Celia89
Fanka BB :)
A.robilas mocz ogólny czy przesiew?
Ja w ogólnym mialam kilka razy w huk ponad normę. Okazuje sie ze np.za długo trzymanie w pojemniku (ponad godzina) juz sprzyja rozwojowi. Tak mi tłumaczymy panie z diag. Wiec wynik jest niezgodny. Przesiew za.to wyszedł jak.bardziej prawidłowy
No właśnie dziś miałam powtórzyć badanie bo może włożyłam paluch, albo za słabo się umyłam po nocy. Zwłaszcza, że od afery z szambem, cuduje z butelkami z wodą.Uznałam, że pokaże wyniki lekarzowi i zadecydujemy, czy to do powtórki, czy na posiew, czy leczymy. Narazie sobie pije rumianek i jem żurawinę w tabletkach.
Dziewczyny, z badaniami moczu ostrożnieja w ubiegły wtorek wykonałam badania, złapałam się za głowę... mnóstwo bakterii, leukocyty, mocz „mętny”. Tego dnia miałam wizytę u gin i od razu dostałam antybiotyk Monural, ale w związku z tym, ze do kwestii antybiotyków podchodzę bardzo ostrożnie (po tym jak miałam po nich duże problemy zdrowotne), postanowiłam nie brać antybiotyku tylko kupić sok z żurawiny.
Dodam, ze żadnych objawów ze strony pęcherza nie miałam. Powtórzyłam badanie dwa dni później, wyniki idealne - duże prawdopodobieństwo tego, ze po prostu albo zanieczyscilam próbkę moczu albo za długo potrzymali w laboratorium. Lepiej dwa razy się upewnić, ze coś nam dolega, niż katować się antybiotykiem. Ale oczywiście sytuacja jest inna, jak sa konkretne objawy zapalenia
U mnie ból kości łonowej daje się we znaki, nie wiem, jak sobie z tym radzić. Jeszcze w październiku lecimy do Rzymu na podróż „poslubno-rocznicowa” i jeśli ten ból się utrzyma, będę miała problem![]()
Może być dokładnie tak jak mówisz, bo ja nie mam żadnych objawów, ani częstomoczu, ani upławów, ani pieczenia, ani swędzenia, ani parć na pęcherz, więc ni to pęcherz ni to pochwa nie dają o sobie znać. Mi puki co kości, macica, więzadła nie dają o sobie znać. Jedynie lewe biodro nad ranem to dramat. Wstaję jak połamany dziad.