reklama

Styczniówki 2010 !!

Powiem Wam,ze podziwiam tych ludzi,ktorzy stoja tyyyyle godzin w tej kolejce,by na sekunde przykleknac przed trumna...widzialam w tej kolejce ludzi z malutkimi dziecmi...w nocy....To juz nienormalne jak dla mnie....
Gdyby tam lezal papiez tez bym moze postala....ale do prezydenta??Po prostu nie chcialoby by mi sie...

reklama
Agbar: a ja nie pojmuje czemu ludzie klękają przed trumną i żegnają się W imie ojca.. co tam święty leży?? Składa się hołd skinieniem głowy, a tam co drugi na kolana pada. Nie pojmuję:)

Emilia: a ty myslisz, ze na Wawelu to sami wielcy i cudowni ludzie leżeli? heheh Chyba Yola jest po histori to ci może powiedzieć jak z ta nasza cudna histrią i wybitnymi postaciami było! dziecku powiesz prawdę - że leży tam prezydent Polski, który tragicznie zginął w katastrofie lotniczej. Nie widze w tym nic trudnego. A jak nie wiesz kto to Dziwisz to proszę:
Stanisław Dziwisz – Wikipedia, wolna encyklopedia
Tym samym tonem, w którym piszesz swojego posta można by Ci powiedzieć - kim ty jesteś, by decydowac czy ma leżeć czy nie ma leżec na Wawelu? jestes może od oceniania zasług i czy na to zaslużył czy nie? Może ci się to nie podobać, ale to prezydent Polski i nie kładą tam Kowalskiego, którego nikt nie zna, ale człowieka, którego NARÓD -Polacy - wybrali na prezydenta. I tyle.

Gdzie Polaków dwóch tam trzy zdania na jeden temat:)

Powiem Wam,ze podziwiam tych ludzi,ktorzy stoja tyyyyle godzin w tej kolejce,by na sekunde przykleknac przed trumna...widzialam w tej kolejce ludzi z malutkimi dziecmi...w nocy....To juz nienormalne jak dla mnie....
Gdyby tam lezal papiez tez bym moze postala....ale do prezydenta??Po prostu nie chcialoby by mi sie...

A ja na tematy polityczne sie nie udzielam i dobrze mi z tym

agagsm świetnie to napisałaś, ja już postanowiłam,że nie będę się wypowiadać, ale.....wczoraj poczytałam komentarze na onecie i innych portalach i doszłam do wniosku demokracja demokracją, ale niektórzy ludzie nie powinni mieć dostępu do wypowiadania się w sieci. I tyle. A co do historii Jan III Sobieski święty nie był,ciekawą politykę prowadził na boku z malkontentami, chciał detronizować króla - Korybut śmiech na sali, a wywyższany Piłsudski - zamach na legalną władzę, bojówki PPS, zajęcie Litwy obrażanie posłów i wiele innych rzeczy. Warto poczytać sobie biografie. Ja czytałam i czasem byłam w szoku. Szanuję Piłsudskiego za jego dokonania niepodległościowe ale nie traktuję go jako świętego. I niestety my Polacy musimy we wszystkim się wypowiedzieć, bop w każdej dziedzinie jesteśmy specjalistami, nawet jeśli o niej nie mamy pojęcia.

Agagsm- Nie chodzi mi o samolot, ich ilość, stan techniczny tylko fakt, że na taką uroczystość można lecieć dzień wcześniej, a nie na ostatnią chwilę .... i chyba sama nie wierzysz, że pilot nie miał presji na to lądowanie, ale tego na pewno nikt głośno nie powie.
Słyszałam, że pilot samolotu prezydenckiego, który nie wylądował w Gruzji był szykanowany.
Wawel -ok, szanuję decyzję, choć się z nią nie zgadzam. I za kilka pokoleń (pewnie tego nie dożyję) powstanie kolejny polski mit "zginęli, by świat poznał prawdę o Katyniu", a dzieci będą na ten temat pisały wypracowania. Tak tworzy się historia jestem pewna, że wielcy Polacy, o których uczymy się na historii też nie byli idealni.

edit:
zgadzam się w 100% z Yol_a

Heeej Mamuśki :-)

ale pogoda?! co to ma byc ? a gdzie ta naszy piekna , ciepła wiosna?
jeszcze troszkę a zaczne się obawaić o pogode w maju na slubie? :-D

wogóle to mam ważne pytanko : bo zaczynam przechodzić na butelke i powiedzcie mi po pierwsze - ile trzeba dopajac dziecko herbatką albo wodą? i po drugie - na kartoniku z mlekiem pisze ze dziennie 6 butelek po 150 ml... hmm czy mam sie tego twardo trzymac? a jak Amela będzie chciała więcej to co ? bo na to by wycvhodziło ze by miała jeśc co 4 godziny :szok: a ona je max co 3 ..... Pomózcie butelkowe mamuśki ... :tak::tak::tak:

Beti trzymam kciuki zeby Fiolcia z abardzo sie nie złościła i wada szybko znikneła ! :-)

ivi ja mam tak na codzien ze śpi tylko 2-3 godziny w ciagu dnia - ale naszczescie jak nie ma skoku to nie marudzi :-)

Dormark a Ty to się tylko ciesz że Mała tak dużo spi - przynajmiej masz więcej czasu dla starszej pociechy :-)

Agbar super ż emałemu ise poprawia ! oby tak dalej !

Emilia to ja teraz juz nie wiem co robic z tymi wargami - rozchylac i myć częśto w srodku czy nie?! hmm i bądz tu mądry :-)

hmm widze pochówek na Wawelu na tapecie - ja sie tak jak Dormkar nie będe wypowiadała bo niemnie to oceniać ! kaczyńskiem pewnie już obojetnie gdzie leży bo fruwa sobie w niebie - a my głupi ludzie na ziemi juz mamy powód do kłótni....

lece zjesc sobie sniadanko póki Maluda śpi :) mmmm mam ochote na pyszną jajeczniczke :-D

Jolcia, dobrze, że już lepiej... może wczoraj gorączka, dreszcze to takie maximum było i teraz już tylko z górki:tak: Kcisukasy w tej sprawie!!!
A co do pomijania rad na BB- masz rację, chyba tak jest, dużo tu wątków i wszystkich rad się nie rejestruje. Choć coś tam w głowie zostaje to jak jest problem dotyczący nas to wrzuca się go jeszcze raz do życzliwego rozpatrzenia przez Was kochane:tak::tak::tak:

Dormark to w sumie głupio że wizyta dopiero za dwa miechy, ale może jak pisze ivi, najważniejsze że widzisz fazy aktywności, postępy, że Mia je....
swoją drogą bardzo mnie się imię Mia podoba:-D
I potwierdzam fakt - ciężko nam kobietom dogodzić:-D:-D:-D
Agagsm - ja wiem, że dobrze jest nie brać do siebie, ale czasem, sama wiesz, nie da się, coś tam zaboli..a ja nie z tych co długo duszą w sobie...choć nawet jak wylewam to staram się nikogo nie obrazić....:cool: Poza tym, jak piszesz, to forum publiczne, to też mam prawo własne zdanie ujawnić....
Agbar - ja obstawiam i limonag i mlekozastępczy preparat- widziałam poprawę u nas..... C. generalnie też bez wysiłku teraz robi, rzadko widzę, idzie nie zauważyć, a wcześniej, stękanie, prężenie, czerwienienie się i dłuuugi wysiłek....
No i kupa faktycznie-dość rzadka, u nas pełna pielucha:szok::-D, a wcześniej zbite bobki albo zbita niezbyt cuchnąca parówa żólto-zielona (przepraszam za obrazowość), a tu, tak juak już pisałam - po pepti konsystencja i kolor musztardy ...

a co do tematów politycznych... jak jeszcze pracowałam to jak zaczynał się jakiś temat w pokoju to wiecie co u mnie się wkurzali że ja żadnej opcji nie wynoszę na piedestał a cenię konkretnych ludzi, za konkretne zachowania i działania i wisi mi czy są z Pisu czy skąd indziej....
nie mogli tego pojąć i gorąco się robiło więc jak zaczynali częściej temat polityka i pytali mnie o zdanie to ja z czasem odpowiadałam im, że nie udzielam się i już....

A co do pożegnania pary prezydenckiej, ja poszłambym ale nie z dzieckiem no i gdyby było to w POZEN, ale generalnie nie lubię tłumów:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
witam

A u nas pogoda coraz ładniejsza tylko wiaterek jest spory.
Nie chce zapeszac, ale Zuzia staje sie grzeczniejsza,juz nawt chwile zajmie sie sama soba,

A moja Zuzu skaczy dzisiaj 3 miiesiace!!!!:szok:

Beti - córcia moich znajomych tez ma rozpórki juz 2 miesiace i został im jeszcze miesiac. Dla pocieszenia ich córcia tylko przez pierwszy dzien zle to znosiła a teraz jest juz OK. Mam nadzieje ze u Was tez tak bedzie.
Dormark chetnie bym sie zamieniła córeczkami :-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry