Wygląda na to, że obowiązuje. Tu jast ciekawy artykuł na temat urlopów macierzyńskich
Urlop macierzyński - wszystko, co musisz wiedzieć - Artykuły - PuellaNova.pl
Tylko zastanawiam się, bo ja mam umowe na czas określony.
poród 23-01-2010
umowa 31-03-2010,
czyli od 23-01-2001 do 31-03-2010 będe miała urlop macieżynski, potem zasiłek macieżyński od 01-04-2010 do 12-06-2010 (razem będzie to 20 tygodni)
a czy potem jeszcze 2 tygodnie dodatkowego zasiłku macieżyńskiego będzie mi się należeć??? bo wtedy nie będe już zatrudniona.
A czy może go wykorzystać mąż, jeżeli ja w tym czasie nie będe pracować?
Spróbuje pogrzebać jeszcze w necie. Jakby wam coś ciekawego wpadło w ręce na ten temat to piszcie
I jeszcze inna sprawa: urlop wychowawczy: To jest też kawałek artykułu: Według tego co tu jest napisane, to po wykorzystaniu zasiłku macierzyńskiego podejmuje prace np w innej firmie i np. po 2-3 tygodniach chcę pójść już na urlop wychowawczy? To chyba mogę? Bo tu pisze, że okres zatrudnienia musi wynosić min.6 m-cy i wlicza się do niego poprzednie okresy zatrudnienia?
Urlop macierzyński - wszystko, co musisz wiedzieć - Artykuły - PuellaNova.pl
Tylko zastanawiam się, bo ja mam umowe na czas określony.
poród 23-01-2010
umowa 31-03-2010,
czyli od 23-01-2001 do 31-03-2010 będe miała urlop macieżynski, potem zasiłek macieżyński od 01-04-2010 do 12-06-2010 (razem będzie to 20 tygodni)
a czy potem jeszcze 2 tygodnie dodatkowego zasiłku macieżyńskiego będzie mi się należeć??? bo wtedy nie będe już zatrudniona.
A czy może go wykorzystać mąż, jeżeli ja w tym czasie nie będe pracować?
Spróbuje pogrzebać jeszcze w necie. Jakby wam coś ciekawego wpadło w ręce na ten temat to piszcie
I jeszcze inna sprawa: urlop wychowawczy: To jest też kawałek artykułu: Według tego co tu jest napisane, to po wykorzystaniu zasiłku macierzyńskiego podejmuje prace np w innej firmie i np. po 2-3 tygodniach chcę pójść już na urlop wychowawczy? To chyba mogę? Bo tu pisze, że okres zatrudnienia musi wynosić min.6 m-cy i wlicza się do niego poprzednie okresy zatrudnienia?
Jakie są zasady przyznawania i korzystania z urlopu wychowawczego?
Urlop wychowawczy udzielany jest w celu sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. Z urlopu wychowawczego może skorzystać pracownica, której okres zatrudnienia wynosi co najmniej 6 miesięcy. Do tego okresu wlicza się poprzednie okresy zatrudnienia. Urlop wychowawczy przysługuje w wymiarze do 3 lat, nie dłużej jednak niż do ukończenia przez dziecko 4 lat życia.
Ostatnia edycja:

niestety u nas w szpitalu Kartuskim dziecko zmaarło na sepse co nie czekaliśmy a tylko szczepiliśmy
Nic mi sie nie chce. na plaze nie..bo slonce meczy strasznie..spacery nie bo za goraco..albo deszcz..masakra!