reklama
Pasibrzuch
Fanka BB :)
Pasibrzuchpiesek sobie jaja robi
sprawdza, jak szybko się ubierzesz
![]()
Ja obstawiam, że piesek Pasibrzuch stara się, żeby ta była w dobrej kondycji. ;-)
Całkiem możliwe ;-) ale obalam kolejny mit - ruch nie przyspiesza porodu

P
patrysia*
Gość
A wiecie ze chciałam edytowac mojego posta i napisac ze mam przeczucia ze właśnie to jest ANUSIA ale sobie myśle ze pewnie już jest po

Gratulacje dla mamusi na odpowiednim wątku;-)

Gratulacje dla mamusi na odpowiednim wątku;-)
morka
Hellou babki:-) Wpadam się przywitać bo dopiero co wróciłam z tej kątowni
Trzymali mnie jak w psychiatryku i mało nie zwariowałam.
Ale jestem już w domu i chodzę jak naćpana
Nie nadrobię Was chyba:-( Dzidziuś dużo śpi i ciągle je. Czuję się jak mega laktator
Jak się pozbieram to do Was dołączę
Trzymali mnie jak w psychiatryku i mało nie zwariowałam.
Nie nadrobię Was chyba:-( Dzidziuś dużo śpi i ciągle je. Czuję się jak mega laktator
P
patrysia*
Gość
witaj:-)pozbieraj się a potem relacje zdawaj:-)Hellou babki:-) Wpadam się przywitać bo dopiero co wróciłam z tej kątowniTrzymali mnie jak w psychiatryku i mało nie zwariowałam.
![]()
Agniecha przepełnienie jest teraz chyba wszędzie
Czechow a nie 3 dni z tym L4 ?mi mówiła babka co wystawia L4 że 3 dni do przodu i 3 dni do tyłu mogą wystawić
ale jakby co PAsibrzuch w poniedziałek mogą Ci wypisać L4 z datą z niedzieli
kurcze nie dam rady więcej nadrobić
mój mnie tak dziś wkurza że go uduszę![]()
Teraz to już zgłupiałam może mi się pomyliło i rzeczywiście są to 3 dni a nie 7 - lepiej przyjść wcześniej niż te 3 dni niż za późno.
Witam po przerwieUdalo sie i juz jest
Dnia 8.01.2010 na swiat przyszla na swiat Hania, ważyla 4050g i 55 cm, porod SN trwal 5 h, Apgar 10 pkt.
No i terqaz juz tak troche mniej oficjalnie. Niunia jest przecudowna. Miala najdluzsze wlosy na oddziale, wiec jak tylko jak zobaczylam po porodzie, bylam pewna, ze nie dojdzoe do zadnej pomylki, bo takiego kudlacza jak ona nie bylo, nawet polozne sie dziwily.
Co do porodu to powiem tyle. Boli, ale ten bol uszlachetnia. Trzeba byc zdeterminowanym i sluchac co mowi polozna. Jestem pierworodka, dzidzia nie byla mala, a jak o 2.30 mnie przyjeli z 5 cm rozwarciem to o 7.05 urodzilam. Z mojej strony co moge powiedziec, nie bojcie sie, tak bardzo kazda z nas pragnie swojego dziecka. Ja przy najgorszych skurczach tlumaczylam sobie, ze w koncu bedzie po wszystkim, a im ja bardziej bede sie starac tym szybciej to minie. Czyli oddychac przepona ( co prawda ciezko, jak sie brzuch napina, ale trzeba sie starac) chodzic, skakac na pilce ( obniza głowke) no i prysznic, polewac ciepla woda brzuszek i plecy. Ja do 9 cm rozwarcia chodzilam, wzielam prysznic i skakalam. A pozniej juz tylko 5 skurczy partych i Nasz najkochanszy kudlacz byl z Nami.
Kochane, trzymajcie sie cieplo. Pamietajcie pelna determinacja, nie stekanie z bolu, tylko oddychanie. Trzymam za Was kciuki
Pozdrawiam
Gratulacje!!
czechow mi też sie wydaje ze to są trzy dni.
w zeszly pt gin nie chcial mi wypisac zwolnienia na dluzej niz do daty porodu, potem kazal z macierzynskiego brac, nie ma problemu bo wybieram sie do internisty po zwolnienie -szkoda mi macierzynskiego, ale nie kumam tego. Co mu zalezy??
w zeszly pt gin nie chcial mi wypisac zwolnienia na dluzej niz do daty porodu, potem kazal z macierzynskiego brac, nie ma problemu bo wybieram sie do internisty po zwolnienie -szkoda mi macierzynskiego, ale nie kumam tego. Co mu zalezy??
macy
Ty to obalasz wszelkie mity, Pasibrzuch.;-)Całkiem możliwe ;-) ale obalam kolejny mit - ruch nie przyspiesza porodu![]()

Pasibrzuch
Ty to obalasz wszelkie mity, Pasibrzuch.;-)![]()
A bo naoglądałam się ostatnio chyba za dużo Pogromców mitów

Lilka, pamiętam, że byłam w przychodni u lekarza rodzinnego, bo potrzebowałam jakichś badań do karty ciąży i pytał mnie lekarz czy chcę L4, więc mam nadzieję, że tym razem też nie będzie problemu. Ale po co tak komplikować sprawy na sam koniec ciąży? Też tego nie rozumiem...
reklama
sandrq
padam:-(i chce mi sie plakac....
J pojechal... mala caly dzien sie meczyla naszczescie po herbatce i pomocy mojej babci malej udalo sie zrobic kupke miala zatwardzenie i ja blokowalo ale jak zrobila ta twarda to zaraz poszlo z gorki i sie uspokoila a tak mocno plakala :-(a ja razem z nia :-(
J pojechal... mala caly dzien sie meczyla naszczescie po herbatce i pomocy mojej babci malej udalo sie zrobic kupke miala zatwardzenie i ja blokowalo ale jak zrobila ta twarda to zaraz poszlo z gorki i sie uspokoila a tak mocno plakala :-(a ja razem z nia :-(