Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
według życzenia kochaniutka:-):-):-), mówisz i masz, przepis już czeka na ciebie na stronie kulinarnej. Smacznego:-)

Bardzo dobrze, ja też mam taki charakter, że nie lubię za służącą robić!!Lepiej zmądrzeć późno niż wcale, trochę nagadałyści mi rano i postanowiłam pokazać kto tu rządzi:-):-):-) Zero sentymentów, i tak zawsze byłam czarną owcą w rodzinie, no to niech tak pozostanie:-):-):-)
Kciuki cały czas zaciśnięte!! Czekam na Twój powrót!!No kobietki...zaraz zmykam, bo już po 15...a nerwy coraz większe
Dziękuje kochane, że trzymacie za nas kciuki:-) jak wrócę, to napiszę co i jak:-)
Pozdrawiam!!!

Witam dziewczyny
Ja dziś w nieco lepszym humorze wstałam :-):-) może dlatego że mały dał mi się wyspać ;-);-)
Anaklim -
"A tu przez macanie diagnozuje się prawie wszystko. Poprzednią ciążę też miałam prowadzoną tutaj i co chwila stawałam z otwartymi i okrągłymi oczami. Dostałam krwawienia w 8 tyg - trudno - ciąża stan fizjologiczny, utrzyma się, albo się nie utrzyma. Poszłam do polskiego lekarza, dostałam duphaston, zwolnienie, leżałam dwa tygodnie i urodziłam zdrowego chłopca.
Miałam tylko jedno USG w klinice w 12 tyg, reszta na własną rękę, o krzywą cukrową musiałam sama poprosić, przez 9 miesięcy wyznaczyli mi 4 wizyty, krew badają tylko raz, mocz 4 razy.
Cieszcie się laseczki i doceńcie to co macie w Polsce. Wprawdzie warunki po porodzie to zmiana o 360 stopni, ale to już inna bajka"
Powiem Ci że zdziwiłam się tym co piszesz bo ja moja poprzednia ciąże również przechodziłam tutaj w Irlandii i ze mną postępowali inaczej ;-);-)(zresztą moich koleżanek też). Badanie krwi i moczu miałam i mam na każdej wizycie. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo to są dwa usg (połowa ciąży i 8 miesiąc- jak dobrze pamiętam). Na pierwszej wizycie zrobili mi badania na wszystko jak się orientuje. Wizyty mam i miałam -- do 20 tc co 4 tyg, USG w szpitalu w 20-22 tc, od 30 tc wizyty co 2 tyg na zmianę GP i szpital. Za kazdym razem krew i mocz pobierają... i gdy wyniki są słabe pielęgniara dzwoni do Ciebie i każe przejsc do szpitala na oddział aby sprawdzić czy z dzidzią oki. Ja w poprzedniej ciąży miałam takie wezwanie pod koniec (miałam anemie). Baba nie mogąc sie do mnie dodzwonić (w pracy nie mogłam kożystać z tel.) Wysłała list, ze jak najszybciej mam sie pojawić.
Także powiem Ci że ja jak na razie nie narzekam.. Może co hrabstwo to obyczaj ;-);-);-);-)
Wow ale się rozpisałam
Pozdrawiam wszystkie ciężąróweczki![]()