reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej kochane, tu ja obolała;( nadal w dwupaku...chyba zostane do lutego z małą w brzysiu, bo nie widze perspektyw. Coś tam na dole kuje i boli...ale co z tego jak nic nie wskazuje na to, ze mala chce wyjść:( ehh...

Gratuluje Wam wszystkim i barrrdzo zazdroszcze, ze macie slodycze przy sobie:*

reklama
Gosiu- witamy z powrotem:tak:
Lilka- współczuje przymusowego towarzystwa 4 facetów:shocked2::baffled:
ale fajnie, że masz ze sobą laptopa - nie będziesz się nudzić:-D
Czechow- ja też mam zakaz rodzenia w czasie meczu lub skoków narciarskich:-p:-D:-D:-D

Kurcze umarlabym z nudów, mam tez ksiażki jak mi sie bb znudzi :) Poza tym nie wiem dlugo bede tu lezala, kiedy zdecyduja ze wywolujemy - jesli nie bedzie miejsc na porodówce a moje ktg i inne badania beda ok to bede czekala, a juz wkrecilam sie tak ze cos jest nie tak, ze wole w szpitalu niz w domu, tym bardziej ze szpital kawał drogi od domu, nie mieszkamy w samej warszawie. A na pewno wiesz jakie korki potrafia byc w godzinach szczytu. Nie prosilam nawet o pozostawienie mnie na oddziale, sami zadecydowali.

Dobrze wiem jakie potrafią być korki w wawie -- mieszkam między jerozolimskimi i al. krakowską - czasami jest istny horror. W sumie dobrze - w razie czego od razu możesz powiedzieć że coś potrzebujesz i nie będziesz musiała dojeżdżać...

Tak prawdę mówiąc też chciałabym już wiedzieć co i jak - nie lubię takiej niepewności - w pierwszej ciąży znałam dzień i godzinę cc i to mi odpowiadało - nie czekało się jak na Godota jak teraz

Czechow, nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale chyba pisałaś kiedyś, że będziesz rodzić na Madalińskiego. Dobrze pamiętam?
Bo ja tam właśnie planuję poród i też jutro mam ktg, tylko że o 12.40.

Tak chce na madalińskiego i mam ktg trochę wcześniej niż ty.... Na madalińskiego jest również Lilka - no proszę jakąś mafię może założymy ;-) Miałam mieć o 13.10 ale się zwolniła godzina

Evi_G własnie sobie leże na Madalińskiego

O, no proszę, jak fajnie. Może jak moja malutka się pospieszy, to się spotkamy:-)
Ale Ty już po terminie, więc w każdej chwili może się zacząć.
U mnie na razie brak rozwarcia (1 cm), skurcze jakby ich wogóle nie było. Kontroluję ruchy dzidzi, bo w razie czegoś niepokojącego mam się zameldować na IP.
Zadowolona jesteś z warunków w szpitalu?

Evi_G ja leże na patologii wiec warunki jak w szpitalu, średnio. Poródówka jest podobno wyremontowana wiec na pewno jest ok. Personel jest super miły i czuję się doinformowana i dopieszczona póki co, a to moim zdaniem jest najwazniejsza kwestia.
Mam tylko nadzieje ze nie bede długo zajmowała miejsca na tym oddziale i pójde na ten wyremontowany jeszcze tej nocy :)

Dobrze wiem jakie potrafią być korki w wawie -- mieszkam między jerozolimskimi i al. krakowską - czasami jest istny horror. W sumie dobrze - w razie czego od razu możesz powiedzieć że coś potrzebujesz i nie będziesz musiała dojeżdżać...

Tak prawdę mówiąc też chciałabym już wiedzieć co i jak - nie lubię takiej niepewności - w pierwszej ciąży znałam dzień i godzinę cc i to mi odpowiadało - nie czekało się jak na Godota jak teraz

Tak chce na madalińskiego i mam ktg trochę wcześniej niż ty.... Na madalińskiego jest również Lilka - no proszę jakąś mafię może założymy ;-) Miałam mieć o 13.10 ale się zwolniła godzina

:tak:Fajnie byłoby w tym samym czasie rodzić. Może się uda?

Evi_G ja leże na patologii wiec warunki jak w szpitalu, średnio. Poródówka jest podobno wyremontowana wiec na pewno jest ok. Personel jest super miły i czuję się doinformowana i dopieszczona póki co, a to moim zdaniem jest najwazniejsza kwestia.
Mam tylko nadzieje ze nie bede długo zajmowała miejsca na tym oddziale i pójde na ten wyremontowany jeszcze tej nocy :)

A jak rotawirus? Nie ma już zagrożenia, bo w piątek mówił mi lekarz, że już jest bezpiecznie. Wiesz coś na ten temat?

Ja melduje sie nadal w dwu paku i wykaczona ide wziasc kapiel ic hyba sie poloze spac , albo ksiaze poczytam, wiec do jutra.
Ivi -gratulacje

reklama
A jak rotawirus? Nie ma już zagrożenia, bo w piątek mówił mi lekarz, że już jest bezpiecznie. Wiesz coś na ten temat?
Wiem wiem;-) Zagrożenia nie ma, moim zdaniem nie było wcale bo przecież rodzące przyjmowali cały czas, tylko trzeba było papierek podpisać, że ma sie świadomość, że miał miejsce przypadek rotawirusa. Teraz juz nic nie trzeba podpisywać i odwiedziny tez juz są dozwolone, ale podobno skrócone. Nie wiem niestety co to znaczy skrócone odwiedziny, nie wiem tez jakie byly wczesniej, ale jak bede wiedziala na pewno dam znac;-)
Miałam wlasnie KTG, skurczybyk jeden sie pojawił tylko. Może w nocy przyjdą kolejne.

Do góry