dodatku jeszcze esti przepis podala....chyba go wykorzystam, juz sobie przepisalam :) U nas tez tydzien deszczowy zapowiadaja aczkolwiek cieply...chodzimy juz calkiem rozebrani a wczoraj po spacerku i kawce skoczylismy na zakupy to sprawdzalam kurteczki wiosenne ale chyba nie ma sensu kupowac teraz bo u nas klimat taki ze zaraz upal sie zrobi.....juz mialam nauczke ze kurtka wiosna to na dwa razy albo i wcale :( Wpadlam tez do Gapu i cos niecos zakupilam a takze do butiku Janie and Jack i kupilam taki fajny komplet wiosenny razem z czapeczka i skarpetkami do kompletu z kolekcji Spring Prince (pod Layette/Boys)bo byl na przecenie. Bedzie na swieta :) Strasznie mieciutkie i przyjemnie w dotyku.Oni maja bardzo dobre jakosciowo ciuszki, kiedys w sumie ich odkrylam jak bylam w Las Vegas w tamtym roku i wtedy malemu kupilam sporo z zimowej kolekcji te na glebokiej przecenie (bo to juz marzec byl) co nosil teraz zima przed swietami. Kupilam tez troche pidzamek z Carters takich wiosennych.
100008082
100008098
100008086

WITAM NOWA MAMUSIE, prosze pisac czesto :)
super jagna ze z celinka juz lepiej:tak:
pam -wspolczuje nocnych przebojow:-(
esti - nic nie widac, jakby sladu nie bylo, a maly super mina na tym zblizeniu,taki doroslak he he!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry