Marchewka84
Fanka BB :)
U mnie tez 4 tygodnie temu było równo tydzień różnicy między OM a USG. Według OM 24+1 mała ważyła 86327+2 om a według usg 28+2 [emoji4] równe 4 tygodnie temu miała 708 gram [emoji1]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie tez 4 tygodnie temu było równo tydzień różnicy między OM a USG. Według OM 24+1 mała ważyła 86327+2 om a według usg 28+2 [emoji4] równe 4 tygodnie temu miała 708 gram [emoji1]
Ja też po wizycie. Mały waży 760g (OM 24+1).
Mam bakterie w moczu.Chociaż objawów nie mam,wynik ogólny zawsze ok.A z posiewu bakterie.
Krzywa cukrowa ok. A miałam 93,2-143,9-102,5.
Ja jak robiłam zwykłą glukozę bez obciążenia na czczo wyszła 94 i też lekarka stwierdziła że ok.W sumie zapomniałam dopytać o normy,bo wszędzie inne podają.Ale skoro stwierdziła że jest wporządku to już nie drążyłam.Kurka ja z takim wynikiem na czczo zostałam skierowana do diabetologa .
;p wypchasz toc to nie pierwsze ;p ja mam gorzej bo piczka nie wycwiczona w rozciaganiu bo szlam na latwizne i se chlopow z frankfurterkami bralamCelia - zeżreapetyt mam jak kuń. I prawie 54 kg więc 7 kg na plusie.
Nie no, żartuję.
Ja kloca nie urodze. Chociaż tak myślę że jak przy pierwszym urodziłam przed terminem a drugie po i była różnica 600g to jak teraz na maksa się oszczedzam to. Może być różnie, jak u MartySX, 4 kg. Nie wypcham z siebie...![]()
Dobrze powiedziane. Tak właśnie się czuję, że wiem, że boli milion razy bardziej jak okres.Pierwszy poród to lęk przed nie znanym, natomiast każdy kolejny to lęk przed znanym - Paolo Coelio XD
Niczemu nie można zawierzyć na 100%. Tak jak z moim rezonansem. U mnie na NFZ nic w głowie nie mam 2x prywatnie w wawie w luxmed torbiel 4x6 mm.Dziewczyny wiecie co dziwna sprawa z tymi badaniami. Zrobiłam prywatnie w diagnostyce i zapłaciłam za nie. I zrobiłam w luxmedzie ze skierowania (niby tez robi diagnostyka). Ta sama próbka moczu. No i teraz tak w jednym bakterie w drugim brak. Dzwonię do diagnostyki o co chodzi a oni do mnie ze to komputer sprawdza i mogą zajść pomyłki - trzeba powtórzyć badanie.
Ale miałam kiedyś z cytologia jaja za każdym razem w diagnostyce wychodziła mi najlepiej 3 grupa a z reguły 4. Poszłam do cytologa, który sam bada i powiedział ze on tam nic nie widzi i nie ma się do czego przyczepić. Lekki stan zapalny i przez to druga grupa.
Dziewczyny wiecie co dziwna sprawa z tymi badaniami. Zrobiłam prywatnie w diagnostyce i zapłaciłam za nie. I zrobiłam w luxmedzie ze skierowania (niby tez robi diagnostyka). Ta sama próbka moczu. No i teraz tak w jednym bakterie w drugim brak. Dzwonię do diagnostyki o co chodzi a oni do mnie ze to komputer sprawdza i mogą zajść pomyłki - trzeba powtórzyć badanie.
Ale miałam kiedyś z cytologia jaja za każdym razem w diagnostyce wychodziła mi najlepiej 3 grupa a z reguły 4. Poszłam do cytologa, który sam bada i powiedział ze on tam nic nie widzi i nie ma się do czego przyczepić. Lekki stan zapalny i przez to druga grupa.