reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Malwina moja tez ostatnio ma drugą drzemkę dosyc pozno-właśnie teraz ją sobie ucina (a moze to juz na noc) a potem potrafi szalec do 23.00 z tym ze ja jakos specjalnie jej nie przetrzymuje. juz nic nie robie na siłe. próbowałam oduczyc zasypiania w wózku-efekt: ryk jej i moj, za jakies 2 tyg sama sie przestawiła, karmiłam na siłe-efekt: na sam widok krzesełka zaczynała sie buntowac, teraz je kiedy chce i ile chce. to samo z drzemkami, na siłe nic nie bede robiła, wyreguluje sobie sama. kiedys zasypiała godzine po sniadaniu, teraz zasypia ok 12.00 i spi ok 2h i mysle ze dązy do tego zeby miec tylko jedną dzremkę w ciągu dnia.

Kaamma100 no witamy witamy;-) pisac szybko co tam u was?;-)

Wszystkim solenizantom duzo radości i zdrówka!!!!

Dziewczyny a jak z drzemkami waszym maluchów???
Tzn ile w ciągu dnia?

Bo u nas były zazwyczaj 2 , ta druga około 17 a potem dopiero zasypiała o 21.
A dzisiaj ją przetrzymałam i miała tylko jedną, wstała o 13,30 i pójdzie spać dopiero teraz, ale widzę ze już jest zmęczona na maxa. I już sama nie wiem ,ale jak chodzi spać tak pozno to ja już jestem tak padnięta ze już też zasypiam

U nas zazwyczaj są dwie drzemki-jedna ok.9, druga ok.15:30. Czasem (np. teraz) coś mu się rozregulowuje i śpi trochę inaczej-dziś np. 10:50-13:35. Może przestawia się na jedno spanko/dzień.Jeśli jest zmęczony na maxa, kąpiemy chwilkę wczesniej (przed 19). A może spróbuj budzić Małą trochę wcześniej w czasie tej pierwszej drzemki, to może ta druga przypadłaby np.od 16-17 i wtedy wcześniej do łóżeczka?

Dziewczyny dzięki za życzonka dla D :) ......... ja z natłoku spraw zapomniałam że dziś stuka nam 10M

Naj również dla reszty maluszków :) Boryska i Bartusia :)

Malwina u nas są 2 czasem długa 1 drzemkna najczęsciej jak 2 to po godzinie do półtora a jedna to 2godz do 2,5 :)

Byłam wyrwać kolejną ósemkę wiec wiecie jak się czuję ;) do tego D coś spać nie chce a ja z lekka padam na cycki :)

Beti hmmm u Nas dużo sie pozmieniało Julia ma 4 ząbki z dołu, raczkuje zasuwa po domu jak mały motorek no i staje przy łóżku sama.

A co do drzemek to śpi 2x dziennie po k 1-1,5 h a na noc zaspia ok 19:30. Nauczyła się sama znajdować w łóżeczku smoka więc ładnie śpi do ok 7.

Hejka
ja jak zawsze ostatnia my mamy w dzień też dwie/trzy drzemki to zależy ale mój Antos budzi się ciągle często w nocy jeszcze na cycusia i prawdę mówiąc to nie pamiętam kiedy przespałam ciągiem 3-4 godz. nie moge sie doczekać kiedy to się skończy i mały zacznie przesypiać noce no ale co się nie robi dla tych naszych kochanych szkrabów.

A i chrzciny zaklepane na 23 stycznia dopiero tak więc kościól na 13 i potem obiad w karczmie tak na 19 osób

Wszystkiego naj dla solenizantów buziaki wielkie.

Witam

Dzięki dziewczyny za odpowiedz

Topoleczka dzięk i za radę , moze spróbuje:-)

Ale dzisiaj nocka , budziła się co godzinę i do tego o 3.00 akcję zrobiła pt. "Ja już wstałam..." ale jakoś po godzinie usnęła ponownie

justys85 nie jesteś sama z tym wstawaniem:-)

hejka
witam i ja w tą okropną deszczową pogodę

u nas nocka dzisiaj też kiepskawa, B obudził się o 2 i nie spał do 4, ale nie to że spokojnie leżał tylko cos kombinował i nic mu nie pasowało tylko na rączki bo inaczej płacz i w końcu się uspokoił i usnął ale właśnie na rączkach

a wczoraj przestraszył się pralki i może dlatego miał traumę jakąś w nocy bo np. przysniła mu się wirująca pralka - sama nie wiem

reklama
Dzień dobry
U nas też noc dzisiaj nie przespana,normalnie mam oczy na zapałki a co porabia mój szkrab?cwaniaczek właśnie uciął sobie drzemkę i noc odsypia a mama do sklepu kupić coś na obiadek musi.Idę dzisiaj do żłobka dowiedzieć się co i jak,a i dodam jeszcze że tu gdzie wynajęliśmy mieszkanie żłobek mam pod blokiem a do pracy 10 min.więc git!

agata1409
z tą pralką to może prawda mój np. boi się odkurzacza bo kiedyś mądry wójek posadził go na nim jak odkurzałam i od tej pory jak odkurzam to mój Z musi trzymać go na rękach bo Antos się boi.

Malwina 18 a ja myślałam że tylko mój mały jest takim terrorystą,ale damy radę przecież kiedyś musi im to minąć.

Do góry