reklama

Styczniówki 2010 !!

Jak mi ginekolog wypisywał zaświadczenie to mówił że to będzie obowiazywać od listopada :tak:ale co i jak dokładnie i na jakich zasadach to nie wiem :confused:tylko tyle że trzeba mieć to zaświadczenie wypisane do 10 tc:tak:

reklama
Witajcie kochaniutkie:-) Co do becikowego ja bym się zastanawiała czy wogóle je brać znając naszych ustawodawców. A jak za 5 lat wprowadzą nowelizację i trza je będzie oddać z odsetkami "ustawowymi"???:-D:-D:-D

morka :-D:-D:-D

Jak mi ginekolog wypisywał zaświadczenie to mówił że to będzie obowiazywać od listopada :tak:ale co i jak dokładnie i na jakich zasadach to nie wiem :confused:tylko tyle że trzeba mieć to zaświadczenie wypisane do 10 tc:tak:

Można je też wypisać później z informacją, że opieka medyczna trwa od np 5 tyg ciąży co potwierdzi spełnienie warunku. Póki co ja nie mam zaświadczenia - kto wie czy w ogóle będzie potrzebne :wściekła/y:
Zobaczymy ;-)

Hej dziewczynki.

Ja sie przywitam i uciekam odpoczywac bo praca mnie ostatnio coraz bardziej wykancza, nerwowaj jakas taka sie robie a wieczorami brzucho pobolewa wiec ide sie przespac bo padam z nog. Milego wieczorku dziewczynki, nadrobie wszystko wkrotce:-)

Hej dziewczynki.

Ja sie przywitam i uciekam odpoczywac bo praca mnie ostatnio coraz bardziej wykancza, nerwowaj jakas taka sie robie a wieczorami brzucho pobolewa wiec ide sie przespac bo padam z nog. Milego wieczorku dziewczynki, nadrobie wszystko wkrotce:-)

tylko nam się za mocno nie przemęczaj bo wiadomo ciąża tego nie lubi;-)

Oczywiście śmieszne byłoby twierdzenie, że któraś z nas zaszła w ciąże dla becikowego ale.. :-D:szok:

Kaja_10.. oj,zdziwiłabyś się kochana jak pusto niektóre kobiety mają w głowach :no: ostatnio sąsiadka mi opowiadała,że jej znajoma z czasów liceum co roku zachodzi w ciążę, pobiera wszelkie zasiłki i pierwsza ustawia się po becikowe. bieda piszczy,ale najważniejsze jest dla nich to, że nie mają za co pić.a dzieci mają już ośmioro i oboje nie pracują. teraz ma luz,bo ubrania po rodzeństwie,łózeczko i wózek też..więc 2000 ma na przepicie. zobaczymy co zrobi,kiedy jej "dziatwa" podrośnie ;-) ale to to już patologia :-) dobrze że znajdują się ludzie,którzy pomagają takim bezmózgom,bo zastanawiam się za co oni opłaty robią i jedzenie kupują :no:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry