A ja już kupiłam Tymciowi prezent:-) Byliśmy trzy dni temu na zakupach razem i postanowiłam ulec sugestiom niektórych z Was i kupić szczeniaczka-uczniaczka

Cieszę się, że przynajmniej ten prezent mam już z głowy, no i mam nadzieję, że Małemu się będzie podobać:-)
A co do firm kurierskich, to faktycznie mają teraz gorący okres-wiem coś o tym, bo mój mąż ma taką firmę lokalną

A wszystko przez to, że przed nami święta i koniec roku, a więc prezenty i rozliczenia wszelkiego typu... Ale większość firm ogólnopolskich np. DPD, Opek, TNT, DHL, UPS mają standardowe doręczenie na następny dzień i jeśli ich nie ma, to ich wina lub sprzedawca Wam nie wysłał na czas towaru

Często wielkim firmom nie zależy też na małych klientach i nie lubią adresów prywatnych. Bywają tacy kurierzy, którzy ściemniają, że u kogoś byli, a tak naprawdę nie chciało im się...Jakby co, weźcie od nadawcy numer listu, na którym poszła przesyłka do Was i dzwońcie do firmy kurierskiej i pytajcie, gdzie aktualnie jest Wasza przesyłka. Czasem udaje się dostać numer do kuriera i osobiście się dowiedzieć, za ile będzie czasu u Was