reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Macie już może albo korzystałyście w poprzednich ciążach z poduszek ciążowych do spania? Szukam polecajek :) i w jakiej pozycji śpicie?
wtrącę się bo ja z lutowej. Tak. Korzystałam i zachowałam. Zwykła na allegro, ta w kształcie litery C, była super, miedzy kolana pod głowę i wpychałam pod brzuch…. Mistrzostwo świata…… spałam także z nią po porodzie.

Dziewczynki jakie bierzecie witaminy ? Nie wiem czy ja jestem tak opuchnięta czy jest możliwie że skoro to 3 ciąża to też brzuch się trochę powiększa tak wcześnie ? Zmienia się kształt od dołu....

Ostatnia edycja:
Ja po wizycie! Dzisiaj 10+1, dzidziuś mierzy 3,20cm!
Krwiak zmniejszył się o ponad połowę to tym bardziej cieszy.
Teraz tylko 7.07 prenatalne żeby wyszły dobrze i będzie już z górki. 🥹
Na razie wszystko wygląda obiecująco, ja intuicyjnie czuje, że bedzie zdrowy chłopak, nie wiem czemu, ale jakos ciągle zwracam się do niego jak „ON” tak samo jak rozmawiamy z Mężem, aczkolwiek będę szczęśliwa tak czy siak, byle zdrowy bobasek. 🤍

Dzięki dziewczyny za polecajki, chyba się skuszę na jakąś poduszkę za niedługo :D

@Hashi cudownie 🤩 macie wybrane imię jeśli będzie chłopczyk? :)

Ja też byłam dzisiaj na wizycie, bąbelek rośnie pięknie, następna wizyta to już prenatalne 🥹 kupowała któraś może bodziaki z gotowym napisem 2026? Albo robiła na zamówienie? Macie jakieś firmy do polecenia? :)

Dziewczynki jakie bierzecie witaminy ? Nie wiem czy ja jestem tak opuchnięta czy jest możliwie że skoro to 3 ciąża to też brzuch się trochę powiększa tak wcześnie ? Zmienia się kształt od dołu....
Ja biorę falvit mama ale jestem na nim od roku z racji operacji jaką przeszłam i do tego kwas foliowy w dawce 0,8mg ale u mnie też większa dawka przez gorsze wchłanianie z żołądka.

Nie spałam dziś od 5, mega stres mnie złapał przed wizytą, mało tego poszłam do łazienki i na papierze kilka kropelek żywej krwi. No ja już zawał, ale tyle dobrze, że przed samą wizytą. Lekarz zbadał i twierdzi, że czysto, nie widzi żadnego krwawienia i faktycznie na tym się skończyło, teraz już czysto. Dostałam profilaktycznie duphaston.

A u bejbika wszystko dobrze, ma już 4,3cm! Według OM 10+5, według USG 11+0. Niesamowite, że już sobie tam bryka, macha rączkami, nóżkami, no mega xd

Z minusów chyba zmienię lekarza. Ten mój jest mega niewylewny, nie przeszkadzało mi to do tej pory, ale zaczynam go już bardziej uważać za mruka. Według mnie nie ma w nim nic zaangażowania, a to młody gość! a dziś naprawdę mnie wkurzył, jak spytałam, czy możemy zawołać męża na USG, a on do mnie z kwaśną miną, że no on ma dzisiaj obsuwę (obsuwa uwaga 15min!). Ostatecznie mąż wszedł, ale już mnie to drażniło, że wszystko z łaską.

reklama
Do góry