reklama

Styczniowe mamy 2020

Cześć dziewczynki. Dziękuję za wszystkie słowa otuchy. Nie mogłam spać w nocy (spowodowane prawdopodobnie rozciąganie macicy) i myslalam dużo o tym co mi napisalyscie. Postanowiłam przemilczec parę rzeczy, mój stres szkodzi Malej/Małemu. Nawet wymyśliłam bajkę dla mojego starszaka o białym ptaku, który nie mógł się wzlecieć, coś go ograniczało. O jego podejściu do rodziców, młodszego rodzenstwa. I wiecie co, przyniosło to jakiś rezultat, mój syn przeprosił za swoje zachowanie. Teraz póki jest w szkole to ja napiszę . A jeszcze mam pytanko. Ogólnie pisze bajki, wiersze, teksty piosenek. Poradzcie mi kochane jaki temat mogłabym poruszyć w następnej bajce. 1 cześć jest o tym jak człowiek z każdą pora roku się zmienia (pod postacią błękitnego ptaka), 2 cześć o tym jak dzieci radzą sobie gdy ich rodzice wyjeżdżają za granicę za tzw. "chlebem". 3 czesc tak myślałam żeby napisać o uzależnieniu od internetu i gier.

reklama
Po za tym jak tak Was czytam to wydaje mi się ze za dużo uwagi poświęcacie temu co mówią inni...
To Wy jesteście matkami i najlepiej wiecie co dla waszych dzieci najlepsze. Matki teściowe ciotki miały już okazje wychować swoje dzieci, wiec nie powinny się wtrącać. Ja czasami proszę o radę ale to moj wybór czy z niej skorzystam.
Nawet tutaj zobaczcie wszystkie jesteśmy w ciąży w podobnym wieku z tym samym styczniowym terminem. A każda ciaze przechodzi inaczej...
Oczywiście ze kazdy jesy inny :) moja teściowa wcale sie nie interesuje nami i juz powiedziała ze woli dziewczynki a brat meza ma bo sa księżniczkami. I po co sie przejść? Ich wybór, a dania nie zmienie małżeństwo nie moze z nikim mieszkac, samo musi wszystko ukształtowac. Mialam ledwo 25 lat i kupiłam mieszkanie :) dla chcacego nic trudnego. Nikogo nie nastawiala bym przeciw sobie, ale tylko prawda jest dobra w takich sytuacjach

A.robilas mocz ogólny czy przesiew?
Ja w ogólnym mialam kilka razy w huk ponad normę. Okazuje sie ze np.za długo trzymanie w pojemniku (ponad godzina) juz sprzyja rozwojowi. Tak mi tłumaczymy panie z diag. Wiec wynik jest niezgodny. Przesiew za.to wyszedł jak.bardziej prawidłowy
Posiew :) i faktycznie moczem ogólnym nie ma co sie az nadto przejmować, a sluz jest normalny w moczu podczas ciazy.

Dziewczyny, z badaniami moczu ostrożnie :) ja w ubiegły wtorek wykonałam badania, złapałam się za głowę... mnóstwo bakterii, leukocyty, mocz „mętny”. Tego dnia miałam wizytę u gin i od razu dostałam antybiotyk Monural, ale w związku z tym, ze do kwestii antybiotyków podchodzę bardzo ostrożnie (po tym jak miałam po nich duże problemy zdrowotne), postanowiłam nie brać antybiotyku tylko kupić sok z żurawiny.

Dodam, ze żadnych objawów ze strony pęcherza nie miałam. Powtórzyłam badanie dwa dni później, wyniki idealne - duże prawdopodobieństwo tego, ze po prostu albo zanieczyscilam próbkę moczu albo za długo potrzymali w laboratorium. Lepiej dwa razy się upewnić, ze coś nam dolega, niż katować się antybiotykiem. Ale oczywiście sytuacja jest inna, jak sa konkretne objawy zapalenia :)

U mnie ból kości łonowej daje się we znaki, nie wiem, jak sobie z tym radzić. Jeszcze w październiku lecimy do Rzymu na podróż „poslubno-rocznicowa” i jeśli ten ból się utrzyma, będę miała problem :(
A lecicie samolotem? Dowiadywalam sie ze max do 6mc powinno sie latac,my w tym roku zrezygnowalismy z lotow, a kolezanka z terminem na początek stycznia dostala ostatnie pozwolenie na lot przelom września i października, u Niej 2 ciaza, lata z Agngli do PL by i tu prowadzić ciaze.

Cześć dziewczynki. Dziękuję za wszystkie słowa otuchy. Nie mogłam spać w nocy (spowodowane prawdopodobnie rozciąganie macicy) i myslalam dużo o tym co mi napisalyscie. Postanowiłam przemilczec parę rzeczy, mój stres szkodzi Malej/Małemu. Nawet wymyśliłam bajkę dla mojego starszaka o białym ptaku, który nie mógł się wzlecieć, coś go ograniczało. O jego podejściu do rodziców, młodszego rodzenstwa. I wiecie co, przyniosło to jakiś rezultat, mój syn przeprosił za swoje zachowanie. Teraz póki jest w szkole to ja napiszę . A jeszcze mam pytanko. Ogólnie pisze bajki, wiersze, teksty piosenek. Poradzcie mi kochane jaki temat mogłabym poruszyć w następnej bajce. 1 cześć jest o tym jak człowiek z każdą pora roku się zmienia (pod postacią błękitnego ptaka), 2 cześć o tym jak dzieci radzą sobie gdy ich rodzice wyjeżdżają za granicę za tzw. "chlebem". 3 czesc tak myślałam żeby napisać o uzależnieniu od internetu i gier.
Super pomysl z tym internetem i grami! Moze i rodzice na tym skorzystają, ja np noe6mam w, wyczaju beda z kims korzystać z komórki i ani mysle dziecku dawac. Teraz niestety to zmora :( my nie mielsimy komorek 10 kanałów tv i jest ok :)

Super pomysl z tym internetem i grami! Moze i rodzice na tym skorzystają, ja np noe6mam w, wyczaju beda z kims korzystać z komórki i ani mysle dziecku dawac. Teraz niestety to zmora :( my nie mielsimy komorek 10 kanałów tv i jest ok :)
Tylko ze moje bajeczki są bez dialogów. Szukam w mojej okolicy kogoś to wykonał y ilustracje, ale jest ciężko.

Hej dziewczyny :) Zaczęliśmy myśleć w końcu o wyprawce dla malucha i zaczęliśmy od wózka. Generlanie szukamy wózka nadającego sie swietnie do jazdy po lesie/mocnych piaskach itd bo raczej tak w większości będą wyglądały nasze spacery (dużo chodzimy z psem). Gdzies przeczytałam ze na takie tereny bardziej nadaja sie wozki 3kolowe. Czy któraś z Was moze mogłaby polecic jakies wozki? Interesuje nas tez wozek 3w1, 4w1

Ps. chlopiec 22.01

Ostatnia edycja:
reklama
A czy moze zna ktos firme alpina - polska firme. Ja osobiście jestem za wspieraniem polskiej gospodarki. Badz ma do polecenia jakies polskie firmy produkcyjace wózki /łóżeczka dla maluchów :)?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry