reklama

Styczniówki 2010 !!

DZIEŃ DOBRY:-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA PÓŁROCZNIACZKÓW!!!!!!!!!!!:-)

Dzień dobry :-)

Wpadam na chwilkę, stresu się dzisiaj najadłam, bo nam lapek padł i już myślałam, że wszystkie zdjęcia zrobiły baj baj.
Na szczęście M zreinstalował system i teraz bawię się ustawieniami, bo oczywiście wszystko posprzątane, na nowo trzeba instalować, no i uparłam się, że dzisiaj zrobię do końca porządek ze zdjęciami, żeby już nie musiała się stresować.
Weekend mega robotny, chyba mi coś na głowie siadło, żeby cały weekend zapierdzielać, ale za tydzień wyjeżdżamy, więc będę odpoczywałą :-)
Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy samodzielny obrót na brzuszek :tak::-) I stópki coraz częściej są w łapkach :-)
A poza tym Hiszpania wygrała hurrraaa :tak::tak::tak:
to dobrze ze uratowane są:tak:ja też teraz chucham dmucham i jak coś to zaraz na płytke bo przez te moje przeboje ostatnie wole jednak zabezpieczać się przed utratą zdjec:tak:

reklama
Witam i ja,

Dziś niania drugi dzień u nas siedzi. Właśnie bawi sie ze Stasiem a ten marudzi wyjątkowo ;-) No a ja mam oczywiscie czas na bb.

Zaczytuję sie ostatnio (od wczoraj) książką Uśnij wreszcie i.... tam piszą, że po 6tym m-cu dziecko powinno tylko 4 razy na dzień jeść (8, 12, 16, 20) no i spać około 11-12 godz w nocy. Stosując metody z tej książki juz kilka moich koleżanek "wytresowało" dziecko i tak właśnie jest ;-)

Tylko mam obawy bo skoro ma jeść o tych godzinach to wyjdą mi tylko 2 karmienia piersią (16 i 20) a cycki mi chyba wybuchną w pracy jak nie będę karmić przez... 20 godzin.:szok:

Witam się i ja... dzis to się stopię na bank... nie wiem jak można w takie upalne dni modernizować sieć energetyczną. Nie mam prądu do 16.00 w lodówce naqwet mi się zaczyna topić. Nosz...
Lapek jeszcze na resztkach baterii .. pozdrawiam więc tylko upalnie i znikam.

Dziś mamy 6 miesięcy :-)

Witam i ja!!!
Najlepszego dla półroczniaków!!!!
Tymuś - sto lat w słońcu mały dzwońcu!!!
A poza tym u nas wciąż sauna, więc nie wiem gdzie Wy to ochłodzenie macie....

Jola24 jak się nudzisz kochana wleć do mnie ja mam tonę roboty, a siedzę na bb....
Jolcia777 mój to śpi 9h w nocy ciągiem i woła jeść mama i koniec....potem ew. 2 godz. to już max....
i nie je o wskazanych porach ... tylko 9, 12, 15/16:00, 18:30/19:00 i nyny...
Daj może ten tytuł ksiązki w całości- chyba kiedyś tu był poruszany ale już mi wyleciało, może kiedyś jak znajdę czas to zajrzę... bo mam ostatnio takie jazdy jak nie ma spaceru, żeby młodego uśpić że szok.....

Miłego dnia...

o właśnie się obudził C -pól godz. drzemka tylko...

Witam w upałowy dzień hihi ;-)

melduję się z ...balkonu...dzisiaj wiaterek chyba będziem mogli oddychać w końcu, m trąbi że dzisiaj będzie padać haha uwierzę jak zobaczę!

Dorcia nic nie czuje żeby miało padac ale któż to wie - mnie na deszcz zawsze noc boli bo miałam złamany :-D

hehehehe Mała miałą iśc spać a słysze z łożeczka jakieś śpiewy operowe wiec chyba jej się odechciało hihihih :-D

yol_a miłego wypoczynku życzę :-)

agbar gdzie Ty masz chłodniej hhihi ja mam na termometrze 36 stopni - miał być deszcz i buerza a tu dupsko - może wieczórkiem będzie - ale wsumie lepiej nie bo chce jak uśpie Amele z M jechac nad jeziorko się wybachać :-)

dzisiaj miałam iść na 9 rano na szczepienie z Amelka ale w takie upały nie będe jej dodatkowo katowała - bez przesady :-( pare dni nas nie zbawi a nie wyobrażam ze miała by sie męczyć niedosyc ze z upałów to jeszcze z bólu nogi i ogólnego rozdrażnienia. nie nie nie i jeszcze raz nie !

edit : Jolcia ja nie jestem za "tresurą" dzieci - ja nie jem o super stałych porach bo raz mam wiekszy apetyt raz mniejszy, i nie chce tez dziecka tak ustawiac, mniej więcej je mi o stałych odstepach i porach, 8.00, 11.00, 14.00, 16.00 i 19.00 mleko przed snem - nie jest źle. czytałam ta ksiązke i owszem uważam ze fajna ale ja wole jak wszystko naturalnie się ułoży :-) ale zawsze jak ktoś chce może spróbować :-) także życze powodzenia :-)
Ja gdzies jeszcze mam tą książkę w PDF'i :-)

Ostatnia edycja:
Klara - daj maila to Ci wyśle tę książkę - mam własnie w pdfie. Czyli Twój C. tez je 4 razy tylko na dobę, hmmmm

Kaja - 100 lat dla Tymcia.

Tysiolek - ja muszę wprowadzić tresurę bo ide do pracy od poniedziałku .... tresurę taką mniej więcej, bo wiadomo, że 15 min w tą czy w tamtą to nie jest dramat. Czyli Twoja Amelcia zjada 5 razy na dobę....

.

Witam i ja,

Dziś niania drugi dzień u nas siedzi. Właśnie bawi sie ze Stasiem a ten marudzi wyjątkowo ;-) No a ja mam oczywiscie czas na bb.

Zaczytuję sie ostatnio (od wczoraj) książką Uśnij wreszcie i.... tam piszą, że po 6tym m-cu dziecko powinno tylko 4 razy na dzień jeść (8, 12, 16, 20) no i spać około 11-12 godz w nocy. Stosując metody z tej książki juz kilka moich koleżanek "wytresowało" dziecko i tak właśnie jest ;-)

Tylko mam obawy bo skoro ma jeść o tych godzinach to wyjdą mi tylko 2 karmienia piersią (16 i 20) a cycki mi chyba wybuchną w pracy jak nie będę karmić przez... 20 godzin.:szok:

ha, ha, ha.... moje dziecko chyba czytało tą książkę:-p, bo już tak je prawie od miesiąca:-D a ja się zamartwiałam, że to mało...:-p:-D I godziny prawie się zgadzają. Rano 8,00, Potem 12,00 .Po południu je o 16,30 A potem 21,00
Sam się "wytresował" bez wiedzy i zgody mamusi;-):-p:rofl2:

Kaja- sto lat !!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Jolcia tak je 5 razy na dobe z tym że pije cły czas jak dziecko 5 miesięczne max mi wypija 180 ml, przeważnie 150 a powinna w 7miesiącu wypijac 210 ml mleka a ona pije sobie na raty dlatego wychodzi tego więcej :-) ale jak ma mały brzuszek to przeciez nie będe na siłe wciskała - wkońcu ona wazy 7 kg wiec nie moge porównywac do tego jak piją dzieci które mają np po 9 kg juz :-) a są tu i takie :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry