reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

A ja wyrywam sobie włosy z głowy z tymi naszymi terminami prawnymi, może któraś z Was mi pomoże:
mianowicie co znaczy stwierdzenie "gospodarstwo domowe", czy ja żyjąc w związku w tzw. konkubinacie, mieszkając razem ze swoim partnerem, a będąc zameldowana gdzie indziej (on również) tworzę z nim gospodarstwo domowe?
jak liczymy w tym przypadku dochody do ewentualnego zasiłku rodzinnego? nasze wspólne?

jak ktoś wie to proszę o pomoc, bo nie mogę nic znaleźć w necie:wściekła/y:

reklama
dormark - cieszę się, że już czujesz się lepiej; jeszcze dzień, dwa i o infekcji zapomnisz.
Właśnie się ucieszyłam, że zmienił mi się tydzień - cieszę się, bo ta 13 już mnie drażniła :-) Natomiast opis pod 14, jaki będę oglądac cały tydzień też mnie drażni - żadnych badań prenatalnych nie mam planie a poza tym moje małe jest większe niż sugerują.
Nie myślałam, że takie bzdury mogą mnie poruszać :-D:-D Wiecie czy to można usunąc?

to u ciebie tylko dzień później niż u mnie, bo ja wczoraj w 14 wskoczyłam :-) na kiedy masz termin?
Ja dziś przeszłam samą siebie jeśli chodzi o głupie sny. Snilo mi się,że urodziłam w 4miesiącu chłopczyka, mierzył 50cm, ważył 4,5kg . Miałam cesarkę, nawet nie wiedziałam że rodzę itp. Obudziłam się w domu,to moja mama nosiła małego na rękach. Podbiegłam do niej i zaczęłam go rozbierać żeby sprawdzić czy to na 100% chłopiec-no i chłopiec był. Ale na drugi dzień poszłam do jubilera i zamówiłam łańcuszek z napisem "Marysia" :wściekła/y:No i 2 dni później zdawałam maturę.. z fortepianu :nerd: hihihihi.. a nigdy w życiu przy fortepianie nie zasiadłam ;-)

Witajcie
Ja po ciężkiej nocy:no: W blizniaku obok, mojego K kuzyn wraz z narzeczoną ,organizowali kawalersko-panieński, o 12 chciałam grzecznie iść spać ale nic z tego, tak się darli:wściekła/y:. No więc zasnęłam po 3, a o 8 mój synuś już się wyspał:happy: Także czeka mnie wspaniały dzień:happy:. Teraz muszę iść poszukać mojego chłopa, bo gdzieś leży zapewne zapruty, bo nie zdołał o własnych siłach udać się do łóżka (może to i dobrze, bo by mi chuchał :baffled:)
A ja wyrywam sobie włosy z głowy z tymi naszymi terminami prawnymi, może któraś z Was mi pomoże:
mianowicie co znaczy stwierdzenie "gospodarstwo domowe", czy ja żyjąc w związku w tzw. konkubinacie, mieszkając razem ze swoim partnerem, a będąc zameldowana gdzie indziej (on również) tworzę z nim gospodarstwo domowe?
jak liczymy w tym przypadku dochody do ewentualnego zasiłku rodzinnego? nasze wspólne?

jak ktoś wie to proszę o pomoc, bo nie mogę nic znaleźć w necie:wściekła/y:
Niestety jak to jest w Polsce to nie wiem, tutaj mimo tego, że nie jesteśmy małżeństwem jak najbardziej prowadzimy jedno gospodarstwo i mamy takie same prawa do zasiłków co poślubione pary:tak: Poczekaj, aż Nikki wstanie, Ona chyba się zna na takich sprawach:tak:
Miłej Niedzieli:tak:

PAULA :-D:-D:-D rozbawiłaś mnie twoim snem:rofl2:ale ja kobitki też mam dziwne sny i o dzieciach co także zawsze myśle dlaczego czy coś oznacza:eek:patrze na sennik i przważnie dobrze wróży ale ogólnie potem już o tym nie myśle co tez wogóle mam takie zdanie że lepiej za bardzo nie brać do siebie tego bo za bardzo będziemy się przejmowały bo niestety sny sa naprawde dziwaczne:eek::-D np.kiedyś tam jak nocowałam u koleżanki a zawsze w innym miejscu mam dziewne sny i wiecie co mi się śniło:szok::-:)-:)-(że ja mojego synka siekierą przeciełam w pół i potem tak trzymałam górną częśc i mówiłam "co ja zrobiłam synku nie martw się wszystko bedzie dobrze":-:)szok::-( ten sen niestety utkwił mi w głowie i do dzisiaj jak pomyśle to serce mi się kraja a oczywiści po przebudzeniu sprawdzałam czy synek cały i tak patrze na niego a on tak słodko sobie ziuśkał co wycałowałam go i przytuliłam i mówie nigdy wiecej takich snów:no::no::no: co żeby się lepiej poczuć to tłumaczyłam sobie że jak w śnie się widzi krew to oznacza radość i tak wole kojarzyć to z tym snem:sorry:

Nadineczkadziękuje za zyczonka imieninowe;-)
Dzis u nas chłodniej wiec postanowiłam ubrac dzinsy ...i co ????i ledwo je zapiełam:no::no::no:heh a ja tak lubie dzinsy:crazy:no coz bede szukac biodrówek ,czy ktoras z was probowała biodróweczek?słyszałam ze dobre na ciaze...
Sprobuje dzis wrzucic fotke z usg jak byłam w 12 tygodniu ciązy...

Nadineczkadziękuje za zyczonka imieninowe;-)
Dzis u nas chłodniej wiec postanowiłam ubrac dzinsy ...i co ????i ledwo je zapiełam:no::no::no:heh a ja tak lubie dzinsy:crazy:no coz bede szukac biodrówek ,czy ktoras z was probowała biodróweczek?słyszałam ze dobre na ciaze...
Sprobuje dzis wrzucic fotke z usg jak byłam w 12 tygodniu ciązy...

jeśli chodzi o spodnie to tylko i wyłacznie mam rozpiete i dlatego nosze różne tuniczki itp.:tak:jedynie ciążowe spodnie:tak:

WSZYSTKIEGO NAJKLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH ANII:)

Anusia, wszystkiego najlepszego z okazji imienin :-)
labamba - mam nadzieję, że chłop się znajdzie :-D
Dziewczyny ale snym macie niesamowite... :szok: Paula mam termin na 26 stycznia, zmieniłam lekko suwaczek bo jednak nie mam sily szukać innych a za kilka dni opis się zmieni - przeżyję :-D:-D

Witajcie dziewczyny:-) Anusia to i tak super, że w 17 tyg jeszcze wchodzisz w jeansy:-) Ja j estem w 14 wczoraj miałam i obawiam się, że już niedługo może być ciężko się w nie wbić:-) Nie przytyłam jeszcze nic ani brzucha zbytnio nie widać ale jakaś taka spuchnięta się czuje i ciasnawo mi było.
A co do snów to ja jeszcze nie miewam żadnych z dziećmi, a obawy pewne mam bo wkońcu siedzą we mnie bliźniaki!!Pewnie przyjdą i sny i nie przespane noce jak kopać zaczną!! A macie może jeszcze mdłości w 14 tyg? Bo mi co rano jakoś niedobrze. Jest dużo lepiej ale i tak coś nie chce przejść całkiem..Miłego dzionka:tak:

reklama
Nadineczka ja musiałam mieć zarobki nas obojga :tak: tylko że my mieliśmy wspólny adres zameldowania ale mimo wspólnego adresu zameldowania w urzędzie pisaliśmy takie oświadczenie że wspólnie chcemy wychowywać dziecko i wspólnie prowadzimy gospodarstwo domowe i wołali od nas obojga zarobki :tak:

nie wiem czy wszędzie się takie coś pisze ale oni już swoje wiedzą wiec jak ojciec uznaje dziecko są jego dane w papierach to tak łatwo nie popuszczą by nie wołać zarobku od twojego faceta :sorry:

A moje dziecko od soboty u mojej cioci na wakacjach z babcią i dziadkiem nawet nie miała czasu małpka ze mną pogadać bo się bawi :angry::-D;-) może i dobrze że sie nie nudzi i nie marudzi oby do soboty tak wytrzymała ;-):tak:

Do góry