Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Gdyby nie wizyta dzisiaj w tej klinice to też bym nie wiedziała, bo takich inf mi moja gin nie udziela mówi tylko że wszystko ok więc się do tego stosuje. Może znaczenie ma czy sie otwiera itd. Już sama nie wiem :/ Myslę, że gdyby było cos nie tak, lekarz nie zgodziłby sie na poród w takim terminie itd tylko kazął jechac do szpitala np.
Jutro rano jadę z młodą do lekarza, pokazac ją... Kurde, niby zdrowa bynajmniej tak wygląda, a rano jak wstaje to się dusi i katar nadal się utrzymuje, trudno sama wybrałam takiego lekarza ;-) Tylko teraz np odpada u nas sanatorum na które chętnie bym małą wysłała.
Gin chce mi zrobic cesarke w 36tyg. Po swietach juz bedzie 37. Ciekawe czy dziewczynki dotrwaja ! Narazie nie zapowiada sie zeby chcialy wyjsc. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Wszystko jest ok. Malutkie waza po ok.1700g, to niezbyt wiele jak na ten tydz wydaje mi sie ale lekarz mowi ze jest ok, nie ma powodu do obaw, rozwijaja sie rowniutko:-) 
Jedna może mieć szyjkę krótką cały czas, ale nie ulega ona skracaniu, a inna może mieć długą szyjkę, która systematycznie się skraca. Ale to tylko takie moje gdybanie, a ginem to ja na pewno nie jestem