reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja na wizytę też idę ale pod koniec lutego. Też już wytrzymać nie moge beż serduszkowania jeszcze jak mój jest w domu i mnie podchodzi:-D:-D:-D:rofl2: hehe.. litości nie ma. Również będę musiała zaopatrzyć się w tabletki anty:eek: Narazie koniec produkcji jedno maleństwo wystarczy nawet nie myślę o kolejnym.:laugh2::-)

reklama
no i po spaniu, bo dziecie mi sie obrzygalo cale, no i znowu usypinanie.
jutro idziemy do pani doktor, pewnie sie zwazymy, ciekawa jestem, ile teraz wazy ten moj pulpecik :-)
dziewczyny, czy wasze malenstwa tez walcza ze snem? widze, ze mala chce spac, ziewa, oczy jej uciekaja, ale jak tylko moze to je otwiera i w momencie widze ten przytomny wzrok, a za chwile znowu walczy.

Witam serdecznie!
macy - tysiolek ma rację, za dużo nie sprzątaj... teściowa może się połapie, że trzeba pomoc a jak się nie połapie to znaczy, że masz czysto i tak i że nie zauważyła... :-D nic się nie przejmuj... a 5 dni... przeleci, będe się modlić za ciebie :tak::tak:
U nas też kupek dużo... pieluszki idą jak woda... :tak:No ale w końcu niech sobie chłopak robi jak lubi... często jak sobie srujnie to zasypia nawet odrazu i mu widac miło. Nie latam z przebieraniem odrazu jak słodko śpi a i tak lecą pieluszki z paczki non stop.. :tak: Odparzeń nie mamy, tu ponownie pochwałą Linea Bimbi :tak:
Kochliwe kobitki już serduszkują.... :-D

Miłego dnia !

Mój też był aniołkiem grzecznie spał po 3-4 godziny i budził się tylko na jedzenie. Ale już mu się zmienia. Spodobało mu się wiszenie na cycach :sorry:
Np. dziś w nocy obudził się o 3 i do 5 w sumie go karmiłam. Choć w zasadzie jadł na początku, a potem to nie wiem. Jadł 5 minut po czym zasypiał. Odstawiałam od cyca, czekałam chwilę, jak spał dalej to odkładałam do łóżeczka. Pięć minut później płacz. I znowu cyc. I znowu od nowa. I tak dobrych kilka razy. :sorry:
Ale jak już zasnął to spał do 8:30. A potem do 11:00.
A teraz znowu od 11:00 Jakiś marudny. Chwilę pośpi i znowu do cyca. Ale ostatnim razem już się wycwaniłam. Przytuliłam tylko do cyca i dałam smoka :-)

U nas pieluchy też idą jak wodą. W dwa tygodnie w sumie poszła cała paczka 2 pampersów. Choc też cz
Pasibrzuch tyle rzeczy jest ciekawych. Po co spać ;-) Mój też tak ma.

Ostatnia edycja:
no i po spaniu, bo dziecie mi sie obrzygalo cale, no i znowu usypinanie.
jutro idziemy do pani doktor, pewnie sie zwazymy, ciekawa jestem, ile teraz wazy ten moj pulpecik :-)
dziewczyny, czy wasze malenstwa tez walcza ze snem? widze, ze mala chce spac, ziewa, oczy jej uciekaja, ale jak tylko moze to je otwiera i w momencie widze ten przytomny wzrok, a za chwile znowu walczy.
Pasibrzuch u mnie jest to samo, mój Staś nowordkiem, który tylko je i śpi na pewno nie jest:-(aż się martwie o niego, taki maluch nie może aż tyle nie spać

Witam serdecznie!
macy - tysiolek ma rację, za dużo nie sprzątaj... teściowa może się połapie, że trzeba pomoc a jak się nie połapie to znaczy, że masz czysto i tak i że nie zauważyła... :-D nic się nie przejmuj... a 5 dni... przeleci, będe się modlić za ciebie :tak::tak:
U nas też kupek dużo... pieluszki idą jak woda... :tak:No ale w końcu niech sobie chłopak robi jak lubi... często jak sobie srujnie to zasypia nawet odrazu i mu widac miło. Nie latam z przebieraniem odrazu jak słodko śpi a i tak lecą pieluszki z paczki non stop.. :tak: Odparzeń nie mamy, tu ponownie pochwałą Linea Bimbi :tak:
Kochliwe kobitki już serduszkują.... :-D

Miłego dnia !

oj tak, ta mina i spokoj po kupce bezcenne :-D my tez juz nie latamy z pielucha, jak zasnie.

WITAM:-)
A my wczoraj jechalismy na gościne do przyszłych chrzestnych Alusia:-)heh i na dzień dobry zakupał się na roączkach u chrzestnej:-Dmilutko spędziliśmy czas:tak:
Tę oponkę to wszystkie chyba mamy :-D
Co do leżenia na boczku to i ja kładę tak Tymka czasem i parę dni temu koleżanka była u mnie i mówi.. co ty.. już się tak nie kładzie bo bioderka się niszczą ...:szok::szok:, że niby lekarka jej powiedziała. Jezu.. co za nowośc myślałam, że zejdę. Czemu moje biodra się nie wycierają a leżę na nich non stop i moźe szczuplejsza byłabym :-D

Słyszałyście o czymś takim? :no::angry:

Mój też ulewa noskiem czasem, nie wiem z czym to jest związane.
Ja coś nowego zauważyłam.. kilka "pajączków" na policzkach.. widoczne naczynka krwionośne i się zaniepokoiłam. Doczytałam, że to nic groźnego i dzieci tak maja po porodzie jak są wymęczone nim - ale moj nie męczył się bo cc a poza tym ma to od kilku dni a nie od dnia porodu. :eek:
Kto wie z czym to zjeść? :-D
co do bioderek to ja tu od was się dowiedziałam że nie można:szok:a ja czasami kłade jak ziuśka bo ile można na plecach:confused2:
a co do ulewania to i moje dziecie ma częste praktycznie po karmieniu każdym tylko nie przy beknięciu bo tu rzadziej tak się zdarza ale tak po chwili sobie leży a tu mleko się ulewa:sorry:
Kacha, czyś Ty powariowała, kolejne;-):-D Ja już coraz bardziej sie przekonuję, że to by było na tyle z rozmnażania;-) Gdybym miała pewność że będzie dziewuszka to może, ale dla czterech chłopów nie uśmiecha mi się gotować:no:
my już na 2 stop a dlaczego-jednak robić sobie a bytu zapewnic to mało sensowne a ja jednak lubie jak dzieciaczki mają dużo:tak:mało miejsca bo tylko 2 pokoje (3 będzie teraz robiony na wiosne-lato a w najgorszym wypadku jesienią co nie jest źle ale różnie z tymi remontami):sorry:nooo iiiii kto mi da gwarance że córcia będzie:eek:heh bo i gdyby była wpadka i okazałoby się że córcia to suuper i w podskokach z M no ale jak 3 chłopak ech to wtedy mało pocieszające:sorry::zawstydzona/y:

dziewczyny jestem zdruzgotana - siedze i płacze z 2 powodów
właśnie wracam ze szpitala z oddzialu hematologicznego - nie mam szans ze poloze sie w szpitalu z dzieckiem :no:
a jak mam go zostawic na tydzien?????

i druga sprawa - na hematologii (jeszcze) lezy moja przyjaciółka - 10 lat starali sie o baby, w koncu in-vitro sie udalo - bliznieta - jedno umarlo w 23 tyg, drugie przezylo cc w 27 tyg ( złe przepływy i spadajace tetno zmusilo do rozwiazania tak szybko) teraz Kornel ma 1,5 roku jest przeslodkim dzieckiem tylko ze ma podejzenie białaczki - wyniki za tydzien...
a jego mama lezy na hematologii - wszystkie objawy chlonniaka :( lekarze dali jej jasno do zrozumienia ze wyniki to raczej formalność ( beda jutro ) ... dlaczego :-(
:-:)-:)-(życie potrafi dać "niespodzianki":-(

Patrysia ,a ja nawet jakby mi sie kiedys trafił trzeci syn to bym skakała pod sufit(oczywiscie za pare lat)powód-uwielbiam moich chłopaków:-Dchoc dziewuszka tez by była mile widziana:-)

Moj terrorysta tez nigdy nie nalezal do tych noworodkowco to jedza i spia:-D pory jedzenia nigdy nie przespi:-D
Co do ulewania to raz mu sie zdazylo ze chlusnelo z niego a tak to troszke mu sie ulewa ale staram sie czekac po jedzeniu do skutku az sobie beknie:tak:
Normalnie szok juzmam dom odkurzony, pies nakarmiony, pranie wstawione i zupka prawie gotowa a on spi:szok: jak milo:-)

reklama
Co jak co, ale odkąd mała jest z nami nauczyłam się, że jak mam coś zrobić to teraz, bo potem nie wiadomo, kiedy będzie kolajna możliwość :-D
mnie się udało powiesić jedno pranie i wrzucić drugie, wzięłabym się za obiad, ale mała wyczuwa, kiedy nabieram pewności, że śpi i wtedy się budzi, więc poczekam z pół godzinki i wtedy zaryzykuję ;-)

Do góry