reklama

Styczniówki 2010 !!

Dorcia i mają zielone wpieniające te boczki, które na mój gust przepuszczają.
Klara - Tymek te decybele przyjął spokojnie ale to była muzyka, natomiast wczoraj imieninowy gwar przy stole go wpienił.
Asiowo - gondole wywaliłaś? Natchnęło mnie i przy moim X-Landerze tez zamieniłam dziś i jednak schowałam ponownie. Jakoś mi Tymek dziwnie wyglądał, u nas jednak wozek służy do spania na podwórku więc lepsza gondola jeszcze choć w czerwcu nad morze pewnie wezme spacerówke. Generalnie jak zobaczyłam te pasy to mnie lekko osłabiło. Każdy prawie wozek widze to ma. Lekko niewygodnie myślę, no ale bezpiecznie - sama nie wiem.
Jakie macie spacerówki?

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia - kup i spróbuj. Ja nie próbuję bo mi active baby odpowiadają, no i mam ich zapas chyba cos koło 250 szt jeszcze ;-). O s&p słyszałam że przepuszczają i , że na noc nie warto.

Spacerówkę mam maxi cosi - mura 4 - i nie zamierzam jej jeszcze wyciągać. Moze za 2-3 tyg... w czerwcu ;-)... może na dzień dziecka ;-)...zobaczę jak Stasiowi podpasuje. A póki co mi pasuje gondola.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja spacerówkę wyciągnęłam jakoś tydzień / 2 temu - bo żeśmy nowy wózek dostali gdzie właśnie spacerówka była - jest fajny bo na płasko się rozkłada, mała ma mnóstwo miejsca no i lepiej się prowadzi. Co do pasów to albo ich nie zapinam albo zapinam ale tak by miała dużo swobody. Spać, śpi więc nie widzę dużej różnicy. Jedyne co to biorę wózek z gondolą kiedy wieje bo jednak bardziej ją osłoni od wiatru niż w spacerówce

wiecie jak się może cieszyć babcia jak daje pierwszy raz wnusi jabłko? widok bezcenny:-D:-D:-D

my mamy wózio wielofunkcyjny więc spacerówka już wmontowana i już jeździmy w niej bo się nie mieściłyśmy w gondoli i był wrzask bo nic nie widać, ale praktycznie na płasko:-)

idę spać bo nic mi się nie chce

Co do cierpliwosci, to ja tez ostatnio trace i nerwy mnie ponosza momentami.
Ale to chyba naprawde przemeczenie. Dzis kimnelam w dzien i od razu lepiej sie czuje. Wkurzylam sie tez, polazlam na spacer sama, zapuscilam no woman no cry marley'a w kolko i lazilam tak godzine sluchajac tej piosenki (to moj numer jeden z ulubionych) i tyz mi sie od razu lepiej zrobilo.
I teraz mam wiecej juz cierpliwosci:-)

Nadarinne przepis dam na odpowiednim watku.
KlaraM - ciasto wbrew pozorom nei jest wcale tak trudno wygniesc. Ja wczoraj mialam moj "pierwszy raz":-) i szybciej sie wyrobilo niz na szarlotke:-)

laski napiszę tutaj taka mała frekwencja cobyście zauważyła, czy jest jakaś różnica pomiędzy pampers active baby a sleep and play? mamy te pierwsze a sp wychodzą dużo taniej są z rumiankiem, fenkju za odpowiedź

Różnica jest taka, że ne mają elastycznych rzepów. A chłonność wg mnie taka sama, bo jak założymy małej np. o 19.00-20.00 to wytrzyma do 9.00 rano i ani razu nam nie przepuściły (no, to wyszłam na wyrodną matkę :-p). Ale mamy 4 i wydają mi się już małe...

no i po weekendzie nistety :(
za szybko te weekendy przelatuja !
dzisiaj na tatkowe urodzinki był obiadek - troszke mnie moja siora zawiodła bo był to proszony obiad a ona dała tacie tylko czekolade <szok> ja rozumiem jak ktos nie ma pieniędzy ale oni sa oblesnie bogaci i mysle ze chociaz mogli sie wysilic na porzadna bombonierke jak na cos wiecej im szkoda ! az przykro mi isę zrobiło bo widziałam ze tacie też... :-(
i tak samo z moimi chrzcinami......szwagier jest chrzesnym i umawiamy sie co sobie kupujemy bo mój M bedzie chrzestnym siory dziecka i ja myslałam zeby siorze dac z 400 zł do koperty niech kupi cos Antkowi .... a ona mi mówi ze kupi mi fotelik do karmienia - ja mówie super - wybrałam sobie fajny na allegro - za 200 zł to wg mnie rozsądna cena - a ona z tekstem ze dadza nam 150 zł a my musimy sobie reszte dołożyć ! rozwaliła mnie .... ale co tam nie bede sie denerwowała - wkońcu chytrzy traca dwa razy ! ja i tak dam im tyle co chciałam bo wkońcu dlaczego Antek ma cierpiec przez chytrych rodziców prawda?
aaaaaahhhhhh co za skrajności jedna siostra (ja) rozrzutna hihi a druga siorka skapiradło :-) że tak nie da się wypośrodkowac :-D ;-)

Witam

A u nas dzisiaj pogoda względna.:-)

Kaja 10 y tez mamy x-landera i tez juz woze małą w spacerowce, bo w gonoli Zuzi juz sie nie podobało i bardzo ciezka była:tak:

Dorcia Wg mnie s&p sa mniej chłonne, pare razy przepusciły i nie starczyłay na cała noc.A active sa ok:happy2:

Tysiolek siostra przednia:tak: Co niektórzy to mają tupet:nerd:
Jeśli chodzi o cierpliwość to ja zawsze byłam mega niecierpliwa i teraz mi tej cierpliwości również brakuje. Normalnie nie wyrabiam:baffled: I chyba mi już energia z kosmosu nie pomoże:-D Myślę sobie jutro będzie lepiej a jutro znowu jest futro. Miałam taką grzeczną córcię. Gdzież ona jest:confused: Dzisiaj mnie orzygała , potem olała a przed kąpielą obkupkała tak na maksa:happy2: Może tak okazuje swoje uczucia??? Muszę gdzieś się rozerwać bo jak nie to siebie chyba rozerwę:sorry2: Zaraz sobie przypomnę tą tablicę z wyskokami:tak:przecież wiecznie tak nie będzie:-)

reklama
Morka- co się kobieto dziwisz, Tyś jajcara to i córa ma humorek, a że specyficzny :D

Tysiolek- siora "mocna"....

Kaja- my mamy wózek ze spacerówką, ten wkład gondolowy dawno wyjęliśmy, i jeździmy prawie na płasko w spacerówce, minimalny kąt pod głową, ale jeszcze bez pasów, bo wciąż traktujemy to jak gondolę... w naszym wózku jak chce się by była to pełna spacerówkowa wersja wyjmuje się takie coś z przodu i montuję się rączkę i można wyżej podnieść zagłówek, oparcie pleców. Ja jeszcze jednak nie czuję by C mógł tak wysoko siedzieć. Owszem jakoś tam się podciąga, tylko podciąganie podciąganiem, a siedzenie dłużej w takiej pozycji z opartymi plecami to jeszcze nie to dla nas...musimy poczekać...widzę np. po zachowaniu C na bujaku. Siedzenie za wysoko nie bardzo mu się podoba, męczy go da pozycja, chwila jest ok, potem jakoś się pręży, ześlizguje..... Poza tym ja zostawiam jeszcze tak zabudowany wózek bo pogoda do bani i mogę Młodego lepiej osłonić od wiatru....

e: musiałam edit bo jak przeczytałam co napisałam, to okazało się, że sama tego nie rozumiem :D

No i C. ma dziś 5 miesięcy!!!!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry