reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Piszecie o zgadze to i mnie z wrażenia dopadła. I wiecie czym postanowiłam sie poleczyć? Babeczkami z bitą śmietaną i kiwi :szok: a teraz babeczki się skończyły (hmmmmm..ciekawe kto zjadł całe 12 sztuk :szok::szok::eek::eek::-D) i samą bitą śmietanę w sprayu zajadam.. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a zgaga jeszcze większa!
Widze, że jednak coś w tym jest, ze jak na słodkie bierze, to będzie dziewczynka. kupiliśmy dzisiaj torebkę ciastek w cukierni i zanim doszliśmy do domu to 3/4 już przeniosło sie do mojego brzucha :-D

cześć dziewczynki :)
mi ginka powiedziała że teraz to dzidzia okręca się prawie non stop :-Di to by się zgadzało z tym co czuję, bo co chwile puka z innej strony i "wypina" się w innym miejscu ;-)

Moja mała jakaś grzeczna, bo od początku ma główkę po lewej stronie, a nóżki po prawej, więc mój brzuch faluje :-D kopniaki po prawej, rączki po lewej i robimy falę :-D

Witajcie :-)

A powiedzcie mi ... Chodzicie gdzieś na imprezy jakieś? Bo u mnie to wojna jest!! Twierdzą (maż i teście), że kobieta w ciąży nie powinna nigdzie chodzić... :rofl2: A czy moja ciąża to choroba?? Zanim była dzidzia chodziłam sobie 2 razy w tygodniu, żeby się rozerwać, a teraz nawet do pubu nie mogę ze znajomymi (gdzie jest zakaz palenia) na soczek wyskoczyć, bo KOBIECIE W CIĄŻY NIE WYPADA?????!!!!
Dobrze, że rodzice moi są za mną :tak: I są jacy są obiecali, że w przyszłym tygodniu oni ze mną gdzieś wyjdą :-D Tzn oni ze swoimi znajomymi, ja ze swoimi i będą mieć na mnie oko... Tzn będą czym wrócić do domu :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Miłego dnia!! Nie przemęczajcie się!!!!

e-milcia, mnie nikt nie zwraca uwagi. Pomijając, że padam dość wcześnie, więc mowy nie ma o nocnych nasiadówach. Ale od czasu do czasu umawiamy się ze znajomymi, oni piwko, ja soczek i jest w porządku. nie widze w tym nic złego.

Ja tam mam juz 99cm w najgrubszym miejscu:szok: i do tego wczoraj mnie swedziala jakby skora na plecach na dole jakby sei rozciagala..i szybko nawalilam oliwki i balsamu jeszcze bo sie tak boje ze popekam.Teraz bede chyba 5 razy dziennie smarowac!!!
mój dzisiejszy pomiar - 113 cm ...:szok:

Witaj:tak:
U mnie mamusia dyisiaj imieniny robi wiec najem sie dobrych rzeczy tylko pozniej na wage nie wchodze:no:bo mnie denerwuje malpa jedna:tak:
Malutki dzisiaj leniwy jest mało sie rusza ,az mam stracha:tak:

Ja się dzisiaj w nocy często budziłam, a mała lubi tańczyć właśnie w nocy, więc też myślałam, że może coś nie tak, bo nic a nic się nie ruszała. Ale za to nadrobiła później :-D

Lekko nie jest to prawda, ja sama teraz mam już problemy z chodzeniem chociazby troche, po konsultacji z neurologiem wiem, że mogę 2 ostatnie mc -spedzić w łózku :/ nadmierna kifoza klatki piersiowej o sobie przypomina no i ucisk na nerwy + fakt, że dużo juz przytyłam a kruszyna byłam niezmierna przed ciążą ledwo 47 kg, w chwili obecnej dobiłam już do 60 kg więc szok dla organizmu wielki. :)

Oj, to masz niefajnie :-( ja mam wiotkość stawów i problemy z więzadłami i tez już niestety odczuwam 13 kilo na plusie :-(

Ostatnia edycja:
reklama
:tak:Agagsm dokładnie juz tylko obrona upragniona i moje maluszki beda miec mamusie MGR!!!:-D:tak:

A ja siedze i zamiast obiadu zjadlam pol torby krowek!!! az zab mnie rozbolal..krowki teraz to jakas moja choroba, chyba dlatego ze sa taaakie slodkie:tak:

I kupilam na allegro malutkim kombinezoniki na zime z H&M. Ktore w h&mie byly za 130zl jakos a ja kupilam 2szt za 100zl. W kolorze ecru wiec nawet jak jajka wyrosna to sie nadadza:-Dno i to sa spiworko kombinezoniki ze nozki mozna spiac i jest spiworek. Takie cieplutkie w srodku z polarkiem.A moze Wam poprostu pokaze:-) Śliczny zimowy kombinezon H&M (758803351) - Aukcje internetowe Allegro
O takie jak ten!

Dobra zmywam sie bo od rana przy komputerze siedze i zaraz zwariuje!!! Milego dnia!!!

:tak:Agagsm dokładnie juz tylko obrona upragniona i moje maluszki beda miec mamusie MGR!!!:-D:tak:

A ja siedze i zamiast obiadu zjadlam pol torby krowek!!! az zab mnie rozbolal..krowki teraz to jakas moja choroba, chyba dlatego ze sa taaakie slodkie:tak:

I kupilam na allegro malutkim kombinezoniki na zime z H&M. Ktore w h&mie byly za 130zl jakos a ja kupilam 2szt za 100zl. W kolorze ecru wiec nawet jak jajka wyrosna to sie nadadza:-Dno i to sa spiworko kombinezoniki ze nozki mozna spiac i jest spiworek. Takie cieplutkie w srodku z polarkiem.A moze Wam poprostu pokaze:-) Śliczny zimowy kombinezon H&M (758803351) - Aukcje internetowe Allegro
O takie jak ten!

Dobra zmywam sie bo od rana przy komputerze siedze i zaraz zwariuje!!! Milego dnia!!!
Piękne te ciuszki a ja nie mam jeszcze nic:tak: Poczekam chyba do grudnia

Anulka śliczne :tak: nie ten wątek ale ja właśnie siedzę na allegro i oglądam kombinezony nawet znalazłam takie dwa za 29zł może nie markowe ale taniutko :sorry:Kombinezon, kombinezony bliźniaki komplet okazja! (760612733) - Aukcje internetowe Allegro
ale nic ciekawego dla mojego bąbla nie upatrzyłam fajne są nowe ale szkoda mi wydać ponad 100zł na kombinezon na 2-3 M :sorry:

Nudzę się dziś na maksa byłam z młodą na spacerku to padało zimno się zrobiło ja zakatarzona i wolę pod kołderką poleżeć ale zamiast ciepłej herbatki lody wpierniczałam :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Ja od wczoraj walczę z żołądkiem - co zjem to mnie boli i to wcale nie zgaga mnie łapie - już sama nie wiem co mam robić, żeby nie bolał, bo miętowato tak pomaga średnio na jeża. Jakieś pomysły? Do tego dziś to już dostaję świra leżąc i juz powiedziałam mężowi, że ja nie mogę tak ciągle leżeć bo zwariuję i jutro mnie zabiera na obiad i do Sturbacka na deser i już się nie mogę doczekać!:-D
Golanda: u mnie też wieczny remont sąsiedzi maja i codziennie od 8 wiercą że martwego by obudzili...
Kaja: ja miewam okresy, że żadnej przetworzonej żywności, ale mój M to mówi wtedy, że dietę mamy i pyta ciągle kiedy koniec:wściekła/y:A i mnie nie wszystko smakuje - np. moje ulubione naleśniki z mąki graham to już nie to samo co z białej. Chociaż ryż tylko brązowy jadamy i różne kasze ect i mój M się przyzwyczaił do tych rzeczy zamiast ulubionych ziemniaków z sosem, ale nie wszystko chce zaakceptować;-) Pewnie, że lepiej jeść zdrowo i nie mieć żadnych problemów ze zdrowiem, też jestem za zdrowym jedzeniem, ale ja tam lubię np. ciasta i od czasu do czasu muszę coś upiec albo kupić bo mnie ciągnie jak niewiem, a jedzenie to w końcu też jedna z przyjemności w życiu, więc staram się wyważyć żeby było zdrowe, ale żeby nie zamęczyć męża :-D

nio ja w metode ustalania płci po tetnie dziecka tez nie wierze, z reszta boje sie ze usg tez czasem sie myli, wiec faktycznie lekarze powinni mowic ze na 99% bo sto to dopiero na porodówce.
Niestety nie wiem co mozna polecic na bol zoladka:(
w ogole zastanawiam sie skad Ci sie to bierze. Ja mam jedynie mega zgage co dzien ostatnimi czasy.
Ztym remontem sasiadów to tez masz wesoło, u nas tez wierca jakimis wiertarami udarowymi na 7pietrze i wszystko sie niesie po budynku, wiec jest mega hałas, wibracje i jeszcze to zrzucanie gruzu to juz maksymalnie dziala na system nerwowy:(
A poprosilabym o namiary na tą pania z ursynowa tak na zas, bo na razie z plecami mi sie polepszylo, ale sasiadka do ktorej chodze wyjezdza za mies. do Londynu na stale, wiec nie bede miala juz pomocy za sciana:(

Cześć kobitki!
pogoda do bani, naprawdę, leżę sobie w łóżeczku i gapię w telewizor i zasypiam:sorry:

odebrałam wyniki glukoza 50g wyszła mi 80 więc jest git, mocz, git, żelazo 13 git lekarz w szoku że mi z 9 tak skoczyło, ja zresztą też tym bardziej że mi zmniejszył piguły!:-D
o trzech dni nie czułam żadnych kopniaczków synusia i dzisiaj już spanikowałam i pojechałam do szpitala, mój m stwierdził że na nfz i w ciąży to nic nie zapłacę haha teraz to za przeproszeniem nie wysr... się za darmo:cool:
położna jakaś nie miła, pyta się przy wszystkich w korytarzu co ja chcę jak nie mam skierowania to jej mówię, że chce się poradzić, bo coś mnie martwi (czy. zrób mi babo usg), a ona że ta porada będzie płatna:eek: no sorry w ogóle:eek:czekałam jednak na swoją kolej ale im dłużej to tym bardziej mnie szlag trafiała, zadzwoniłam do swojego gina czy nie ma czasem dyżuru w szpitalu ale nie miał i kazał mi przyjść do niego prywatnie, ufff:cool2: zrobił mi kochany usg, dzidzia zdrowiutka ale głową w dół i nie czułam właściwie ruchów niż jak była odwrotnie, no i potwierdził płeć-synuś:-D:-D:-D poszłam do niego w sobotę, zrobił wszystkie pomiary i zapłaciłam tylko 50zł:-D:-D:-D jednak cuda się zdarzają:-D:-D:-D

a co do tego sernika co tak za mną chodził...dzisiaj kupiłam kawałek, mniam, pyszności:-D:-D:-D:-D

a mój m wysprzątał dzisiaj caaały dom na błysk:-D:-D:-D

Cześć kobitki!
pogoda do bani, naprawdę, leżę sobie w łóżeczku i gapię w telewizor i zasypiam:sorry:

odebrałam wyniki glukoza 50g wyszła mi 80 więc jest git, mocz, git, żelazo 13 git lekarz w szoku że mi z 9 tak skoczyło, ja zresztą też tym bardziej że mi zmniejszył piguły!:-D
o trzech dni nie czułam żadnych kopniaczków synusia i dzisiaj już spanikowałam i pojechałam do szpitala, mój m stwierdził że na nfz i w ciąży to nic nie zapłacę haha teraz to za przeproszeniem nie wysr... się za darmo:cool:
położna jakaś nie miła, pyta się przy wszystkich w korytarzu co ja chcę jak nie mam skierowania to jej mówię, że chce się poradzić, bo coś mnie martwi (czy. zrób mi babo usg), a ona że ta porada będzie płatna:eek: no sorry w ogóle:eek:czekałam jednak na swoją kolej ale im dłużej to tym bardziej mnie szlag trafiała, zadzwoniłam do swojego gina czy nie ma czasem dyżuru w szpitalu ale nie miał i kazał mi przyjść do niego prywatnie, ufff:cool2: zrobił mi kochany usg, dzidzia zdrowiutka ale głową w dół i nie czułam właściwie ruchów niż jak była odwrotnie, no i potwierdził płeć-synuś:-D:-D:-D poszłam do niego w sobotę, zrobił wszystkie pomiary i zapłaciłam tylko 50zł:-D:-D:-D jednak cuda się zdarzają:-D:-D:-D

a co do tego sernika co tak za mną chodził...dzisiaj kupiłam kawałek, mniam, pyszności:-D:-D:-D:-D

a mój m wysprzątał dzisiaj caaały dom na błysk:-D:-D:-D

Dorciaa dobrze ze poszlas, bo po co sie denerwowac.
No i gratuluje potwierdzonego chłopczyka:)
A glukoza faktycznie rewelacja, ja po sniadaniu i 50tce mialam 116. Dobrze ze mimo wszystko w normie:)))

aha, no to ja tez poszlam w Wasze slady i sie zmierzylam, w najszerszym miejscy mam 88cm, wiec to juz 23cm wiecej w obwodzie!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry