• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam się proannie :-)
dawno tak wcześnie nie wstawałam - przeważnie koło 10 a tu mi dzisiaj dziecko zastrajkowało i spac dalej nie chciało hihih :-)

wogóle to kolejny postep Amelki - uspiłam ją wieczórkiem bez owijania i przespała 3 godziny :szok: potem zaczela sie gmerać i musiałam zawinąc na reszte nocy !
a powiedcie mi czy wasze dzieci spokojnie śpią w łózeczkach? czy co chwile sapia, stekaja, ruszaja sie ,przewracaja?

Ja pzepraszam, że nie poczytam, ale nie mam sily ;(
Jest po prostu masakra!! ;(

Dowiedziałam się wczoraj takich rzeczy na swój temat, że ręcę opadają ;( moja teściowa zadzwoniła do Sławka wczoraj i coś tam mu gadała gadała, aż chłopak sie popłakał. Wiem, że gadała o mnie! Zadzwoniłam do niej i zapytałam wprost o co chodzi. Z uśmiechem na twarzy było to normalnie słychać! Ty taka, owaka, beznadziejna żona, matka, syfiara(?) zrujnowałaś życie Sławkowi i dużo by jeszcze pisać... Sławkowi później powiedziała, że współczuje jemu i Adasiowi...
Ja nie wiem co do cholery im zrobiłam!! Wciąż mieli do mnie wąty, dosłownie o wszystko!! Od samego początku!!
Żaluję dziś, że jak zobaczyłam co sie dzieje nie odwrociłam sie i poszlam w innym kierunku ;(
Mam dosc takiego zycia ;( skladam pozew o rozwod!! Nie daje rady ;(
Musze ratowac siebie i Adasia ;(

kurcze E_milcia ! to jest Twoje życie co się będziesz głupim gadaniem teściowej pzejmoałą ! wazne ze Twój mąz jest z Tobą szczesliwy a reszte olej - naprawde !

kacha_wawa to trzymam kciuki zeby szybko sie rozwinęła sytuacja i wiedziałana czym stoisz... :-) a czego pragniesz? ciąży czy nie? to Ty juz najlepiej wiesz :-) w kazdym razie kciukasy :-)

lece na jakies śniadanko bo truszke mi burczykuje w brzuszku :-)
kurcze czemu diety sa takie cięzkie - a ja mam ochote na caaałe mnóstwo ciastek z czekolada - moich ukochanych Digestive mmmmmm..... aż zaśliniłam klawiature

reklama
Witam przy porannej kawce :-)

Wczoraj znowu się z małą pół dnia włóczyłyśmy ;-) poszłyśmy w odwiedziny do znajomej, która właśnie odlicza godziny do porodu ... ehhh, czy Wam też się wydaje, że to było tak straaaasznie dawno ???
Na szczęście moja córa zrobiła prawdziwą reklamę instytucji niemowlaka :-) była supergrzeczna, bawiła się, śmiała, gagała ... zero płaczu, więc udało się przyszłych rodziców nie przerazić :tak:

A teraz szaleje na macie i mamusia ma czas na swoje żałosne, poranne brzuszki, i bb przy kawce :-)

Jola, nie denerwuj się ... na początku mi też się wydawało, że mała miała nierówne fałdki ... a teraz nawet nie mam jak sprawdzić, bo zrobiły się takie baleronki napakowane tłuszczykiem, że nie ma żadnych fałdek :baffled: udziec jednolity :-D
A jak się martwisz o bioderka, to noś małego z szeroko rozstawionymi nóżkami, kładź na brzuszku na żabkę i będzie gites :tak: a lada moment będziemy mogły na biodrze dzieciaczki nosić, to bioderka już w ogóle w siódmym niebie będą ;-)

Kacha_wawa
... kciukasy za cierpliwość :tak: i oby się wszystko szybko wyjaśniło :-)
e_milcia, normalnie ciśnienie mi skacze, jak czytam, co ta twoja teściowa wyprawia :wściekła/y:kobieta jest normalnie niezrównoważona ... jakąkolwiek decyzję podejmiesz, będziemy z Tobą :tak: a próbowałaś postawić swojemu S ultimatum ... albo Ty i Adaś, albo mama ??? może jak zerwiecie z nią całkowicie kontakt, to się babsztyl opamięta ...
Jolcia7777, jak to chyba niebieskie oczy ... musi mieć niebieskie, jak obydwoje takie macie ... każdy inny kolor byłby mocno podejrzany :-p

a my ciągle czekamy, co będzie z oczkami ... na razie cały czas są niebieskie, ale już jakiś czas temu pojawiły się delikatne brązowawe kreseczki przy samej źrenicy ... ja na razie obstawiam kolor a'la teściowa, czyli brązowe przy źrenicy i niebieskie na zewnątrz ... podobno to są piwne ... nie znam się :baffled:

Dziewczyny, sorki, że polecę 'wyprawką' na głównym, ale szybko potrzebuję POMOCY !!! bo jestem beznadziejna i niezdecydowana :no: otóż wreszcie wczoraj zapadła decyzja (po 2 miesiacach zastanawiania:baffled:)... kupujmy CHUSTĘ :-) zdecydowałam się na polekont, bo macałam w sklepie i mi się spodobała ... tylko teraz pytanie ... elastyczną czy tkaną ??? elastyczna jest niby do 15 kg i łatwiej się wiąże, a tkana trudniejsza w obsłudze, ale do 25 kg i ma więcej pozycji noszenia :confused2: i mam zonka ... jakie Wy macie chusty i jak Wam się sprawdzają ???

Emilcia, musiałyśmy jakoś w równo pisać posta bo nie zauważyłam Twojego...
współczuję....ja tam też mam walniętą teściową, i trzymam ją na dystans
tyle że u mnie m stanal po mojej stronie.....domyslam sie jak Ci musi byc ciezko.... BIEDNA JESTEŚ...... nie wiem co doradzić....moze powiedz Sławkowi wprost jak Cię to boli...ale go też musi chyba boleć skoro się popłakał słysząc co jego matka gada na Twój temat....
e: chociaz ja chyba pamietam ze ty z nim już chyba gadalas na ten temat i nic?
jaka byla jego reakcja?

e: Jola- teraz, moim zdaniem, jak Zuza taka duża, to już chyba lepiej tkana, opanujesz motanie szybko, a wygodniej Ci w tkanej będzie ciężar się rozkładał.... zobaczysz!!!!

Ostatnia edycja:
Witam porannie,
Podczytuję sukcesywnie, ale jakoś weny brak.... Od 2 dni leczę swojego "doła"

W poniedziałek byłam u koleżanki ze studiów, nie widziałyśmy sie 5 lat. Ma taką cudowną 2 miesięczną córeczkę i bardzo cieszyłam się na to spotkanie, nie wiedziałam co u niej słychać oprócz tego, że rok temu wyszła za mąż. Okazało się, że w katastrofie z 10.04 zginęła ciocia jej męża i jeszcze nie jest zidentyfikowana. Jej m. pojechał do W-wy i miał leciec na identyfikację, ale psycholog mu odradziła, bo ponoć widok ciał jest straszny i nie widomo, czy by się z tego pozbierał, pobrali więc od niego materiał genetyczny.

Piszecie kochane o wyjściach, fryzjerach...., a ja mam doła jak muszę wyjść i choć na chwilę zostawić Maksia.....
I nasunęła mi się refleksja, że żyjąc tu i teraz wcale nie jesteśmy wolne, bo nie możemy dokonywać wyborów. Nie mogę iść na wychowawczy i zostać z dzieckiem w domu, co to za wolność. Wkurzaja mnie te frazesy, które się słyszy w mediach, o wyzwolonych pracujących kobietach, bo ja niestety nie mogę sobie pozwolić na to, by być kurą domową.

ASIAX - jaka stara za 2 lata?, Ty jak 18-stka wyglądasz, coś ściemniach z tym wiekiem.
Ja też chcem jeszcze dziecko, ale nie mogem, a kredyt spłacimy za 26 lat :baffled:

edit:
Wybaczcie, ale poodpisuję później

Ostatnia edycja:
Marianna ty się nic nie łam bo jest więcej takich spłacających:-D Głowa do góry i nie smutaj się wcale bo smutanie jest nudne i trza płakać:happy: A lepiej się śmiać bo jak się śmeje to się spala więcej kalorii niż jak się płacze:tak: Ten argument mam nadzieję ze przemówi do Ciebię:tak:
Ja dzisiaj rano wstałam i myśl pierwsza "rodzę" ale zaraz sobie przypomniałam że przecież ja już urodziłam:tak: I się okazało że nie mam menopauzusa ani dzidziusia tylko @ Także mega zdychanie:-( Bo mniem to nigdy nie bolał brzuch a teraz mi rozsadza , zanospiłam się i obaczymy:tak:
Miłego dnia laseczki:-)

Emilcia trzeba ukręcić łep cheterze!!!musicie się od niej odciąć ale razem nie tylko Ty sama,a Sławek jeśli będzie chciał z nią spotkać to niech to robi raz na ruski rok,Ty nie musisz jej widywać,gadać itd.Nie siedz w domu,wyjdz gdzieś,spotkaj się ze znajomymi

[FONT=&quot]Tysiolek – ja też kocham Digestive….. i mam je w szafce i zaraz zjem ;-) z kawusia sobie - mniam, mniam. A dzis na obiadek będę robic ten Pomysł na Karkówkę. Tylko zamiast karkówki kupiłam schab – zobaczymy co wyjdzie ;-)[/FONT]

[FONT=&quot]e-milcia – przytul mocno męża i powiedz mu czego od niego oczekujesz. Niech powie swoim rodzicom stanowczym tonem bez wyzwisk, że nie chce słyszeć od nich nawet jednego słowa na Twój temat. Tylko spokojnym tonem i niech się po tym rozłączy. Poza tym to jego rodzice więc wydaje mi się, że nie możesz wymagać od niego by on nie utrzymywał z nimi kontaktu.
[/FONT]

[FONT=&quot]A jak do Ciebie ktoś z nich zadzwoni to powiedz także spokojnym tonem, że kochasz Sławka, ale nie masz ochoty wysłuchiwać obelg i zapytaj, jak by się "mama" czuła gdybyś Ty ja zaczęła tak ja wyzywać? i daj jej 2 min na odpowiedź. I jak zacznie ktoś Cię obrażać to powiedz, że nagrywasz tę rozmowę (policja, puścić jej koleżankom). Może się przestraszą.[/FONT]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ojjj Dzięki Wam wszystkim :)

Poczytałam trochę i już mi lepiej :)
Kaja pięknie wyglądasz we włoskach :) kciuki za Dziewczyny!! :)
Klara, a Ty laska niesamowita jesteś :)

Pasibrzuch pieskowi musisz tez jakąś zabawkę sprawić :)
Roxeen, a Twoje 'coś' rozbawiło mnie niesamowicie :)
JoL bo to było strasznie dawno... :)
Kacha :) kciukasy zaciśnięte mocno mocno :)

Mama dzwoniła zapytać jak się czuję... I tak jakoś na myśl mi przyszło podczas tej rozmowy. Ta moja teściowa, to chyba z zasady uważa, że między synową, a teściową układać się nie może, bo skoro ona robi takie jaja jak wysyłanie kartki na święta do teściowej, która mieszka w tym samym domu(!)... Po prostu jest zrażona i tyle...
Trudno... Ja jej kartek wysyłać nie będę. Ani się z nią spotykać... :)
Haha ;D już wiem dlaczego tak dobrze się rozumiem z teściową teściowej ;)
Już nie płakam :)
Na 12.30 jadę do Sandry :) będą zabiegi odchudzające na tej maszynie JURINE :)
Sandrze po 7 zabiegach zeszło z bioder 6 cm :) nieźle, co? Oby u mnie też zadziałało :)
No, a na diecie od poniedziałku - 3 kg ;D
A w ten poniedziałek nie wytrzymalam na głodnego <wstydniś> :) zjadłam jogurt :) wczoraj już tak
na śniadanie:
płatki z mlekiem
drugie sniadanie serek wiejski
obiad zupa mleczna i 2 plasterki wędliny
podwieczorek jogurt naturalny z otrębami :)
i głodna nie byłam :)
ciekawe jak długo wytrzymam bez ziemniaków, które kocham :D

Idę, bo Adaś marudzi :)
raz jeszcze WIELKIE DZIĘKI :*

e: ununęlam konto na nk :(
Adas zasnał!!
I miałam Wam powiedzieć jeszcze...
Wczoraj z tych nerwów zapaliłam 2 papierosy :( i było mi lepiej :( <wstydniś>

Ostatnia edycja:
reklama
Witam gorąco bo u nas piękne słoneczko świeci.Pragnę Wam donieść że podczutywanie Was stało się moim nałogiem.Przyznaję że jestem tu bardzo często ale nie udzielam się bo chyba za bardzo się ... wstydzę.
Miłego dzionka mamusie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry