reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Od rana snieg z deszczem pada, i tak ponuro jest... straszna pogoda!
mały wstał o 7 więc jesteśmy wyspani,chciałam dzisiaj jescze okno włazience umyć, ale w taka pogode to sobie daruje!

magdalenka ta stara miska kosztuje 69,90 ale jest teraz też nowa 7,5 litra duza fajna i była w poromocji za 59,90. ta babka na pokazie wyrabiała w niej ciasto na chleb, rewelacyjna sprawa, chwile poruszała ta miska wstawiła do wody i ciasto sie zarobiło a ten chlebek po upieczeniu pyszny był i w sumie zajęło jej to jakieś 10 minut.

reklama
Miska rewelacja!! Moja mama taką ma. Chwila moment i drożdzówka gotowa. Zawsze idealna. A wcześniej babcia nade mną staół i kazała GODZINĘ wyrabiać ciasto. Od kilku lat moja mama używa tej miski i naprawdę jest super. Drożdzowe ciasta wychodzą naprawdę super, a można przechowywać w tym jedzonko i dłużej trzyma. Ogólnie polecam :)
A teraz ile taka miska do drożdzowego kosztuje??
Ja kiedyś na pokazie robiłam ciasto drożdżowe klasycznym sposobem i babka robiła w tej misce, tak dla porównania. Kobiety na pokazie stwierdziły że to klasyczne drożdżowe smaczniejsze. Al nie chwaląc się robię bardzo dobre drożdżowe:-D:-D
Za to chwalę sobie z Tupperware szejker i pojemniczki na żywność, mam te z perły stołowej, a teraz zamówiłam sobie stolnice;-) łatwa do przechowywania:-D

jagna faktycznie tańsze na allegro sprawdzałam juz ale gwarancji nie ma a jak ja zamawiam u konsultantki to mam gwarancje i jak się cos stanie to mi wymieni na nowe nawet za kilka lat a poza tym jest duzo promocji teraz własnie ta miske kupiłam w promocji oststnio maselniczę.
poza tym zawsze dostaje prezent za złożenie zamówienia i teraz dostałam jeszcze jeden za to, ze pokaz bedzie u mnie w domu, duzo mozna zayskać na tych pokazach, ja mam juz 3 pojemniki za darmo i maselniczke i druszlak po 9,90.
a drozdzowe z tej miski wychodzi pyszne!

Ostatnia edycja:
jagna faktycznie tańsze na allegro sprawdzałam juz ale gwarancji nie ma a jak ja zamawiam u konsultantki to mam gwarancje i jak się cos stanie to mi wymieni na nowe nawet za kilka lat a poza tym jest duzo promocji teraz własnie ta miske kupiłam w promocji oststnio maselniczę.
poza tym zawsze dostaje prezent za złożenie zamówienia i teraz dostałam jeszcze jeden za to, ze pokaz bedzie u mnie w domu, duzo mozna zayskać na tych pokazach, ja mam juz 3 pojemniki za darmo i maselniczke i druszlak po 9,90.
a drozdzowe z tej miski wychodzi pyszne!
Drożdżowe było pyszne z tej miski, ale kobieciny z koła gospodyń stwiedziły że wolą tradycyjne;-). Ja sama myślę nad tą miską bo czasami mam dość stania i robienia drożdżowego co sobotę.
A jak do tąd zamawiałam u kolegi bo jego mama jest konsultantka, ale teraz już nie bywam co 2 tygodnie w ZG i kontakt sie urwał.

U nas deszcz ze sniegiem , plusowa temp, wieje jak cholera..............ale i tak wyjde na chwile po skladniki a tortille.
A szejker tez mam-dobry do drinkow heheh:tak::tak:
Drinków jeszcze nie robiłam.
A capuczino robiłaś???
Kawa rozpuszczalna + śmietanka 30% mieszasz to. Wlewasz do filiżanki i dodajesz troszkę wrzącej wody. Pycha.
U nas pogoda też okropna, nawet lepiej bo muszę siedzieć z małą w domu, przynajmniej nie żal mi spacerków.

Capuccino robiłam- warstwowe i mam inny przepis
Kawa rozpuszczalna , na każde 10ml wody łyżeczka kawy rozp. i cukier jak ktos slodzi-mieszamy w szejkerze aż się spieni.Wlewamy do wysokije szklanki.Nastepnie ze 3 lzyki lodow wnailiowych i 50 ml mleka-mieszamyw szekerze a zsie lody ropzuszcza, wlewamy do kawy, na sam koniec same mleko ok 100ml.Na wierzch bita smietan posypujemy strata czekolada lub kakaem

reklama
Capuccino robiłam- warstwowe i mam inny przepis
Kawa rozpuszczalna , na każde 10ml wody łyżeczka kawy rozp. i cukier jak ktos slodzi-mieszamy w szejkerze aż się spieni.Wlewamy do wysokije szklanki.Nastepnie ze 3 lzyki lodow wnailiowych i 50 ml mleka-mieszamyw szekerze a zsie lody ropzuszcza, wlewamy do kawy, na sam koniec same mleko ok 100ml.Na wierzch bita smietan posypujemy strata czekolada lub kakaem
Ale mi smaku narobiłaś:-D Chyba polecę po lody waniliowe:rofl2:

Do góry