reklama

Styczniówki 2010 !!

Odniosę się tylko do jednej kwestii: ja uciła ruskowo jazyka w szkolie. Eta krasiwyj jazyk. Ja gawariła ocień charaszo. Ja wsio panimaju szto słyszu i citaju;-) haha i wsie bukwy po pariadku bez oszibki nazywaju
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Proponuje zalozyc nowy temat: jazyk ruskowy - teoria i cwiczenia:laugh2::laugh2::laugh2:

Asiowo, ubieranie kóz - to prawdziwe wyzwanie.;-):-) A tak poważnie. Mój synek zaczał chodzić na spacery bezwózkowe przed ukończeniem drugiego roku życia - drugi raz zepsuła się rączka i dla mnie był to sygnał, że ten wózek chce mi coś powiedzieć.;-) Teściowa miała pretensje, że męczę dziecko, a dzięki temu dziecko teraz zasuwa jak motorek i nie ma problemu, żeby przeszedł jakikolwiek dystans.

reklama
Asiowo, ubieranie kóz - to prawdziwe wyzwanie.;-):-) A tak poważnie. Mój synek zaczał chodzić na spacery bezwózkowe przed ukończeniem drugiego roku życia - drugi raz zepsuła się rączka i dla mnie był to sygnał, że ten wózek chce mi coś powiedzieć.;-) Teściowa miała pretensje, że męczę dziecko, a dzięki temu dziecko teraz zasuwa jak motorek i nie ma problemu, żeby przeszedł jakikolwiek dystans.

Moja "obrazila sie" na wózek zaraz po roczku, wolała zasuwac na nózkach na plac zabaw czy piaskownicy, a ja zasuwałam za nia z pusta spacerówka:-D
teraz idzie jej coraz lepiej to chodzenie, potrafi juz naprawde duzo przejsc, a co najwazniejsze słucha sie;-) Mi sie to podoba, bo raczej nie mam problemu z wychodzeniem z dziewczynkami na spacerki :tak:jak jest zmeczona to stawiam ja na dostawke i pedzimy do domku:tak:

I naprawde z czystym sumieniem moge polecic taka dostawke do wózka kazdej mamie z 2 maluchów z mała ronicą wieku, u mnie naprawde sprawdza sie rewelacyjnie. Nawet juz sie nie buntuje gdy ja stawiam jak przez ulice przechodzimy, dla mnie bezpieczniej i wygodniej, a ona juz wie, ze ulica to nie miejsce dla niej;-)

Macyuwielbiam ruski, książkę z zającem i wilkiem jeszcze posiadam
Ja nie mam wielkiego uwielbienia ale lubię gadać :tak:Byłam pare razy na wschodzie ostatnio i fajnie tak swobodnie sobie pogawarit :tak: Za to tydzien po przylocie w Moskwiy wylądaować w Atenach to dopiero przyezycie... kto im te bukwy tak poplątał to ja nie wiem:szok::-D:-D
Wiecie, że młodzi rosjanie czy ukraincy (to dla nich ważne ich nie mylić) pisząc smsy czy na necie posługują się alfabetem łacińskim?
Piszą więc tak jak my tu z yol_a i Mari_anna :-D:-D

ps wyjaśniło się dzieki Minnie - to IE przeglądarka pewnie takie nuemry robi, kurcze zawsze wzbraniałam się przed innymi ale może trzeba sprobować

Ja nie mam wielkiego uwielbienia ale lubię gadać :tak:Byłam pare razy na wschodzie ostatnio i fajnie tak swobodnie sobie pogawarit :tak: Za to tydzien po przylocie w Moskwiy wylądaować w Atenach to dopiero przyezycie... kto im te bukwy tak poplątał to ja nie wiem:szok::-D:-D
Wiecie, że młodzi rosjanie czy ukraincy (to dla nich ważne ich nie mylić) pisząc smsy czy na necie posługują się alfabetem łacińskim?
Piszą więc tak jak my tu z yol_a i Mari_anna :-D:-D

ps wyjaśniło się dzieki Minnie - to IE przeglądarka pewnie takie nuemry robi, kurcze zawsze wzbraniałam się przed innymi ale może trzeba sprobować

A to nie wiedziałam, że używają łacińskiego. Ja ze względu na bliskość granicy z Ukrainą mam do czynienia z ichnimi rożnymi produktami, nie tylko procentowymi;-) i rozpierniczją mnie takie rzeczy jak zapis fonetyczny cyrylicą znanych marek np Loreal, marlboro itd. albo perfumy -podróbki. Czasem to pękam ze śmiechu:tak:;-)

:-D:-D:-D

.

Tysiolek, brzucha zazdroszcze. U mnie flaka co prawda nie ma, ale skora jeszcze nie taka, jaka bym chciala miec. A wczoraj sie zalamalam. Chcialam wlozyc marynarke, bo bylo cieplutko i sie kurna chata okazalo, ze sie nie dopne. W cyce mi poszlo, biodra sie rozeszly i moge pomarzyc o czesci ubran przez dluzszy czas.:-(:-(:-(
Co do slubu - wez Ty sie zdecyduj, zeby wolne miejsce bylo. A restauracja zaklepana? Sukienka? Zespol?

:wściekła/y:

no własnie mi dupka tez się rozeszła tzn biodra i ciekawa jestem czy się jeszcze kiedyś wstąpią czy takie już zostaną hmmm....
knajpe mam - pałacyk w Iwnie - bardzo fajny :) orkiestra jest a z sukienką własnie zonk bo krawcowa powiedziałą ze nie ma terminów i teraz musze szukac nowej a sukienkę chce taką

sd5230..jpg

mam nadziej ze ktośmi ją uszyje nie jest zbyt skomlikowana :)

eeeeeeeeeeeeeeeeek przestac mi tu po rusku gadac bo ja nie miałąm ruska i nic nie rozumiem co mi tu piszecie :-)

heheh a ja dzieisaj wybrałams ię na spacerek, wziełam jeszcze siostrzenice 2,5 roku i uszłyśmy a po 10 min największa nawałcnia sniegowa więc mała mi ise rozryczała ze jejw twarz leci i szybko nawrotka, zuze ciągłam za ręke, Amele tyłem żeby jej snieg nie padał kooooszmar !!! i tak zakończył się mój spacerek heheh a jak wychodziłam to swieciło słoneczko ! :-D

no nic zbieram się bo zaraz do dentysty jade buuuuuuuuu . będe dwqie durze dziury robiła - trzymajcie kciukasy zebym przezyła !!!!! :szok::szok::szok:

Kaja powera to mam dzieki Alusiowi...Od 5ej gadal z kupa...: EEEEEEj tYYYYYY kUUUUUUpAAAAA Wyyyyyyyyyjdz..AAAAAAlbOOOOOO niEEEEEE hihihi...O 6ej kupa sie poddala i trzeba bylo wstac...to juz mi sie nie oplacalo klasc:-)
:-D:-D:-D:-D:-D

Tysiolek, dobra jesteś :-)

Właśnie ululałam Myszę, normalnie jak w zegarku: cyc, godzina czuwania i spanie :-) chyba wychodzi nam ta organizacja ;-) (i znając życie zaraz wszystko się pochrzani, bo jak się pochwali to zawsze tak jest).

No to jestesmy pospacerku:tak: Jak on nienawidzi czapek, ostatnio do miasta juzmu tylko kapturki dwa zalozylam a dzis czapka i wygibasy w wozku uzadzal:-D
roxeen bede sie modlic za przyjaciolke, oby dala rade:-(

A my wyczekujemy na paszport dla Olusia i juz sie stresowac zaczynam bo chcialabym bilety zabukowac ale sie jeszcze wstrzymuje. Ostatnio mi przyslali list zeby im dodatkowe dokumenty doslac i mam nadzieje ze to juz im wystarczy, bilety w dobrj cenie sa teraz i nie wiem czy nie zaryzykowac i nie kupic w ciemno:sorry2:

Tysiolek kieca zaje......:szok:No, ale w końcu musisz wyglądać
Pasibrzuch 3mam kciuki może się nie zepsuje....;-)
Roxeen przykre to, co piszesz o koleżance, będę pamiętać

reklama
Roxxen modlitwy u mnie masz gwarantowane:tak:ja juz przestałam sie zastanawiac i zadawac pytania dlaczego to spotkalo moje dziecko,takie małe i bezbronne,kazdego dnia dziekuje Bogu ,ze mi go dał i pozwala sie nim cieszyc.Mamy wiecej pokory po tym co spotkało Oliwierka.Duzo siły życze Twojej przyjaciólce ,aby nie traciła nadziei bo ona jest najwazniejsza:tak:

My po wizycie u pediatry,Oliwier ma skaze białkową i atopowe zapalenie skóry:-(dostał płyn sterydowy na zmiany skórne,ale zanim go posmaruje to jeszcze dzisiaj pojade prywatnie do dermatologa ,zeby sie wypowiedziała co o tym mysli.

Wiecie co moje dziecko sie skurczyło:-Dprzy porodzie miał 56 cm,a dzisiaj 54:dry:był chyba zle zmierzony po porodzie i musiał miec około 50 cm-to ja sie nie dziwie,ze tak mi było ciezko go urodzic jak wazył3530 i bez nacinania:-Dacha i wazy 5kilogramów-jak przytył od 26 stycznia 1300 to dobrze?bo sie nie orientuje:sorry2:

Tysiolek suknia piekna

Paula pomysłowego masz chłopa

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry