reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hello brzuchatki :-)

Jak ja zazdroszczę tym z Was, które się wyspały ... ja znów przekręcałam się z boku na bok :no: ta nasza córcia to chyba jakiś wulkan energii :tak:nie mam pojęcia kiedy ona śpi :confused2: cały dzień potrafi się wiercić ... a to, co wyprawia w nocy przechodzi ludzkie pojęcie ...
na plecach już mi niewygodnie ... a jak się ułożę na boku to od razy kanonada nerwowych kopniaków ... zaczynam się martwić, czy małej jakoś nie uciskam ... no i po spaniu :-(

Pogoda dziś znowu do bani :-( nic tylko leżeć do góry brzuchem ... ale nawet M już mi każe d**ę ruszyć z domu, więc zaraz urządzę sobie mały spacerek w kierunku sklepów z ciuszkami ;-)

Anusia, gratuluję córci !!! Nie dziwię Ci, że się cieszysz ... w końcu będziesz miała śliczną parkę :-) założę się, że Sebastianek też pęka z dumy :tak:
mzetka, ivi, powodzenia na wizytach !!! i oczywiście czekamy na relacje ;-)
Patrysia, miło słyszeć, że się wyspałaś i humorek dzisiaj lepszy. Odpoczywaj dalej i dbaj o Was :tak:

Miłego dzionka ;-)

reklama
Jejku dziewczyny nie nadążam czytać :szok::sorry:

ale wasze dzieci już duże niektóre już prawie 1,5 kg :szok: ciekawe ile moje ma :rofl2: mój gin mi nie powiedział :cool:

Dzien dobry:-)
W koncu wczoraj przywiezli meble do pokoju Okruszka.Dzis moze poskrecamy bo wczoraj mezunio padniety jak kon po westernie byl.W koncu moge zaczac prac rzeczy malucha bo bedzie gdzie chowac.
Milego dnia zycze wszystkim:-)
Fajnie:-)

ivi super wieści - choróbsko to nic fajnego, a wiadomo w naszym stanie to człowiek zawsze się martwi, dobrze że masz to już za sobą!

Nadarienne mam nadzieję, że szybko się z choróbskiem uporasz, fajnie że chłop pomyślał o wizycie domowej!
brzuchatki dzis o 15.55 na TVN w rozmoawach w toku bedzie temat "co się dzieje na porodówce", mysle ze warto obejrzeć;-)
może uda się obejrzeć, dzięki

Wiatm stycznióweczki!!!Byłam wczoraj na usg!!!Będzie córeczka!!!!poplakalam sie z radosci gdy to uslyszalam, corcia nasza ma długie nogi...no i wazy 1,260kg jestem w 29tygodniu i 3 dniu termin mi sie przesunoł z 17stycznia na 12 stycznia, niunia jest juz obrocona głowka w dół.Dzisiaj odbieramy łóżeczko ,bardzo nas to wszystko cieszy.Moj synek mowi ze to bedzie Natalia.a jak z waga waszych dzieci ?bo zastanawiam sie czy na 29tydzien 1,260kg to duza waga mala czy w sam raz!!!????

Super, moje gratulacje!
A co do wagi, to kiedyś oglądałam takie siatki centylowe
Waga płodu w ciąży : Dziewięć miesięcy
więc Mała chyba super :) zobacz sama:-)
Czesc wszystkim.
Ale sie wściekłam!!!! Zaczęlam nadrabiać zaległości w czytaniu i odpowiadaniu- namachałam do Was strasznie długi post... i wyłączyli światło, a jak włączyli.... same wiecie:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie będe bluzgać przy dzieciach, ale mam taka ochote, ze szok........

Też bym się zagotowała:tak::tak:
A co do poduchy, małż mi jedzie dziś kupić, mam nadzieję na ulgę o której piszecie.

mzetka też ściskam kciuki za wizytę

A teraz kobitki uciekam, bo znów nadgarstek boli i w ogóle pól dnia tu spędziłam...najpierw na cukrzycowym wątku, potem na nadganianiu czytania i na odpisywaniu... Trzymajcie się, miłego popołudnia i wieczoru!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Ja też dzisiaj mam wizyte u ginekologa. Mam nadzieje, że zrobi USG i bede mogła zobaczyć mojego maluszka:-) Oczywiście jak zawsze przed wizytą zaczynam panikować czy wszystko wporządku, martwi mnie wynik testu obciązenia glukozą. Oczywiście mąż krzyczy, że mam się nie denerwować na zapas, ale ja już tak mam:eek:

Dziewczyny kilka dni temu przeleciał mi przed oczami link to filmików, w których Paweł Zawitkowski pokazywał np. jak ubrać, przewinąć, wykąpać noworodka... Tych filmików było sporo. Wiem że było to na e-dziecko. Teraz nie pamiętam gdzie widziałam te linki a na e-dziecko też nie mogę tego znaleźć!!! Może któraś z Was poda linka??

Chyba o to ci chodzi: http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/0,86809.html

brzuchatki dzis o 15.55 na TVN w rozmoawach w toku bedzie temat "co się dzieje na porodówce", mysle ze warto obejrzeć;-)

nie wiem czy nam to na dobre wyjdzie, bo to ma byc o koszmarkach na porodówkach... juz lekarze zakazują czytac fora, to teraz i oglądac TV powinni :confused2: (ale i tak będe oglądać :sorry:)

A ja też dzisiaj mam wizyte u gina, ale bez USG (które miałam tydzień temu), więc pewnie bez żadnych rewelacji...

W ogóle nie wydaje mi się, żeby wielkość dziecka wg USG wpływała na zmianę daty porodu -przeciez niektóre dzieci rodzą sie 2700 a inne 4200...
ponoć tylko USG do 13 tygodnia jest wiarygodne jeżeli chodzi o datę porodu, bo wtedy wszystkie fasolki maja podobne normy wymiarowe, a potem to już każda inaczej rośnie. (tak lekarz mówiła w TV a propos porodów przenoszonych -że na bazie pierwszego zrobionego USG weryfikują przewidywaną datę porodu)

Super, moje gratulacje!
A co do wagi, to kiedyś oglądałam takie siatki centylowe
Waga płodu w ciąży : Dziewięć miesięcy
więc Mała chyba super :) zobacz sama:-)

Ja to tylko nie rozumiem jednego w objasnieniu do tych centyli.
"Dla dziewczyn, które nie mają jeszcze dzieci i doświadczenia w siatkach centylowych - 10 centyl oznacza, że 10% dzieci waży tyle samo lub mniej, 50 centyl, że 50% dzieci waży tyle samo lub mniej, a 90 centyl, że 90% dzieci waży tyle samo lub mniej. A więc 10 centyl to chudziaczek, 50 centyl to absolutny średniak, a 90 centyl to duże dziecko"
Dlaczego skoro 90 centyli oznacza 90% dzieci, to nie jest to przeciętny średniak tylko duże dziecko???? to znaczy że 90% dzieci jest wielkich???:eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam sie popoludniowo,
pogoda jest przecudowna. Musze ja jeszcze wykorzystac zanim zrobi sie szaro-buro.

Wszystkim dziewczynom, ktore maja dzis wizyty i usg, zycze samych dobrych wiadomosci i milych spotkan z maluchami:tak:

w przeglądarce na samej górze, w momencie kiedy próbujesz cos włączyc co wymaga java, a jej nie masz, powinen sie taki paseczek cienki pokazać czy zezwalasz na zainstalowanie.

No wlasnie nic takiego mi sie tym razem nie pokazuje:-(
I to jest dziwne.

Poczekam na ivi.

Hmm to może faktycznie to nie jest to bo ja nie wiem nie znam się na tym:zawstydzona/y:zobaczymy jak bedzie na usg 9 listopada:tak:

Na pewno bedzie dobrze:-)

Witam sie popoludniowo,
pogoda jest przecudowna. Musze ja jeszcze wykorzystac zanim zrobi sie szaro-buro.

Wszystkim dziewczynom, ktore maja dzis wizyty i usg, zycze samych dobrych wiadomosci i milych spotkan z maluchami:tak:

No wlasnie nic takiego mi sie tym razem nie pokazuje:-(
I to jest dziwne.

Poczekam na ivi.

Karoli korzystasz z IE?

Hello brzuchatki :-)

Jak ja zazdroszczę tym z Was, które się wyspały ... ja znów przekręcałam się z boku na bok :no: ta nasza córcia to chyba jakiś wulkan energii :tak:nie mam pojęcia kiedy ona śpi :confused2: cały dzień potrafi się wiercić ... a to, co wyprawia w nocy przechodzi ludzkie pojęcie ...
na plecach już mi niewygodnie ... a jak się ułożę na boku to od razy kanonada nerwowych kopniaków ... zaczynam się martwić, czy małej jakoś nie uciskam ... no i po spaniu :-(

Pogoda dziś znowu do bani :-( nic tylko leżeć do góry brzuchem ... ale nawet M już mi każe d**ę ruszyć z domu, więc zaraz urządzę sobie mały spacerek w kierunku sklepów z ciuszkami ;-)

Anusia, gratuluję córci !!! Nie dziwię Ci, że się cieszysz ... w końcu będziesz miała śliczną parkę :-) założę się, że Sebastianek też pęka z dumy :tak:
mzetka, ivi, powodzenia na wizytach !!! i oczywiście czekamy na relacje ;-)
Patrysia, miło słyszeć, że się wyspałaś i humorek dzisiaj lepszy. Odpoczywaj dalej i dbaj o Was :tak:

Miłego dzionka ;-)
Yol ja nie wyspałam sie juz od dobrych dwóch tygodni i chodze ja zombi:sorry:nie moge zasnac nawet jak znajde wygodna pozycje:tak:
Jejku dziewczyny nie nadążam czytać :szok::sorry:

ale wasze dzieci już duże niektóre już prawie 1,5 kg :szok: ciekawe ile moje ma :rofl2: mój gin mi nie powiedział :cool:
Ja bede miała usg dokładne 12 listopada to moze sie dowiem:tak:
Ja też dzisiaj mam wizyte u ginekologa. Mam nadzieje, że zrobi USG i bede mogła zobaczyć mojego maluszka:-) Oczywiście jak zawsze przed wizytą zaczynam panikować czy wszystko wporządku, martwi mnie wynik testu obciązenia glukozą. Oczywiście mąż krzyczy, że mam się nie denerwować na zapas, ale ja już tak mam:eek:
Nie denerwuj sie,napewno wszystko jest w porzadku:tak:

Witam brzuchatki, zaległości nadrobię w przyszłym tyg, bo będę już na L4, narazie muszę poogarniać wszystko w pracy przed długą nieobecnością.
Byłam wczoraj u ginki, mam cudne zdjęcia, mój królik waży 1600g, i wszystko z nim ok.
Mam brać żelazo bo hemoglobina 11,5, ale moja ginka mówi że w ciąży to norma, ma pacjentki które mają po 7 i tu się trzeba zamartwiać.
Od poniedziałku będę z wami częściej.

reklama
Do góry