reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
ASIAX- u nas też metoda Vojty plus delikatnie manulana i krzyżowo-czaszkowa,
U nas asymetrii jako takiej niet, tylko słabe napięcie mięśni między innymi brzuszka (tak sie brzuszek rozpływa) i odruchy, ktore już powinny zaniknąc (np. chodzenia) itd, ale to zbyt specjalistyczne i tylko to zapamiętałam..............

Moje dziecię się obudziło ale na razie grzecznie leży, ciekawe jak długo, ale trwa to już 20 min.:-):-):-)od kilku dnia tak się nie zdarzyło, od razu było marudzenie.

ASIAX- u nas też metoda Vojty plus delikatnie manulana i krzyżowo-czaszkowa,
U nas asymetrii jako takiej niet, tylko słabe napięcie mięśni między innymi brzuszka (tak sie brzuszek rozpływa) i odruchy, ktore już powinny zaniknąc (np. chodzenia) itd, ale to zbyt specjalistyczne i tylko to zapamiętałam..............

U nas za to wzmożone napięcie prawej ręki, karku i górnej partii pleców, mięśnie są troszkę zblokowane, no i przez to że nie robi tych rzeczy które opisałam to rehabilitantka określiła rozwój fizyczny jak u 8 tyg dziecka, ale inne rzeczy są w porządku, wystarczy że przez ćwiczenia odblokujemy te mięśnie i będzie ok.
A co oznacza odruch chodzenia?

czytam czytam nowy watek pauli i .....dam radę bez mleka - pierwsza faza tylko 5 dni to pojadę tylko na mięsie i jajach. A potem mozna warzywa to dam radę ;-)

Pasibrzuch- jateż się martwię, bo po takim zamach to na bank wojna światowa. (Któraś pisała, że coś się zacznie....

jakieś przepowiednie ?

Macy dziekuje za podpowiedz - musze nabyć szałwie i popijac - a z tym ściaganiem - troszke musze ściągac bo po max 3 godz juz mnie bola cycuszki :-(

ASIAX to ćwicz dzielnie z Mikim ćwicz a na pewno beda efekty. kurcze a kto by zwracał uwage na fałdy na szyi? prawie kazdy bobas pulchniutki przeciez ma :-) tak mi sie zawsze wydawało :-)

Jola dziekuje równiez :-)
a jak długo wsumie ginie pokarm?

jejku ja nigdy nie przyglądałam sięmojemu dziecku czy ma jakies zamałe czy za duże napięcie mięsniowe...kurcze skąd to ma wiedziec normalny człek?! :zawstydzona/y:

ja co prawda nie mam 7 na poczatku ale 6.... z tym że blisko 70 kg bo waze póki co 68 i ani grama w dół - co prawda to moja normalna waga jest - bo jam byc koścista ale 65 kilo by mi stykło do wesela - wtedy mi taka ładna chudziutka buźka uż się robi ;-)

wiecie co...coraz bardziej mnie do palenia ciagnie.... zwłaszcza ze już kończe karmić i teoretycznie bym juz mogła....hmmm ale ja nie chce.... a tak ciągnie....:-(

Asiax- chodziło mi o odruch kroczenia (powinien zaniknąć ok 6 tygodnia): dziecko podtrzymywane w pozycji pionowej pod paszkami w taki sposób, by stópkami dotykało ziemi, stawia krok za krokiem, jakby chodziło.
I jeszcze inne odruchy, ale więcej dowiem się od rehabilitantki, która rozszyfruje mi tę kartke A4

edit:
Jolcia7777 - któraś pisała, że babcia znała przepowiednię mówiącą o jakiejś wojnie, którą zapoczątkuje katastrofa, w której zginą wielcy tego świata, ważni ludzie...
Kto to pisał?
Ujawinić się :)

Przepraszam, że dramatyzuję, ale muszę z kimś pogadać

Ostatnia edycja:
Mari_anna, kazde nieszczescie wywoluje niepokoj u ludzi. Spokojnie. Wielcy tego siata nie zgineli, z calym szacunkiem dla zmarlych. Kocham Polske, ale to zasciankowy kraj. Nie liczymy sie w Europie czy swiecie. Smutne, ale prawdziwe. Duzo u nas trzeba zmienic, by z nami ktos zaczal sie w koncu liczyc. Co do przepowiedni. Tez sie na takowa natknelam. I co wazne. Nie ma zrodla przed 10 kwietnia. Znaczy tylko, ze ktos sobie jaja robi i tyle. Nie ma co siac paniki, trzeba sie cieszyc macierzynstwem. A teraz uciekam na spacer.

(...) Kocham Polske, ale to zasciankowy kraj. Nie liczymy sie w Europie czy swiecie. Smutne, ale prawdziwe. Duzo u nas trzeba zmienic, by z nami ktos zaczal sie w koncu liczyc. (...)

No raczej to sie nie zmieni. Nie zanosi sie na bombę atomową, a ropy i gazu i innych surowców też nam raczej nie przybędzie ;-)

reklama
Mari_anna, kazde nieszczescie wywoluje niepokoj u ludzi. Spokojnie. Wielcy tego siata nie zgineli, z calym szacunkiem dla zmarlych. Kocham Polske, ale to zasciankowy kraj. Nie liczymy sie w Europie czy swiecie. Smutne, ale prawdziwe. Duzo u nas trzeba zmienic, by z nami ktos zaczal sie w koncu liczyc. Co do przepowiedni. Tez sie na takowa natknelam. I co wazne. Nie ma zrodla przed 10 kwietnia. Znaczy tylko, ze ktos sobie jaja robi i tyle. Nie ma co siac paniki, trzeba sie cieszyc macierzynstwem. A teraz uciekam na spacer.

Zapewnienie bezpieczeństwa tak wielkiej ilości ludzi to bardzo duże wyzwanie i tyle.
My też za chwilkę na spacerek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry