reklama

Styczniówki 2010 !!

witam w środowy poranek :)

kuuuuuurczaki ale ta pogoda zmienna - przed chwilą świeciło słońce i już się cieszyłam na fajny spacerek a teraz się zrobiło ciemno jak w duu u murzyna i zaczął sypać śnieg - co za pogoda ! a i własnie usłyszałam w pogodznie że do połowy marcam a trzymać zima - a później już wiosna juuuuhuuuuu - tyle jeszcze dam rade :tak:

a w DD TVN bedzie coś o ukrywaniu ciała po ciąży hihihi - ciekaw3e czemu :-) chociaz po moim ciele już nie ma ani sladu ciąży - brzuch już mam jak normalnie - nie ma żadnej skóry wiszacej - jedynie coi to jakby mi ise bioderka rozeszły - nie wioem czy to możliwe ale tak mi się zdaje cosik ! nooo i 2 kg jeszcze zostało -a le to tak naprawde tydzień dioetki i nie ma więc się nie martwie :)

co do katarku - to mała nie ma ale babole z noska czyszcze patyczkiem do uszu tak delikatnie a janpierw zwilżam nosek solą morską :)

Gosieeek a co do kupki - może wcale nie zalega kupka - może dziecko mwiecej potrzebuje i się wszystko wchłania ! mja nie robi 3 dni kupki ale sika normalnie, i wogóle , al i tak podałam jej pół czopka glicerynowego i Mała tylko malusią kupke zrobiła - ale niemęczy soę to chyba oki jest :) pewnie wszystko w tłuszczyk idzie !!! wkońcu rosna dzieciaczki :)

Pasibrzuch zazdroszcze tyle godzin snu - moja zamiast coraz rzadziej to coraz czesciej się budzi w nocy i nie wiem czemu :( :-(:-(:-(

no cóż widocznie nie jest mi dane wyspanie sie :-(

Paula ja tez przygotowania do ślubu pełną para hyhyhy tylko do końca nie wiem w którym kościele bede ślubowała hihihii :-D niezdecydowana jestem - a przez to nie moge zaproszeń jeszcze drukowac i wszystko stoi ...

reklama
Kaja powera to mam dzieki Alusiowi...Od 5ej gadal z kupa...: EEEEEEj tYYYYYY kUUUUUUpAAAAA Wyyyyyyyyyjdz..AAAAAAlbOOOOOO niEEEEEE hihihi...O 6ej kupa sie poddala i trzeba bylo wstac...to juz mi sie nie oplacalo klasc:-)

My dziś zamotani w chustę elastyczną. Mały śpi :-D Zadowolony ;-) A ja mam wolne ręce ;-)
Była u nas dziś Pani doradca laktacyjny. Stwierdziła, że mały dobrze ssie, ale ma faktycznie problem z wywinięciem górnej wargi. Mam zwrócić uwagę pediatrze, bo może mieć zbyt krótkie wędzidełko.
Zważyła i waży 4840 :-D 1,5 kg w czasie miesiąca :-D

Gosieekk kupkami nie ma co się przejmować, póki maluszek się nie męczy przy robieniu :-) Może robić nawet raz na 3 dni.

Witam sie i ja

Moje dzieciatko chyba juz coraz lepiej sie czuje, brzuszek juz prawie nie boli, Boze jaka to ulga nie sluchac jego cierpienia!
Nocka super, zasnal o 9, obudzil sie o 1.30 na karmienie, dosyc latwo zasnal i obudzil sie o 6.30! Zjadl i poszedl znowu kimac :-D Jeszcze spi. Chyba bedzie dzisiaj caly dzien urzedowal ;-)

Chyba za szybko pochwalilam butelki aventu :baffled: Kupilismy inne mleczko (Aptamil - czyli odpowiednik bebilonu) i cholerka to samo co z comfortem - geste to, ze nie chce przez dziurki leciec :baffled: Myslalam o tym, zeby kupic smoczki z 3 dziurkami, ale w sumie co to da... dziurki nie sa wieksze. A trojprzeplywowych sie jakos boje. Miala tak ktoras? Czy wszystkie modyfikowane sa takie geste? Oprocz pre, bo to bylo rzadkie.

A w temacie kupek to wczoraj mnie maly znowu zalatwil i walnal jak z armaty, ze sie z pieluchy wylalo :szok: Tym razem oszczedzil jednak moje spodnie :-D Rozwazam powrot do mniejszego rozmiaru pieluch :confused::tak:

Pasibrzuch - ja Ci powiem, ze chyba co osoba to inne zdanie. Jak polozna mojego synka wazyla i zobaczyla, ze w tydzien 250 g przybral to juz z niego obzartuszka robila i kazala mniej dokarmiac :baffled: Ciekawe jak mialabym to zrobic, skoro jak brzuszek nie jest pelny to placz :no: A po herbatce obudzillby sie wsciekle glodny po pol godziny. Ja stwierdzilam, ze widocznie tyle potrzebuje i jej nie sluchalam. A pediatra nic nie powiedzial, tylko, ze ladnie przybiera :tak: Mysle, ze warto zaufac matczynej intuicji :tak: Skoro po cycu nie placze, to po co na sile wciskac?

Paulina - szybkiego gojenia zycze i fajnie, ze szybciej w domku :tak:

Aga - witaj w gronie styczniowych mam :-)

Tysiolek - to przyszla do Ciebie moja wczorajsza pogoda :-D
Tez chcialabym miec ladny brzuszek! To mowisz ze luzna skora zniknela, super! wiec bede zyla nadzieja ze i u mnie zniknie, bo w sumie sie poddalam i myslalam, ze zostanie taki flaczek :-D U mnie jeszcze 6 kg na plusie

Zdroweczka dla wszystkich zakatarzonych maluszkow i mam!

Milego dzionka zycze

Kubiaczka - to moze miec cos wspolnego wywijanie gornej wargi z wedzidelkiem? Bo u nas by sie zgadzalo! Mozecie to skontrolowac, ale jezeli maly nie ma wiekszych problemow ze ssaniem, to nawet gdyby tak u Was bylo, to nie dajcie sobie nic zrobic.

Kubiaczka - to moze miec cos wspolnego wywijanie gornej wargi z wedzidelkiem? Bo u nas by sie zgadzalo! Mozecie to skontrolowac, ale jezeli maly nie ma wiekszych problemow ze ssaniem, to nawet gdyby tak u Was bylo, to nie dajcie sobie nic zrobic.

Krótkie wędzidełko uniemożliwia albo wywinięcie wargi albo w ogóle poprawne złapanie brodawki - obydwie córy mają to stwierdzone i mocno walczyłyśmy by nauczyć się poprawnie jeść z cycka. Inną konsekwencją może być niewyraźna wymowa.

A dlaczego? Możesz rozwinąć myśl? Doradca mówiła że w takiej sytuacji może być wymagane lekkie podcięcie.

Krótkie wędzidełko uniemożliwia albo wywinięcie wargi albo w ogóle poprawne złapanie brodawki - obydwie córy mają to stwierdzone i mocno walczyłyśmy by nauczyć się poprawnie jeść z cycka. Inną konsekwencją może być niewyraźna wymowa.

I co robiłyście? Jakieś konkretne ćwiczenia?

A dlaczego? Możesz rozwinąć myśl? Doradca mówiła że w takiej sytuacji może być wymagane lekkie podcięcie.

I co robiłyście? Jakieś konkretne ćwiczenia?

Tak, rozwiązaniem jest podcięcie.

Nie ma ćwiczeń - nie można tego rozćwiczyć . Najważniejsza jest cierpliwość, wizyty w poradni i cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.
Nam się udało - starsza nie ma wady wymowy i ją karmiłam 11 miesięcy - z młodszą walczyłam prawie 2 tygodnie ale teraz jest super.

reklama
Witajcie Dziewczynki!
To nowe BB jest beznaziejne. Tyle myszka to ja juz dawno nie musialam przewijac przez te wolne spacje wrrrrrrrrrrrrrr
Moze napiszemy cos do tego, kto to pozmienial i niech wprowadzi kilka poprawek, no i te buzki cholerka jasna....
U nas dzis gorsza pogoda i cos zaczelo kapac z niebia. Takze spacerek popoludniu. Wczoraj za to byly dwa:-))
Agbar daj no mi tutaj troche tego Twojego zorganizowania i pracowitosci. Ja tylko pranie powiesilam, ktore zreszta wczoraj sie zrobilo echhhh
Milego dnia dziewczynki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry