reklama

Styczniówki 2010 !!

Macy - za to w angielskim sobie gorzej radzę ;-)

Kaja- dokładnie od piątej do ósmej klasy plus całe LO, pamiętam tę okładkę podręcznika do piątej klasy, była z wilkiem i zającem. Ustną maturę też zdawałam z tego przedmiotu i miałam temat "maja kwarcira" :-)

Agga81 - witaj :-)
Ej, no ja tez pamietam wilka i zajaca! A jakze! Z "ruska" mialam piekna piateczke, a tak mi sie podobalo, ze cale ferie pisalam pamietnik po rosyjsku (albo pseudo rosyjsku). :-D

reklama
Jakby rzecz ujac - frida to taki reczny odkurzacz do wyciagania glutow.;-):-D
ręczny? albo raczej ustny - bynajmniej tak mi się zdawało jak w necie oblukałam i stwierdziłam, że to nie dla mnie:-D

My nosek czyścimy wyłącznie zwiniętą w trabkę chusteczką higieniczną, wkręcam w nosek i wyciagam albo czekam aż mały kichnie - on nawet to lubi bo zaraz się usmiecha po tym. Polecam bardzo naturalny sposób czyszczenia i nie ma sznas nic uszkodzić.

Natomiast nie polecam czopków tak jak macy pisze, to działa na zasadzie podebnej jak gruszki. Nie używajmy zbyt wspomagaczy lub nie nadużywajmy.
my z noskiem identycznie robimy - tylko przed wsadzeniem chusteczki psikam woda morską i wtedy pięknie wszystko się czyści! a resztę sama wyki****e:tak:A jak się nosek zapychał katarkiem to skraplałam pieluszkę kropelkami eterycznymi i dzidzia lepiej oddychała:sorry2: mamy gruszkę, ale zapakowaną i nigdy nie uzytą - tak sobie leży na wszelki wypadek...

No a co do czopków to już Macy i Kaja napisały dokładnie to co i ja myślę - a bywa, że moje dziecko nie robi 3-4 dni kupki i nie pomagam - jedynie raz jej plantex dałam i wcale nie pomogło:baffled: Kiedyś Kaja rzuciła, że je dużo jabłek i Tymuś ciągle kupy robi więc jak mała nie może zrobic to się najadam jabłek i soków jabłkowych i kupa idzie czasem chwile trwa, ale myśle, że to przyspiesza:rofl2:

Witam Was kobietki ja juz po zabiegu.;-)
Jeszcze chwilka i już się ładnie zagoi i zapomnisz o bólu! :tak:

O, jeszcze ktoś dołączył, a myślałam że ja późno zawitałam.
Witaj Aga!

Dzięki za wypowiedzi o majeranku,
Kaja :-D mocna jesteś ale przynajmniej nie czuję się zlekceważona:laugh2:!
Gosiak23 - zapisałam sobie nazwę i odpukac jakby sie kiedyś rozkreciło a sol morska i majeranek nie pomógł to warto chomikować takie rzeczy....

Paulina- super że takie dobre wieści, myślę że teraz będzie już dobrze:tak::tak:

coś jeszcze chciałam napisać komuś odpisać, podziękować ale wyleciało mi co i komu wiec wybaczcie:-p
Miłej nocki!

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich w środę rano:-)
Przepraszam że nie jestem na bieżąco ale moja mała "gangrena' z reguły nie sypia w dzień i nie mam jak tu pisac!
Ale widze że powstał temat nie robienia kup przez dzieciaczki:tak:Moja połozna powiedziała mi że to naturalne że maleństwo może nie robic kup 3-4 dni! I nie ma nic do niepokoju pod warunkiem że duzo siusia i zachowuje sie normalnie (tak jak zawsze)A kupy same przyjdą:-D:laugh2:
Oj mój bączek własnie pierdzi! :laugh2:kurcze jak on to głośno robi -gdyby spał z moim Zbyszkiem to już by dostał opierdziel że tak pierdzi przy dziecku:szok::laugh2:

Życzę wam miłego dnia i super spacerków u nas wychodzi słoneczko i wiatr już ucichł (WIOSNA):-D:-)

Witam porannie , widze , ze ja dzisiaj pierwsza, wyspana jestem.Chyba juz sie nauczylam wczesnie wstawac.
Paulinka-oby teraz sie szybko zagoilo.
Co do katarku to ja tak jak Kaja 10 czyszcze nosek , choc krolewna nie ma i nie miala mocnego katarku raczej zbieralo jej sie tam i pozniej wykichiwala.

Gosieekk powtórzę się bo chyba nie zauważyłaś wsadź mu w tyłek naoliwkowaną końcówkę termometru elektronicznego jak już będziesz w środku to zrób nim kółko, to stary domowy sposób.

kaamaa zauważyłam tylko nie zdążyłam wczoraj odpisać. Zanim w ogóle pomyślałam o czopku to użyłam termometr. Niestety nie podziałało...

reklama
Witam ,moje dziecie zasnęło wczoraj o 21 i wstało o 5 na butle:-)powiedzcie czy wybudzacie w nocy na karmienie jak tak dłudo spi dziecko?
Dzisiaj dopiero idziemy do pediatry z wysypką i w koncu sie dowiem ile waży moje szczescie :tak:bo urodził sie z wagą 3530 ,jak miał 3 tygodnie - po operacji wazył 3720 i ciekawa jestem ile teraz:tak:

I czekam na kupeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bo juz dwa dni nie było:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry