reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Yol_a, rozstępy na biuście też mam. A jak!
Dziewczyny, mam dla Was do poczytania książeczkę: Tracy Hogg "Język niemowląt". Pewnie część z Was już ją zna, ja chętnie do niej wróciłam, bo zapomniałam, że można dziecko rozumieć i zaczynam rozumieć!

Ivi, cieszę się, że Tymek ma się lepiej. Z tym spaniem między piersiami uważaj. Jeszcze mu tak zostanie. :-D

Tak Was czytam i w końcu zamówiłam Tracy Hogg:-):tak:
Mam nadzieję że mi troszkę pomoże:happy2:

reklama
Paulinaa, uważam, że warto przeczytać tę książkę. Nie trzeba wszystkiego stosować, ale ta książka pomaga zrozumieć swoje dziecko. I jest dosyć logiczna.

Mój M już dwa razy był na imprezie, mocno zakrapianej. Czyżbym była za dobra:dry:
Oj dobre jesteście dla swoich chłopów - mój tak dobrze nie ma, ale takie zycie - mi też jest cięzko calutki dzień w dzień z dzieckiem sama, więc sprawiedliwośc musi byc i mąz po pracy wraca szybciutko do domu trochę mi pomóc, bo jak nie to krzyczę albo płaczę...;-)

Mi się też chce serduszkować. Jestem już 5 tygodni po porodzie i mi się chce. :-p Wiem, że mąż też ma ogromną ochotę, już kilka razy pytał, kiedy będziemy mogli. Ale ja się boję. Może to irracjonalny lęk, ale jest. :zawstydzona/y:
Macy - u mnie identyko. Też się boję, a dziś mi równo 6 tydzień stuknął od porodu. Normalnie mam jakąs schizę - chciałabym i się boję:zawstydzona/y:

mi położna też kazała "bioderkować" ale tego nie robię czekam na usg bioderek i zobaczymy czy jest taka potrzeba :tak:
:-D
też nie bioderkuję - po USG zobaczymy czy jest taka potrzeba!
Wszystkiego najlepszego dla EMILKI!!!!

Dopiero co rano ponarzekałam na weekend jak to mi dziecko w kośc dało, a Miśka dzis do rany przyłóż - jedyną aktywnośc w ciągu dnia zaliczyła - 30 minut leżąc na macie edukacyjnej i patrzyła w słonika i mrugające światełka, trochę pochodziłyśmy po mieszkaniu i śpi dalej, a sąsiedzi wiercą:wściekła/y::no: No i je tez normalnie co 2-3h a nie non stop - jejku jaka ulga po 2 cięzkich dniach...

Paulinaa, uważam, że warto przeczytać tę książkę. Nie trzeba wszystkiego stosować, ale ta książka pomaga zrozumieć swoje dziecko. I jest dosyć logiczna.

Dziękuje macy dlatego postanowiłam ja zamówić mam nadzieję że w ciągu 2 dni dojdzie i ułatwi nam troszkę porozumiewanie się:):-)

Kobitki powiedzcie jak to jest z dentystą w 9 m-cu. Była dziś u mnie koleżanka ma termin na początek marca i skarżyła się na bolący ząb. Czy stomatolog coś jej na to poradzi??

Mój smyk na widok nowej cioci ładnie się uśmiechał a i mi zrobiło się lepiej móc porozmawiać z kimś innym niż dotychczas. Ja chce do ludzi ale z synusiem.

Dziewczyny czy karmiąc piersią bezkarnie mogę jeść miód ?? Właśnie wyczytałam, że dzieciom małym nie za bardzo można podawać i zastanawiam się czy ja mogę:confused: a jem miodu nie mało

Oj dobre jesteście dla swoich chłopów - mój tak dobrze nie ma, ale takie zycie - mi też jest cięzko calutki dzień w dzień z dzieckiem sama, więc sprawiedliwośc musi byc i mąz po pracy wraca szybciutko do domu trochę mi pomóc, bo jak nie to krzyczę albo płaczę...;-)

QUOTE]
ja widzę ,że podobne zołzy jesteśmy:-D

QUOTE]
ja widzę ,że podobne zołzy jesteśmy:-D
ja tak samo hi hi a co jego dzieciątko też no nie :-)

GOSIA zapomniałam napisac;-)ja jestem ZA za wątkiem z wagą naszych pociech:tak:

No i sobie pomyślałam że może połączyć wątek z usg i brzuszków z wątkiem z zdjęciami naszych pociech co;-)już wszystkie styczniówki urodziły co myśle że by było fajnie w pierwszych stronach usg brzuchalki az po zdjęcia naszych maluszków:tak:

reklama
Kochane laseczki, niestety Olus nie pozwala mi posiedziec na BB. Mój mały "billaden" :))
ale mam do was pytanko:
dzis była u mni połozna i kazała mi miedzy nozki malego wkładac pieluche tetrowa, zeby stawy dobrze sie ukladały. wy tez tak robicie?
Ja nie pieluszkuję i Szymowi też tego nie robiłam a prosty,że nie wiem, moim zdaniem ta jakieś bzdety, żeby pieluszkować zdrowe dziecko:sorry2:

Do góry