reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Kaja ,ja kupiam kupiłam ksiązke o tej diecie ,i tam jest napisane jak sie ma karmienie do tej diety,jak bede miała chwile to przeczytam i napisze -w odpowiednim wątku -Paula zakładaj :tak:

no niech mi któras powie co stosuje te diety cud, czy ja mogę ja stosować jeśli nie moge nic na mleku i z jego pochodnymi????

Tam zdaje sie kilka etapów tych diet i czy w kazdym mogę bez nabiału?

Spece od diet - odpowiadać mi tu ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
agbar - ja też się cieszę, że winowajca zgładzony i synuś ma lepszą skórę... superek!:tak:
macy - i właśnie dlatego na wyspach to ja mieszkać bym nie chciała:tak:
roxeen - :-D
sylwia - czytaj, czytaj i pisz.... bardzom ciekawa
Jolcia - mam nadzieję, że zaraz na nowym wątku wszystko nam poobjasniają specjalistki :tak: ale jak ty nabiału nie możesz to kiepsko bo ci tylko mięso zostanie :szok:

U nas znowu chmury buuu... gdzie ta wiosna?!

Ja mam znowu misz masz w głowie. Kupek od wczoraj nie mamy. Kleiku mała nie chce, próbowałam przez większy smoczek, potem w mleku, nie wchodzi i kropka. Za to wydaje mi się, że chciała dzisiaj zrobić kupkę, ale nie mogła. Nie daję wit. D i w efekcie dziecko mi się poci, jak podnoszę ją z łóżeczka to czuję, że główka i plecki spocone :-( (śpi w bodziakach z krótkim rękawkiem i cienkich śpiochach). Chyba dam dzisiaj podwójną dawkę wit. D.

Z dobrych wieści - zamówiłam w końcu strój kąpielowy :tak: jak się uda, to w przyszłym tygodniu śmigamy na basen. No i ważyłam się dzisiaj, waga pokazała pół kilo mniej, a stosuję dietę żrę wszystko jak akurat mam czas :-D

Moje mieszkanie wygląda jak po bombie, dzisiaj nie wytrzymałam i zapuściłam odkurzacz, bo nienawidzę, jak mi jakiś piach w łóżku grasuje. Na razie kuchnię mam w pokoju, wszystko idzie jak krew z nosa, wczoraj M i teść zawiesili się na elektryce w kuchni, wiecie jak to wygląda w blokach z lat 60-70...

A! I zapomniałam napisać, że zapomniałam wczoraj małą pieluchować. I zapominam, że miałam codziennie robić brzuszki. :-D Tłumaczę sobie to remontem, syf w domu, syf w głowie, nie? :-p

Dziewczyny muszę się czymś pochwalić. Właśnie odkryłam, że mój starszy syn umie czytać:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D. Sam się nauczył.

No proszę, zdolne dziecko masz :-)

Yola zdolniacha:) A moja jakoś jeszcze nie cyta:baffled: Jutro się za to wezmę:tak:
:-D:-D:-D

a mnie wszystko jedno gdzie ich pochowają...ich już przecież nie ma...pozwólmy im odejść w spokoju...Wawel mi nie przeszkadza...

Święta racja. Nie wiem, po co te pyskówki, im już wszystko jedno, mnie też.

Dziewczynki niektore, czy Wy zdajecie sobie sprawe, ze nam jakos w maju roczek bedzie tutaj stukal?? Rok temu sie tutaj spotkalysmy:-))) Musze jakos sprawdzic kiedy napisalam tutaj pierwszy post. Tylko jak? heh

Zdajemy i powiem Wam więcej - niektóre będą miały rocznicę niepalenia :-D Pamiętam, że o ciąży dowiedziałam się 11 maja i od tego dnia nie palę :tak:

Klara, u nas pierwsze usg było robione po porodzie, drugie później robi się u nas w przychodni. Taka chyba po prostu jest procedura.

Beti, szkoda, że jednak się potwierdziło, ale popatrz na to z drugiej strony - Fioletka jak będzie miałą pół roku to już o sprawie zapomnicie, bo będzie po wszystkim :-)

Agbar[/B], super, że się poprawia! :-)

Agbar: a ja nie pojmuje czemu ludzie klękają przed trumną i żegnają się W imie ojca.. co tam święty leży?? Składa się hołd skinieniem głowy, a tam co drugi na kolana pada. Nie pojmuję:)

A może żegnają się i klękają, żeby zmówić szybką modlitwę za ich dusze, pomyślałaś o tym?

Heeej Mamuśki :-)

wogóle to mam ważne pytanko : bo zaczynam przechodzić na butelke i powiedzcie mi po pierwsze - ile trzeba dopajac dziecko herbatką albo wodą? i po drugie - na kartoniku z mlekiem pisze ze dziennie 6 butelek po 150 ml... hmm czy mam sie tego twardo trzymac? a jak Amela będzie chciała więcej to co ? bo na to by wycvhodziło ze by miała jeśc co 4 godziny :szok: a ona je max co 3 ..... Pomózcie butelkowe mamuśki ... :tak::tak::tak:

Nie musisz się trzymać dokładnie tego, co pisze na opakowaniu. Dzieci miewają różne apetyty. Te dane to jest chyba taka wytyczna, ile niby dziecko w danym wieku powinno jeść.
A dopaja się tyle, ile dziecko dostaje mleka na jedną porcję, czyli jak dasz 150ml mleka, to tyle dziecko powinno wypić w ciągu dnia. Ale to też tylko teoria, bo jak dziecko nie będzie chciało się napić, to przecież siłą nie wciśniesz :-) I ponoć trzeba dopajać przed karmieniem, czyli najpierw trochę wody, potem mleko (to miałoby sens, bo na piersi dziecko też najpierw pije, potem je).

Malwina, wszystkiego najlepszego dla Zuźki :-)

Jola, gratuluję zrzuconych kilosów i zazdraszczam ;-)

Paula, kobieto, gdzie mnie tam do 61 kilo :szok: Tobie też zazdraszczam :-)

Jak Paula załozy watek ,to wam co nieco napisze.U mnie 2,5 kg mniej od piatku ,ale jutro powinna być @ ,a zawsze przed nia waze wiecej,teraz wazenie dopiero jak dostane@.Jak zobacze 5 z przodu to bede szczesliwa.Moja waga taka z jaka super sie czułam to 53-55kg.

reklama
Hejka!Co do Dukana to też myślałam o tej diecie ale doszłam do wniosku,że jest dość drastyczna jak dla karmiących,za to zaczęłam dietę cukrzycową i 4 kg mniej bez wyrzeczeń i przede wszystkim zdrowo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry